Skip to main content

Nucleus® Smart App: Vanliga frågor


Cochlear™ Nucleus 7-ljudprocessorn är kompatibel med Nucleus Smart App.


Nucleus Smart App är kompatibel med iPhone 5 (eller senare) och 6:e generationen (eller senare) av iPod som kör iOS 10.0 eller senare. Den är inte avsedd att användas med andra Apple-enheter.

^Cochlear Nucleus 7-ljudprocessorn är kompatibel med iPhone, iPad och iPod touch. Mer information om kompatibilitet finns på www.cochlear.com/compatibility. Cochlear Nucleus Smart App finns tillgänglig på App Store och Google Play. Mer information om kompatibilitet finns på www.cochlear.com/compatibility. Apple, Apple-logotypen, FaceTime, Made for iPad-logotypen, Made for iPhone-logotypen, Made for iPod-logotypen, iPhone, iPad Pro, iPad Air, iPad mini, iPad och iPod touch är varumärken som tillhör Apple Inc. och är registrerade i USA och andra länder. App Store är ett varumärke för tjänster som tillhör Apple Inc. och är registrerat i USA och andra länder.


Du kan ladda ned Nucleus Smart App kostnadsfritt från Apple App Store. Tryck på App Store-ikonen, sök efter Nucleus Smart och välj sedan att ladda ned Nucleus Smart App. Observera att Nucleus Smart App kanske inte är tillgänglig i alla länder och därför inte visas i sökningen.


När du har hämtat och installerat Nucleus Smart App kan du trycka på Demoläge om du vill börja lära dig de olika funktionerna. I det här läget kan du utforska Nucleus Smart App och bekanta dig med den innan du ens har en Nucleus 7-ljudprocessor.

När du ska styra en Nucleus 7-ljudprocessor med Nucleus Smart App måste du logga in med inloggningsuppgifterna för Cochlear-kontot. Om du inte har ett Cochlear-konto kan du skapa ett konto när du har laddat ned appen genom att klicka på Skapa nytt konto och följa anvisningarna på skärmen.


Du kan parkoppla en Nucleus 7-ljudprocessor med upp till fem kompatibla Apple-enheter och ha Nucleus Smart App installerad på samtliga enheter. Du kan dock bara ha en kompatibel Apple-enhet ansluten till ljudprocessorn i taget. 


I demoläget kan du använda Nucleus Smart App utan anslutning till en Nucleus 7-ljudprocessor, för demonstrationsändamål eller när du bara vill prova den. Du kan aktivera/inaktivera demoläget under Inställningar i Nucleus Smart App.


Ja Om du har parkopplat en kompatibel Apple-enhet med barnets Nucleus 7-ljudprocessor kan du styra och övervaka processorn. Du kan se batteristatus, justera volymen och byta program utan att vidröra ljudprocessorn.

Ett exempel kan vara om du vill stänga av ljud som strömmas till barnets processor så att inte telefonsamtal eller musik strömmar till processorn. Det kan du göra genom att gå till Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > Hörapparater, och inaktivera Strömma till hörapparat. Då strömmas inte ljud till barnets ljudprocessor, men du kan fortfarande styra den via Nucleus Smart App.

Om du inte kan justera ljudprocessorn med hjälp av Nucleus Smart App kanske inte den kompatibla Apple-enheten har parkopplats med processorn på rätt sätt.

Om du vill veta mer om parkopplingsprocessen kan du titta på animeringen om parkoppling med Nucleus 7. Om parkopplingen är slutförd ska du se till att enheten finns inom det rekommenderade avståndet och att ingenting i närheten orsakar kraftiga störningar. Om problemet kvarstår, kontakta Cochlear eller din audionom.

 

I det övre högra hörnet av startskärmen i Nucleus Smart App visas en batteriikon. Den visar laddningsnivån på batteriet. Om du trycker på batteriikonen öppnas skärmen Status med mer information om ljudprocessorns batterinivå. På den här skärmen visas även vilken ljudnivå som levereras till Nucleus 7-ljudprocessorn samt en statusindikator för ljudprocessorn. En bock här innebär att Nucleus 7-ljudprocessorn fungerar som den ska.


Dubbelklicka på hemknappen på den kompatibla Apple-enheten så ser du vilka appar som körs. Bläddra mellan apparna genom att svepa åt vänster eller höger. Om Nucleus Smart App körs hittar du den bland apparna. Tryck på förhandsgranskningsskärmen för Nucleus Smart App så att du återgår till appen och kan börja använda den igen. Du bör alltid ha appen igång på Apple-enheten så att du kan ta emot aviseringar, hitta en borttappad ljudprocessor och använda hörselmonitorn. Om du behöver stänga appen för felsökning ska du komma ihåg att öppna den igen.


Nucleus Smart App stängs bara om du tvingar stoppet manuellt. Du bör bara stänga appen för felsökning, eftersom appen måste vara igång när du ska använda funktioner som Hitta processorn och Hörselmonitor. När du ska stänga appen dubbelklickar du på hemknappen på den kompatibla Apple-enheten så att du ser vilka appar som körs. Bläddra mellan apparna genom att svepa åt vänster eller höger tills du hittar Nucleus Smart App. När du har hittat Nucleus Smart App sveper du uppåt på förhandsgranskningsskärmen så att appen stängs.


Om du fortfarande har problem eller har några andra frågor om Nucleus Smart App kan du kontakta det lokala Cochlear-kontoret, se cochlear.com/intl/contact/global-offices.