Skip to main content

Osia® Smart alkalmazás Gyakran ismételt kérdések


Az Osia Smart alkalmazás az Osia 2 beszédprocesszorral kompatibilis.


Az Android okostelefonok és az OS verziók kompatibilitásának naprakész információit a www.cochlear.com/compatibility oldalon találja.


Igen, a legtöbb esetben. Az alkalmazás működése az indításakor elérhető Android OS rendszeren igazolt. Ha egy újabb Android OS verzió által okozott bármilyen problémáról jelentést kapunk, frissítjük a www.cochlear.com/compatibility oldalt, frissítjük az alkalmazást és mielőbb megoldjuk a problémát.

Az Android OS frissítésekor a párosítás, a kapcsolat vagy az alkalmazás problémáinak minimalizálása érdekében a következőket javasoljuk:

  • jelentkezzen ki az alkalmazásból és távolítsa el az alkalmazást az OS frissítése előtt, vagy
  • jelentkezzen ki az alkalmazásból, távolítsa el az alkalmazást, majd indítsa újra okostelefonját az OS frissítése után.

Ezután telepítse és nyissa meg az alkalmazást, jelentkezzen be, majd párosítsa/csatlakoztassa újra a beszédprocesszort a képernyőn megjelenő utasítások szerint.


Igen, akár 5 okostelefont is párosíthat a beszédprocesszor(ok)hoz, és az alkalmazást mindre telepítheti. Egyszerre azonban csak egy okostelefonhoz csatlakoztathatja a beszédprocesszor(oka)t.


A beszédprocesszor és az okostelefon közötti kapcsolat megszakadhat, ha a beszédprocesszor elemének töltöttségi szintje alacsony, vagy ha az okostelefon és a beszédprocesszor közötti távolság túl nagy vagy akadályozva van.

Győződjön meg arról, hogy a beszédprocesszor eleme megfelelően fel van töltve, és az okostelefon hatótávolságán belül van. Ellenőrizze, hogy a Bluetooth be van-e kapcsolva, majd indítsa újra az alkalmazást és a beszédprocesszort. Az alkalmazásnak automatikusan újra kell csatlakoznia.

Ha a kapcsolat megszakad, megjelenik a „Hibaelhárítás indítása” lehetőség. Érintse meg az Irányított hibaelhárítás elindításához, amely további segítséget nyújt Önnek.


Nehéz megadni a pontos távolságot, mivel ez olyan tényezőktől függ, mint a beszédprocesszor elemének töltöttségi szintje, a közöttük lévő szilárd tárgyak és az adott környezet.


Előfordulhat, hogy a beszédprocesszor elemének töltöttségi szintje túl alacsony a kapcsolat támogatásához. Próbálja meg kicserélni az elemet. Az alkalmazás automatikusan újracsatlakozik.

Ha a kapcsolat megszakad, megjelenik a „Hibaelhárítás indítása” lehetőség. Érintse meg az Irányított hibaelhárítás elindításához, amely további segítséget nyújt Önnek.

Ha továbbra is problémákat tapasztal, próbálja meg leválasztani a párosított beszédprocesszort az okostelefonról, majd párosítsa újra. További tudnivalókat a „Hogyan távolíthatom el a korábban párosított beszédprocesszort?” című részben talál.


Előfordulhat, hogy megszakadt a kapcsolat a beszédprocesszorral. Ha a kapcsolat helyreáll, ismét válthat programot.


Az alkalmazás elemindikátora a beszédprocesszor elemének aktuális töltöttségi szintjét mutatja, amely lehet teljes vagy alacsony. Az alacsony elemtöltöttség azt jelenti, hogy a vezeték nélküli működés nemsokára megszakad, és az elemeket hamarosan ki kell cserélni.

Az Osia 2 beszédprocesszor cink-levegő elemet használ, amely a lemerülésközeli állapotig majdnem ugyanolyan szintű teljesítményt biztosít, majd nagyon gyorsan veszít a teljesítményéből. Ezért amíg a beszédprocesszor nem küld az elemmel kapcsolatos figyelmeztetést, az alkalmazás nehezen tudja pontosan megjeleníteni az elem töltöttségi szintjét.


Nem. Az alkalmazás nem befolyásolja jelentősen a beszédprocesszor elemének merülését.

Az alkalmazás futtatása valamennyire meríti az okostelefon akkumulátorát, csakúgy mint a többi alkalmazás. Az alkalmazás „Eszköz keresése” funkciójának használatához be kell kapcsolnia a GPS-t. Az okostelefon töltöttségének megőrzéséhez kikapcsolhatja a GPS funkciót az okostelefonon.


Igen. Ha párosítja mobileszközét a gyermek beszédprocesszorával, távolról vezérelheti és felügyelheti azt, de hatótávolságon belül kell lennie. Ekkor a beszédprocesszor megérintése nélkül is megtekintheti az akkumulátor állapotát, beállíthatja a hangerőt és programot válthat.