První pacienti dostávají zvukový procesor Baha® 5 SuperPower

17. března 2016

Zvukový procesor Cochlear™ Baha® 5 SuperPower poskytuje těm, kdo trpí závažnou ztrátou sluchu, schopnost slyšet lépe a připojovat se bezdrátově k řadě elektronických zařízení

Společnost Cochlear Bone Anchored Solutions AB, světový lídr v oblasti sluchových řešení kostním vedením, dnes oznámila, že má po celém světě schválené registrace pro prodej zvukových procesorů Cochlear™ Baha® 5 SuperPower. Nejdřív získal Baha 5 SuperPower schválení koncem roku 2015 v Evropské unii a nedávno také ve Spojených státech, Kanadě, Austrálii a na Novém Zélandu.

Baha 5 SuperPower je navržený pro děti a dospělé s vyšším stupněm smíšené ztráty sluchu s cílem usnadnit a zpříjemnit slyšení v poslechově náročných situacích. Je to nejen nejvýkonnější člen portfolia Baha, ale je prvním a jediným supervýkonným řešením pro kostní vedení s chytrou bezdrátovou technologií typu „přímo do zařízení“, určeným pro pacienty s významnou ztrátou sluchu. Funkce jako Bluetooth® Smart a Made for iPhone umožňují uživatelům streamovat zvuk přímo ze zařízení iPhone, iPad a Ipod touch. A díky přístupu k bezdrátové technologii Cochlear™ True Wireless™ budou mít uživatelé také užitek z řady zařízení, která jsou navržená pro další zlepšení jejich slyšení a celkového zážitku z poslechu.

Baha 5 Super Power

První zkušenosti ukazují velmi pozitivní výsledky a vynikající spokojenost pacientů

Řada pacientů ve Velké Británii, Nizozemsku, Belgii, Španělsku, Švédsku a Německu si už provedla upgrade na nový procesor Baha 5 SuperPower. „Odezva pacientů je extrémně pozitivní,“ říká Mats Dotevall, vedoucí designu a vývoje v Cochlear Bone Anchored Solutions AB. „První výsledky z prvních použití na evropských klinikách ukazují velmi pozitivní výsledky a velkou spokojenost pacientů, pokud jde o hlasitost, porozumění řeči a kvalitu zvuku.“

Baha 5 SuperPower je první a jediný supervýkonný zvukový procesor nošený na uchu. Je vhodný pro rozsah až 65 dB SNHL. Pacienti s tímto stupněm ztráty sluchu často trpí víc než druzí tím, že špatně slyší a rozumí řeči, zvlášť v hlučném prostředí. Hodně těchto lidí v současnosti používá nějaké řešení nošené na těle, které jim pomáhá slyšet lépe, ale přesto mají potíže, částečně kvůli zastaralé technologii zpracování zvuku.

„Z těch, kdo si provedli upgrade z předchozí generace na těle nošeného systému, přešlo 90 % úspěšně na novou, na uchu nošenou technologii Baha 5 SuperPower a hlásí vynikající výsledky,“ řekl pan Rom Mendel, generální ředitel Cochlear Bone Anchored Solutions. „A i zbývajících 10 % je schopno využívat všechny výhody nové technologie. Flexibilita nového produktu totiž umožňuje nastavit ho, pokud uživatelé chtějí, v konfiguraci pro nošení na těle.“

Pouze Cochlear nabízí víc možností slyšení po celý život

Baha 5 SuperPower kombinuje dvě osvědčené technologie Cochlear v jednom zařízení. Využívá technologii Baha pro kostní vedení spolu se široce používaným systémem Nucleus® (systém kochleárních implantátů).

„Pokud jde o inovace, jdeme v čele,“ uzavírá Mendel. „Neustále se snažíme přemýšlet jinak, abychom mohli poskytovat nejmodernější technologie na pomoc těm, kdo to nejvíc potřebují. Jsme šťastni, že jsme schopní poskytnout naši širokou škálu špičkových řešení ztrát sluchu, abychom vycházeli vstříc potřebám pacientů s vážnými poruchami sluchu.“

Přestože koncepce tohoto zařízení pro kostní vedení je úplně nová, operace vychází z osvědčené implantační metody, která už byla za posledních 35 let použita u více než 125 000 pacientů. Je to flexibilní možnost, kterou lze používat jak se systémem s abutmentem (systém Baha Connect), tak se systémem s magnetem (systém Baha Attract).

O systémech pro kostní vedení

Systémy pro kostní vedení jsou osvědčenou lékařskou volbou pro dospělé a děti s převodní ztrátou sluchu, smíšenou ztrátou sluchu a jednostrannou senzorineurální hluchotou, kteří splňují příslušná kritéria. Zatímco sluchadlo se snaží protlačit zvuk skrz poškozenou část ucha, systémy pro kostní vedení poškozenou část obcházejí a posílají zvuk přímo do vnitřního ucha. Jsou navržené tak, aby těm, kdo mají malý nebo žádný prospěch ze sluchadel, pomáhaly účinněji slyšet a komunikovat.

O společnosti Cochlear

Cochlear Limited je světovým lídrem v oblasti implantabilních sluchových pomůcek a patří mezi 100 celosvětově nejvýznamnějších společností vyrábějící zdravotnická zařízení. Naše globální produktová řada zahrnuje špičkové systémy kochleárních implantátů a nejpokročilejší řešení pro poslech kostním vedením. Cochlear BAS je divizí společnosti Cochlear Ltd a je světovým lídrem, pokud jde o sluchová řešení kostním vedením. Ústředí ve městě Mölnlycke nedaleko Göteborgu ve Švédsku zaměstnává přibližně 200 lidí ve vývoji, výrobě a podpoře produktů Baha® a Vistafix®.

Cochlear Bone Anchored Solutions AB

Adi Nilsonová
Vedoucí komunikace a zkušeností zákazníků
Konstruktionsvägen 14, SE - 435 33 Mölnlycke Švédsko
anilson@cochlear.com
Přímý tel.: +46 31 792 46 74

Vyloučení odpovědnosti

O způsobech léčby ztráty sluchu se poraďte se svým odborným zdravotníkem. Výsledky léčby se mohou lišit a váš odborný zdravotník vám vysvětlí, jaké faktory by je ve vašem případě mohly ovlivnit. Vždy se řiďte pokyny k použití. Některé produkty nemusí být dostupné ve všech zemích. Pro informace o konkrétních produktech se obraťte na zástupce společnosti Cochlear.

Úplný seznam ochranných známek společnosti Cochlear najdete na naší stránce Podmínky použití.

*1 Vyjádřené názory jsou osobními názory jednotlivců. Chcete-li zjistit, zda jste možným kandidátem technologie společnosti Cochlear, obraťte se na odborného zdravotníka.