Skip to main content

Mer information om ditt Cochlear™-konto


Ditt Cochlear-konto är det personliga konto du använder för att få tillgång till Cochlear-tjänster. Det gör att du kan logga in på Cochlears onlinetjänster med en e-postadress och ett lösenord. Du behöver ett Cochlear-konto för att få tillgång till Cochlear-tjänster som Cochlear Osia Smart App.

Genom att skapa ett Cochlear-konto kan Cochlear ge dig resurser, tjänster och support för att ansluta, och ge dig möjlighet att få ut mer av din Osia 2-ljudprocessor. Cochlear kan även hålla dig informerad om eventuella uppdateringar gällande iOS eller Android™ och Osia Smart App.


Om du har köpt en Cochlear-produkt från onlinebutiken eller har använt en onlinetjänst från Cochlear tidigare kanske du redan har ett Cochlear-konto. Du kan eventuellt använda samma e-postadress och lösenord för att logga in på Osia Smart App. Om du vill kontrollera om du har ett Cochlear-konto kontaktar du din lokala Cochlear-kundtjänst för att få hjälp.


Om du inte redan har ett Cochlear-konto (dvs. du har inte redan tillgång till andra Cochlear-onlinetjänster med en e-postadress och ett lösenord) kan du skapa ett genom att välja ”Skapa nytt konto” i Osia Smart App

Om du är vuxen och användare väljer du alternativet ”Ja, det är jag”.

Du måste:

  1. Ange ditt namn, födelsedatum och en e-postadress
  2. Skapa ett unikt lösenord för ditt Cochlear-konto.

Om du är användarens förälder/vårdare väljer du alternativet ”Jag är förälder eller vårdare”

Du måste:

  1. Ange ditt namn, födelsedatum och en e-postadress
  2. Ange namn och födelsedatum för den användare som du vårdar
  3. Skapa ett unikt lösenord för ditt Cochlear-konto

När du har skickat dina uppgifter får du ett e-postmeddelande med en länk för att aktivera Cochlear-kontot. Om du inte får något e-postmeddelande kontrollerar du mappen Skräppost. Om du öppnat e-postmeddelandet på din mobila enhet öppnas Osia Smart App automatiskt när du klickar på aktiveringslänken och du kan logga in med din e-postadress och ditt lösenord. Om du öppnar ditt e-postkonto från en stationär dator måste du klicka på aktiveringslänken och sedan använda din mobila enhet för att logga in på Osia Smart App.


Din integritet är viktig för oss. Vi strävar efter att skydda dina personuppgifter i enlighet med gällande sekretess- och dataskyddslagar. Dina personuppgifter hanteras i enlighet med vår sekretesspolicy. Mer information finns på cochlear.com/privacy.


Om du inte kommer ihåg den e-postadress du använde kontaktar du din lokala Cochlear-kundtjänst på cochlear.com/customer-service

Om du inte kommer ihåg ditt lösenord väljer du först ”Jag har ett Cochlear-konto” och sedan ”Glömt lösenordet?” på inloggningssidan. Ange din e-postadress så får du anvisningar via e-post om hur du återställer lösenordet.


Om du fortfarande har problem eller har andra frågor om ditt Cochlear-konto kan du kontakta det lokala Cochlear-kontoret för att få råd och hjälp på cochlear.com/customer-service.