Skip to main content

A Cochlear™ fiók részletes bemutatása


A Cochlear fiók egy személyes fiók, amelyet a Cochlear által nyújtott szolgáltatások eléréséhez használhat. Lehetővé teszi, hogy egy e-mail-cím és egy jelszó segítségével bejelentkezzen a Cochlear online szolgáltatásaiba. A Cochlear Osia Smart alkalmazáshoz hasonló Cochlear szolgáltatások eléréséhez Cochlear fiókkal kell rendelkeznie.

A Cochlear fiók létrehozásával a Cochlear olyan erőforrásokat, szolgáltatásokat és támogatást tud biztosítani Önnek, amelyek elősegítik az Osia 2 beszédprocesszor használatát. A Cochlear ezenfelül ily módon információkat tud küldeni Önnek az iOS vagy az Android™ rendszereket és az Osia Smart alkalmazást érintő frissítésekkel kapcsolatban.


Ha a webáruházból vásárolt Cochlear terméket, vagy korábban már használt Cochlear online szolgáltatásokat, akkor valószínűleg rendelkezik Cochlear fiókkal. Az Osia Smart alkalmazásba ugyanazzal az e-mail-címmel és jelszóval jelentkezhet be. Ha ellenőrizni szeretné, hogy rendelkezik-e Cochlear fiókkal, vegye fel a kapcsolatot a Cochlear helyi ügyfélszolgálatával.


Ha még nem rendelkezik Cochlear fiókkal (azaz e-mail-címével és jelszavával nem fér hozzá egyéb Cochlear online szolgáltatásokhoz), az Osia Smart alkalmazás „Új fiók létrehozása” elemét kiválasztva hozhat létre új fiókot.

Ha Ön felnőtt és az implantátum viselője, akkor válassza ki az „Igen, én vagyok” opciót.

Önnek a következőket kell tennie:

  1. Adja meg nevét, születési idejét és e-mail-címét.
  2. Hozzon létre egyedi jelszót Cochlear fiókjához.

Ha Ön az implantátum viselőjének szülője/gondviselője, válassza a „Szülő vagy gondviselő vagyok” lehetőséget.

Önnek a következőket kell tennie:

  1. Adja meg nevét, születési idejét és e-mail-címét.
  2. Adja meg azon implantált személy nevét és születési dátumát, akinek a gondviselője.
  3. Hozzon létre egyedi jelszót Cochlear fiókjához.

Az adatok elküldését követően egy e-mailt küldünk Önnek, amely a Cochlear fiók aktiválásához szükséges hivatkozást is tartalmazza. Ha nem kapja meg az e-mailt, a Spam vagy a Levélszemét mappát is ellenőrizze. Ha az e-mailt mobileszközéről nyitja meg és az aktiváló linkre kattint, az Osia Smart alkalmazás automatikusan megnyílik, Ön pedig bejelentkezhet e-mail-címe és jelszava segítségével. Ha asztali számítógépről nyitja meg e-mail fiókját, kattintson az aktiváló linkre, majd mobileszközével jelentkezzen be az Osia Smart alkalmazásba.


Az Ön adatainak védelme fontos számunkra. Vállalatunk elkötelezett a személyes adatok védelme iránt, a hatályos titoktartási és adatvédelmi törvényeknek megfelelően. Személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatunkban leírtaknak megfelelően kezeljük. További tájékoztatásért látogasson el a www.cochlear.com/privacy címre.


Ha nem emlékszik a regisztráció során használt e-mail-címre, vegye fel a kapcsolatot a Cochlear helyi ügyfélszolgálatával a cochlear.com/customer-service oldalon.

Ha nem emlékszik a jelszavára, először válassza a „Már van Cochlear fiókom“ opciót, majd válassza az „Elfelejtette a jelszavát?” lehetőséget a bejelentkezési oldalon. Adja meg e-mail-címét, ahova elküldjük a jelszó visszaállítására vonatkozó utasításokat.


Ha problémákba ütközik, vagy egyéb kérdése merült fel a Cochlear fiókkal kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Cochlear helyi ügyfélszolgálatával. Az ügyfélszolgálat elérhetőségét a cochlear.com/customer-service weboldalon találja.