Skip to main content

Lisätietoa Cochlear™-tilistä


Cochlear-tili on henkilökohtainen tili, jolla käytät Cochlearin palveluja. Sen avulla voit kirjautua Cochlearin verkkopalveluihin käyttämällä sähköpostiosoitetta ja salasanaa. Tarvitset Cochlear-tilin, jotta voit käyttää Cochlearin palveluja, kuten Cochlear Osia Smart -sovellusta.

Kun luot Cochlear-tilin, Cochlear voi tarjota sinulle resursseja, palveluja ja tukea yhteyksien muodostamiseen ja itsevarmuuden kasvattamiseen käyttäessäsi Osia 2 -puheprosessoria. Lisäksi Cochlear voi kertoa sinulle iOS- tai Android™-käyttöjärjestelmän ja Osia Smart -sovelluksen mahdollisista päivityksistä.


Jos olet ostanut Cochlear-tuotteen verkkokaupastamme tai käyttänyt Cochlearin verkkopalvelua aikaisemmin, sinulla saattaa jo olla Cochlear-tili. Voit mahdollisesti kirjautua sisään Osia Smart -sovellukseen samalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Jos haluat tarkistaa, onko sinulla Cochlear-tili, ota yhteyttä paikalliseen Cochlearin asiakaspalveluun.


Jos sinulla ei vielä ole Cochlear-tiliä (et käytä muita Cochlearin verkkopalveluja sähköpostiosoitteella ja salasanalla), voit luoda tilin valitsemalla Osia Smart -sovelluksessa Luo uusi tili.

Jos olet aikuinen ja puheprosessorin käyttäjä, valitse vaihtoehto Kyllä.

Sinun tarvitsee:

  1. ilmoittaa nimesi, syntymäaikasi ja sähköpostiosoitteesi
  2. luoda yksilöllinen salasana Cochlear-tiliäsi varten.

Jos olet puheprosessorin käyttäjän vanhempi/huoltaja, valitse vaihtoehto Olen vanhempi tai huoltaja.

Sinun tarvitsee:

  1. ilmoittaa nimesi, syntymäaikasi ja sähköpostiosoitteesi
  2. ilmoittaa huollettavasi nimi ja syntymäaika
  3. luoda yksilöllinen salasana Cochlear-tiliäsi varten.

Kun olet ilmoittanut tiedot, sinulle lähetetään sähköpostitse Cochlear-tilisi aktivointilinkki. Jos et saa sähköpostiviestiä, tarkista roskapostikansiosi. Jos avaat sähköpostiviestin mobiililaitteella, Osia Smart -sovellus avautuu automaattisesti, kun olet napauttanut aktivointilinkkiä. Voit sen jälkeen kirjautua sisään sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi. Jos avaat sähköpostiviestin tietokoneella, sinun on napsautettava aktivointilinkkiä ja kirjauduttava sitten Osia Smart -sovellukseen mobiililaitteellasi.


Tietosuojasi on meille tärkeää. Olemme sitoutuneet suojaamaan henkilötietojasi voimassa olevien tietosuojalakien mukaisesti. Henkilötietojasi käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti. Lisätietoja on osoitteessa cochlear.com/privacy.


Jos et muista käyttämääsi sähköpostiosoitetta, ota yhteyttä paikalliseen Cochlearin asiakaspalveluun osoitteessa cochlear.com/customer-service.

Jos et muista salasanaasi, valitse kirjautumissivulla ensin Minulla on Cochlear-tili ja valitse sitten Salasana unohtunut?. Anna sähköpostiosoitteesi, niin sinulle lähetetään sähköpostitse ohjeet salasanan palauttamiseen.


Jos sinulla on edelleen ongelmia Cochlear-tilisi kanssa tai muuta kysyttävää tilistäsi, ota yhteyttä paikalliseen Cochlearin toimistoon osoitteessa cochlear.com/customer-service.