Skip to main content

Aplicaţia Osia® Smart: Întrebări frecvente


Aplicaţia Osia Smart este compatibilă cu procesorul de sunet Osia 2.


Pentru o listă actualizată cu smartphone-urile Android şi versiunile sistemului de operare compatibile, consultaţi www.cochlear.com/compatibility.


Da, în majoritatea cazurilor. Aplicaţia este verificată în sistemul de operare Android disponibil la momentul lansării. Dacă se raportează că o versiune mai nouă a sistemului de operare Android provoacă probleme, vom actualiza atât pagina www.cochlear.com/compatibility, cât şi aplicaţia, şi vom rezolva problema cât mai repede posibil.

Pentru a reduce la minimum riscul de probleme la asociere, conexiune sau aplicaţie la actualizarea sistemului de operare Android, vă recomandăm:

  • să vă deconectaţi din aplicaţie şi să dezinstalaţi aplicaţia înainte de actualizarea sistemului de operare, sau
  • să vă deconectaţi din aplicaţie, să dezinstalaţi aplicaţia şi să reporniţi smartphone-ul, după ce aţi actualizat sistemul de operare.

Apoi, instalaţi şi deschideţi aplicaţia, conectaţi-vă şi asociaţi/conectaţi procesorul de sunet din nou urmând instrucţiunile de pe ecran.


Da, puteţi asocia până la 5 smartphone-uri la procesorul/procesoarele de sunet şi instala aplicaţia pe toate acestea. Cu toate acestea, puteţi conecta doar câte un smartphone, pe rând, la procesorul/procesoarele dumneavoastră de sunet.


Conexiunea dintre procesorul de sunet şi smartphone poate fi pierdută în cazul în care nivelul de baterie al procesorului de sunet este scăzut sau dacă distanţa dintre smartphone şi procesorul de sunet este prea mare sau blocată.

Asiguraţi-vă că procesorul de sunet dispune de suficientă baterie şi este în raza de acţiune a smartphone-ului. Asiguraţi-vă că Bluetooth este activat şi apoi reporniţi aplicaţia şi procesorul de sunet. Aplicaţia ar trebui să se reconecteze automat.

Atunci când conexiunea este pierdută, va fi prezentată o opţiune pentru „Începere depanare”. Atingeţi-o pentru a începe Depanarea controlată, pentru a obţine asistenţă suplimentară.


O distanţă exactă este dificil de stabilit, deoarece acest lucru depinde de factori precum nivelul de încărcare a bateriei procesorului de sunet, orice obiecte solide aflate între cele două dispozitive şi mediul în care vă aflaţi.


Nivelul de încărcare a bateriei procesorului de sunet poate fi prea mic pentru a suporta conexiunea. Încercaţi să înlocuiţi bateria. Aplicaţia se va reconecta automat.

Atunci când conexiunea este pierdută, va fi prezentată o opţiune pentru „Începere depanare”. Atingeţi-o pentru a începe Depanarea controlată, pentru a obţine asistenţă suplimentară.

Dacă veţi întâmpina în continuare probleme, aţi putea încerca să eliminaţi procesorul de sunet asociat la smartphone-ul dumneavoastră şi apoi să îl asociaţi din nou. Aflaţi mai multe în secţiunea „Cum elimin un procesor de sunet asociat anterior?”


Este posibil să se fi pierdut conexiunea la procesorul de sunet. Atunci când conexiunea este restabilită, puteţi modifica programul din nou.


Indicatorul de baterie în aplicaţie va arăta nivelul actual de putere al bateriei procesorului dumneavoastră de sunet ca maxim sau scăzut. Puterea slabă a bateriei înseamnă că funcţionarea wireless este aproape de întrerupere şi că bateriile trebuie să fie schimbate curând.

Procesorul de sunet Osia 2 utilizează o baterie zinc-aer, care oferă aproape acelaşi nivel de putere până când este aproape de epuizare, apoi îşi pierde puterea foarte rapid. Prin urmare, este complicat pentru aplicaţie să afişeze un nivel exact al bateriei până când procesorul de sunet nu emite un avertisment privind bateria.


Nu. Aplicaţia nu are niciun impact semnificativ asupra consumului bateriei procesorului de sunet.

Rularea aplicaţiei va consuma o parte din bateria smartphone-ului, în mod similar cu alte aplicaţii. Pentru a utiliza funcţia „Localizare dispozitiv" a aplicaţiei, trebuie activat GPS-ul. Pentru a economisi bateria smartphone-ului, puteţi să dezactivaţi GPS-ul de pe smartphone.


Da. Dacă asociaţi dispozitivul dumneavoastră mobil cu procesorul de sunet al copilului dumneavoastră, îl puteţi controla şi monitoriza de la distanţă, dar trebuie să fiţi în raza de acţiune. Acest lucru vă permite să vedeţi starea acumulatorului, să reglaţi volumul şi să modificaţi programul fără să fie nevoie să atingeţi procesorul de sunet.