Aplicaţia Osia® Smart: Întrebări frecvente
Aplicaţia Osia Smart funcţionează cu procesoarele de sunet Osia 2 şi Osia 2(I).
Da. Asiguraţi-vă că procesoarele de sunet sunt corect configurate ca o pereche bilaterală, în timpul sesiunii de montare, efectuată împreună cu specialistul dumneavoastră audiolog şi asociaţi-le pe ambele cu smartphone-ul dumneavoastră compatibil.
Cochlear probează compatibilitatea aplicaţiei cu modelele smartphone, dispozitivele şi sistemele de operare specifice enumerate pe pagina www.cochlear.com/compatibility. Cu toate că aplicaţia ar putea funcţiona pe alte dispozitive care îndeplinesc anumite cerinţe minime privind sistemul de operare şi Bluetooth™ şi care au funcţionalităţile relevante activate de către producătorul telefonului şi furnizorul de servicii de telefonie, nu putem garanta faptul că aplicaţia va funcţiona conform destinaţiei sale de utilizare.
Da, în majoritatea cazurilor. Aplicaţia este verificată în versiunea sistemului de operare disponibilă la momentul lansării. Dacă se raportează că o versiune a sistemului de operare mai recentă provoacă probleme, vom urmări să lansăm o nouă versiune a aplicaţiei şi să rezolvăm problema cât mai curând posibil.
Aplicaţia oferă instrucţiuni pe ecran referitoare la modul de rezolvare a problemelor legate de conexiune. Asiguraţi-vă că folosiţi cel mai recent sistem de operare (cu excepţia cazului în care se comunică altfel de către Cochlear, pe www.cochlear.com/compatibility).
Conexiunea dintre procesorul de sunet şi smartphone poate fi pierdută în cazul în care nivelul de baterie al procesorului de sunet este scăzut sau dacă distanţa dintre smartphone şi procesorul de sunet este prea mare sau blocată.
Pentru a restabili conexiunea, asiguraţi-vă că procesorul de sunet dispune de suficientă baterie şi este în raza de acţiune a smartphone-ului. Asiguraţi-vă că Bluetooth™-ul este activat şi, apoi, reporniţi aplicaţia. Aplicaţia ar trebui să se reconecteze automat.
Nu există o distanţă exactă, deoarece acest lucru depinde de factori precum nivelul de încărcare a bateriei procesorului de sunet, obiecte solide aflate între cele două dispozitive şi mediul în care vă aflaţi.
Nivelul de încărcare a bateriei procesorului de sunet poate fi prea mic pentru a suporta conexiunea. Încercaţi să înlocuiţi bateria. Aplicaţia se va reconecta automat.
Dacă veţi întâmpina, în continuare, probleme, eliminaţi procesorul de sunet asociat cu smartphone-ul dumneavoastră şi apoi asociaţi-l din nou.
Este posibil să se fi pierdut conexiunea la procesorul de sunet. Atunci când conexiunea este restabilită, puteţi modifica programul din nou.
Indicatorul de baterie în aplicaţie va arăta nivelul actual de putere al bateriei procesorului dumneavoastră de sunet ca maxim sau scăzut. Puterea slabă a bateriei înseamnă că funcţionarea wireless este aproape de întrerupere şi că bateriile trebuie să fie schimbate curând.
Procesorul de sunet Osia 2 utilizează o baterie zinc-aer, care oferă aproape acelaşi nivel de putere până când este aproape de epuizare, apoi îşi pierde puterea foarte rapid. Prin urmare, este complicat pentru aplicaţie să afişeze un nivel exact al bateriei până când procesorul de sunet nu emite un avertisment privind bateria.
Nu. Aplicaţia nu are niciun impact semnificativ asupra consumului bateriei procesorului de sunet. Rularea aplicaţiei va consuma o parte din bateria smartphone-ului, în mod similar cu alte aplicaţii.
Da. Dacă asociaţi dispozitivul dumneavoastră mobil cu procesorul de sunet al copilului dumneavoastră, îl puteţi controla şi monitoriza de la distanţă, dar trebuie să fiţi în raza de acţiune.