Skip to main content

Osia® Smart -sovellus: Usein kysyttyjä kysymyksiä


Osia Smart -sovellus on yhteensopiva Osia 2 -puheprosessorin kanssa.


Ajantasainen luettelo yhteensopivista Android-älypuhelimista ja käyttöjärjestelmäversioista on saatavilla osoitteesta www.cochlear.com/compatibility.


Kyllä, useimmissa tapauksissa. Sovelluksen toimivuus varmistetaan niissä Android-käyttöjärjestelmissä, jotka ovat saatavilla sovelluksen julkaisuajankohtana. Jos uudemman Android-käyttöjärjestelmäversion raportoidaan aiheuttavan ongelmia, päivitämme www.cochlear.com/compatibility-sivun ja sovelluksen ja ratkaisemme ongelman viipymättä.

Jotta voidaan minimoida pariliitäntään, yhdistämiseen tai sovelluksen käyttöön liittyvien ongelmien riski Android-käyttöjärjestelmän päivityksen yhteydessä, suosittelemme, että:

  • kirjaudut ulos sovelluksesta ja poistat sovelluksen asennuksen ennen käyttöjärjestelmän päivitystä tai
  • kirjaudut ulos sovelluksesta, poistat sovelluksen asennuksen ja käynnistät älypuhelimesi uudelleen käyttöjärjestelmän päivityksen jälkeen.

Tämän jälkeen asenna ja avaa sovellus, kirjaudu sisään ja pariliitä/yhdistä puheprosessori uudelleen noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.


Kyllä, voit pariliittää enintään 5 älypuhelinta puheprosessorisi/puheprosessoriesi kanssa ja asentaa sovelluksen niihin kaikkiin. Voit kuitenkin yhdistää kerrallaan vain yhden älypuhelimen puheprosessoriisi/puheprosessoreihisi.


Yhteys puheprosessorin ja älypuhelimen välillä voi katketa, jos puheprosessorin paristovirta on vähissä tai jos älypuhelimen ja puheprosessorin välillä on liian suuri etäisyys tai esteitä.

Varmista, että puheprosessorin paristovirta on riittävä ja että puheprosessori on älypuhelimen kantaman alueella. Varmista, että Bluetooth on käytössä, ja käynnistä sitten sovellus ja puheprosessori uudelleen. Sovelluksen pitäisi muodostaa yhteys uudelleen automaattisesti.

Kun yhteys katkeaa, näyttöön ilmestyy vaihtoehto Käynnistä vianetsintä. Napauttamalla sitä voit aloittaa ohjatun vianetsinnän ja saada apua.


On vaikea määrittää tarkkaa etäisyyttä, sillä siihen vaikuttavat puheprosessorin paristovirta, laitteiden välissä olevat esineet ja ympäristö, jossa olet.


Puheprosessorin paristovirta voi olla riittämätön yhteyden ylläpitämiseen. Vaihda paristo. Sovellus muodostaa yhteyden uudelleen automaattisesti.

Kun yhteys katkeaa, näyttöön ilmestyy vaihtoehto Käynnistä vianetsintä. Napauttamalla sitä voit aloittaa ohjatun vianetsinnän ja saada apua.

Jos ongelma jatkuu, voit yrittää poistaa pariliitetyn puheprosessorin älypuhelimestasi ja muodostaa pariliitännän sitten uudelleen. Katso lisätietoa kohdasta Miten poistan pariliitetyn puheprosessorin?.


Yhteys puheprosessoriisi on mahdollisesti katkennut. Kun yhteys on muodostettu uudelleen, voit jälleen vaihtaa ohjelmaa.


Sovelluksen paristoilmaisin näyttää puheprosessorin pariston senhetkisen varaustason: täynnä tai paristovirta vähissä. Vähäinen paristovirta tarkoittaa, että langaton toiminta on vaarassa keskeytyä ja että paristo on vaihdettava pian.

Osia 2 -puheprosessori käyttää sinkki-ilmaparistoa, joka pitää varauksen lähes samalla tasolla siihen saakka, kunnes pariston varaus on lähes tyhjentynyt, minkä jälkeen paristovirta vähenee erittäin nopeasti. Siksi sovelluksen on vaikea näyttää pariston tarkkaa varaustasoa ennen kuin puheprosessori varoittaa vähäisestä paristovirrasta.


Ei. Sovellus ei vaikuta merkittävästi puheprosessorin virrankulutukseen.

Muiden sovellusten tavoin sovelluksen käyttö kuluttaa jonkin verran älypuhelimen virtaa. Sovelluksen Etsi laite -toiminnon käyttö edellyttää, että GPS on käytössä. Voit säästää älypuhelimen virtaa poistamalla GPS:n käytöstä älypuhelimessasi.


Kyllä. Jos pariliität mobiililaitteesi lapsesi puheprosessorin kanssa, voit ohjata ja seurata sitä etänä, mutta sinun on oltava kantaman alueella. Voit tarkastella pariston varausta, säätää äänenvoimakkuutta ja vaihtaa ohjelmaa koskematta puheprosessoriin.