Cochlear rozšíří globální kapacitu o výrobní závod v Číně

13. července 2017
  • Investice odhadovaná na 50 milionů australských dolarů do nejmodernějšího závodu v Číně pro výrobu kochleárních implantátů a zvukových procesorů pro Čínu a nově vznikající trhy
  • Posílí přítomnost společnosti Cochlear na rychle rostoucím trhu a zvýší budoucí globální výrobní kapacitu

SYDNEY – Společnost Cochlear Limited (ASX: COH), světový lídr v oblasti implantabilních sluchových pomůcek, dnes oznámila plány na rozšíření celosvětové výrobní kapacity o nový závod v Číně, kde se budou vyrábět kochleární implantáty a zvukové procesory, za asi 50 milionů australských dolarů.

Výrobky, které má vyrábět závod ve městě Čcheng-tu v provincii Sečuán, budou určeny pro Čínu a vznikající trhy. Očekává se, že se s výrobou začne do čtyř let, ale závisí to na době potřebné k získání regulačních a jiných schválení.

Investice je součástí širšího plánu na zvýšení výrobní kapacity napříč portfoliem produktů Cochlear. V roce 2010 otevřel Cochlear své moderní celosvětové ústředí a výrobní závod v areálu Macquariovy univerzity v australském Sydney. V letošním roce Cochlear získal svůj výrobní závod Lane Cove v Austrálii, který měl už přes 30 let v pronájmu. Cochlear také v současné době inovuje a navyšuje kapacitu svého výrobního závodu v australském Brisbane.

Generální ředitel a prezident společnosti Cochlear Chris Smith řekl: „Dnešním oznámením se potvrzuje rostoucí důležitost budování celosvětové kapacity, kterou potřebujeme pro náš globální růst.“

„Cochlear pracoval na své přítomnosti v Číně déle než 20 let a z této investice je vidět, že naše působení v Číně považujeme za důležité a že podporujeme budoucí růst na našich vznikajících trzích. Čína má dnes vysoce kvalifikovanou a stále početnější komunitu audiologů a zvyšující se úroveň výzkumu léčby ztráty sluchu. I díky velké vládní podpoře kochleárních implantací u dětí se Čína stala pro Cochlear jedním z 5 nejvýznamnějších trhů. Je jedním z našich nejrychleji rostoucích trhů a je tu výrazný potenciál pro trvalý růst.“

„Věříme, že tato investice nám umožní dál rozšířit naši pozici na trhu a posílit náš závazek vůči Číně. Nový závod bude mít kapacitu, která zvýší naši celosvětovou výrobu kochleárních implantátů o přibližně 50 procent.“

Kromě toho Sečuánská asociace pro inovace a podporu podnikání (SIEPA) navrhuje vybudovat vedle plánovaného výrobního závodu Cochlear v Čcheng-tu i Sluchové centrum. Koncepce Sluchového centra v Čcheng-tu je podobná jako u Australského sluchového centra v Sydney, to znamená shromáždit na jedno místo organizace zabývající se zdravím sluchu, aby se usnadnila jejich spolupráce a aby to napomohlo zlepšit přístup místních lidí ke zdravotní péči o sluch. Ve spolupráci se SIEPA bude Cochlear podporovat informovanost o Sluchovém centru v Čcheng-tu a jeho službách, včetně možných řešení ztráty sluchu.

Cochlear dnes uzavřel dohodu o investiční spolupráci s Řídící komisí pro novou oblast Tianfu v Čcheng-tu, která vykonává pravomoci Lidové vlády města Čcheng-tu. Tato smlouva usnadňuje získání práv na pozemek v Čcheng-tu pro výstavbu výrobního závodu. Předpokládá se, že proces této akvizice bude dokončen do šesti měsíců.

O Cochlear Limited (ASX: COH)

Cochlear je světovým lídrem v oblasti implantabilních sluchových pomůcek. Společnost zaměstnává víc než 3 000 lidí na celém světě a investuje víc než 120 milionů australských dolarů ročně do výzkumu a vývoje. K jejím produktům patří kochleární implantáty, implantáty pro kostní vedení a akustické implantáty. Díky společnosti Cochlear teď slyší přes 450 000 lidí každého věku, ve více než 100 zemích.

Další informace pro analytiky / investory
Kristina Devonová
Vedoucí vztahů s investory
(+61) 2 9611 6691
kdevon@cochlear.com

Vyloučení odpovědnosti

O způsobech léčby ztráty sluchu se poraďte se svým odborným zdravotníkem. Výsledky léčby se mohou lišit a váš odborný zdravotník vám vysvětlí, jaké faktory by je ve vašem případě mohly ovlivnit. Vždy se řiďte pokyny k použití. Některé produkty nemusí být dostupné ve všech zemích. Pro informace o konkrétních produktech se obraťte na zástupce společnosti Cochlear.

Úplný seznam ochranných známek společnosti Cochlear najdete na naší stránce Podmínky použití.