Skip to main content

Osia® Smart App: Ofte stillede spørgsmål


Osia Smart App er kompatibel med Osia 2-lydprocessoren.


Du kan finde en opdateret liste over kompatible Android-smartphones og OS-versioner på www.cochlear.com/compatibility.


Ja, i de fleste tilfælde. Appen bekræftes på den version af Android OS, der er tilgængelig på tidspunktet for lanceringen. Hvis det rapporteres, at en nyere version af Android OS forårsager problemer, vil vi opdatere siden www.cochlear.com/compatibility og opdatere appen og løse problemet så hurtigt som muligt.

For at minimere risikoen for problemer med parring, forbindelsen eller appen, når du opdaterer Android OS, anbefaler vi, at du enten:

  • logger af appen og afinstallerer appen, før du opdaterer OS, eller
  • logger af appen, afinstallerer appen og derefter genstarter din smartphone, når du har opdateret OS.

Derefter skal du installere og åbne appen, logge på og parre lydprocessoren / oprette forbindelse til den igen ved at følge instruktionerne på skærmen.


Ja, du kan parre op til 5 smartphones med din(e) lydprocessor(er) og installere appen på dem allesammen. Du kan dog kun oprette forbindelse fra én smartphone ad gangen til din(e) lydprocessor(er).


Forbindelsen mellem din lydprocessor og din smartphone kan blive afbrudt, hvis lydprocessorens batteriniveau er lavt, eller hvis der er for stor afstand mellem din smartphone og lydprocessoren, eller noget er i vejen.

Sørg for, at lydprocessorens batteriniveau er tilstrækkeligt, og at lydprocessoren er inden for smartphonens rækkevidde. Kontroller, at Bluetooth er aktiveret, og genstart derefter appen og lydprocessoren. Appen bør automatisk oprette forbindelse igen.

Når forbindelsen afbrydes, vises funktionen "Start fejlfinding", som du kan vælge. Tryk på den for at starte styret fejlfinding og få yderligere hjælp.


Det er svært at angive en nøjagtig afstand, da dette afhænger af faktorer som f.eks. lydprocessorens batteriniveau, eventuelle massive genstande, der er i vejen, og de omgivelser, du befinder dig i.


Batteriniveauet i lydprocessoren er muligvis for lavt til at opretholde forbindelsen. Prøv at udskifte batteriet. Appen opretter automatisk forbindelse igen.

Når forbindelsen afbrydes, vises funktionen 'Start fejlfinding', som du kan vælge. Tryk på den for at starte styret fejlfinding og få yderligere hjælp.

Hvis du fortsat har problemer, kan du prøve at annullere parringen af lydprocessoren med din smartphone og derefter parre dem igen. Se mere under "Hvordan annullerer jeg parringen med en tidligere parret lydprocessor?"


Forbindelsen til din lydprocessor er muligvis blevet afbrudt. Når forbindelsen er genoprettet, kan du skifte program igen.


Batteriindikatoren i appen viser, om det aktuelle strømniveauet for batteriet i din lydprocessor er fuldt eller lavt. Lav batterispænding betyder, at den trådløse funktion er tæt på at blive afbrudt, og at batterierne snart skal udskiftes.

Osia 2-lydprocessoren anvender et zink-luft-batteri, som yder næsten samme strømniveau, indtil det er næsten opbrugt og derefter mister strøm meget hurtigt. Det er derfor vanskeligt for appen at vise et nøjagtigt batteriniveau, før lydprocessoren afgiver en batteriadvarsel.


Nej. Appen påvirker ikke batteriforbruget i lydprocessoren i væsentlig grad.

Når du kører appen, bruger du noget af strømmen i smartphone-batteriet, ligesom ved brug af andre apps. For at kunne bruge funktionen "Lokalisér enhed" i appen skal GPS'en være aktiveret. Du kan spare på batteriet i din smartphone ved at slå GPS'en fra på smartphonen.


Ja. Hvis du parrer mobilenheden med dit barns lydprocessor, kan du styre og overvåge den på afstand, men du skal være inden for rækkevidde. Dette giver dig mulighed for at se batteristatus, indstille volumen og skifte program uden at skulle røre ved lydprocessoren.