Skip to main content

Nucleus® Smart App: Vanliga frågor


Cochlear™ Nucleus 7-ljudprocessorn är kompatibel med Nucleus Smart App.


För att använda Nucleus Smart App för Android behöver din enhet köra Android 5.0 (Lollipop) eller senare, och ha stöd för Bluetooth 4.0 eller senare.

Nucleus Smart App har verifierats vara kompatibel med nedanstående Android-smartmobiler.

Tillverkare Modell
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S8
Huawei P8lite
Google Pixel
LG G6
Lenovo Moto G5
HTC U11

Om din enhet inte finns med i listan men har Android 5.0 och Bluetooth 4.0 kan Nucleus Smart App ändå fungera, men vi kan inte erbjuda samma nivå av support vid felsökning.


Nucleus Smart App är inte avsedd att användas på surfplattor.


Du kan ladda ned Nucleus Smart App kostnadsfritt från Google Play Store. Tryck på Play Store-ikonen, sök efter Nucleus Smart och välj sedan att ladda ned Nucleus Smart App. Observera att Nucleus Smart App kanske inte är tillgänglig i alla länder och därför inte visas i sökningen.


Nej. Android-enheter inte har inbyggt stöd för hörselhjälpmedel. Därför behöver du ha Nucleus Smart App på din Android-enhet om du vill använda den för att styra Nucleus 7-ljudprocessorn.


Nej. Du kan använda Nucleus Smart App för att styra och övervaka Nucleus 7-ljudprocessorn på kompatibla Apple- och Android-enheter.

Made for iPhone innebär att du kan strömma ljud direkt till ljudprocessorn från kompatibla Apple-enheter. För att strömma ljud från Android-enheter behövs en Cochlear Wireless Phone Clip.


Android-operativsystemet har ännu inte stöd för direkt Bluetooth®-ljudströmning med låg energiförbrukning. Du kan strömma telefonsamtal och musik trådlöst från din Android-enhet till Nucleus 7-ljudprocessorn med Cochlear Wireless Phone Clip.


För att styra Nucleus 7-ljudprocessorn med Nucleus Smart App måste du ladda ned appen och logga in med Cochlear-kontot. Om du inte har ett Cochlear-konto kan du skapa ett när du har laddat ned appen genom att trycka på Skapa nytt konto och följa anvisningarna på skärmen.


Du kan parkoppla en Nucleus 7-ljudprocessor med upp till fem kompatibla Android-enheter och ha Nucleus Smart App installerad på samtliga enheter.

Du kan dock bara ha en kompatibel Android-enhet ansluten till ljudprocessorn i taget.


Ja Om du har parkopplat en kompatibel Android-enhet med barnets Nucleus 7-ljudprocessor kan du styra och övervaka processorn. Du kan se batteristatus, justera volymen och byta program utan att vidröra ljudprocessorn.


Om du inte kan justera ljudprocessorn med hjälp av Nucleus Smart App kanske inte den kompatibla Android-enheten har parkopplats med processorn på rätt sätt.

Om du vill veta mer om parkopplingsprocessen kan du titta på animeringen om Android-parkoppling med Nucleus 7. Om parkopplingen är slutförd ska du se till att enheten finns inom det rekommenderade avståndet och att ingenting i närheten orsakar kraftiga störningar. Om problemet kvarstår, kontakta Cochlear eller din audionom.

 


I det övre högra hörnet av startskärmen i Nucleus Smart App visas en batteriikon. Den visar laddningsnivån på batteriet. Om du trycker på batteriikonen öppnas skärmen Status med mer information om ljudprocessorns batterinivå. På den här skärmen visas även vilken ljudnivå som levereras till Nucleus 7-ljudprocessorn samt en statusindikator för ljudprocessorn. En bock här innebär att Nucleus 7-ljudprocessorn fungerar som den ska.


Om du har slutfört parkopplingen kan du svepa nedåt på meddelandeskärmen och kontrollera att batteristatusen för din(a) processor(er) visas i Nucleus Smart App. Om du inte ser meddelandet innebär detta att appen inte körs. Du kan öppna den genom att leta upp ikonen för Nucleus Smart App i applådan (eller på startskärmen) och trycka på den.


Nucleus Smart App stängs bara om du tvingar stoppet manuellt. Du bör bara stänga appen för felsökning, eftersom appen måste vara igång när du ska använda funktioner som Hitta processorn och Hörselmonitor. Om du vill stänga appen öppnar du Inställningar, väljer Appar, letar upp Nucleus Smart i listan och trycker på Tvinga stopp.


Om du fick Nucleus 7- ljudprocessorn före juli 2018 måste den fasta programvaran till ljudprocessorn uppdateras innan du kan använda den med en Android-enhet. Den här enkla uppdateringen kan utföras av vårdpersonal. Kontakta Cochlear eller din audionom för mer information.


Om du fortfarande har problem eller har några andra frågor om Nucleus Smart App kan du kontakta det lokala Cochlear-kontoret, se cochlear.com/intl/contact/global-offices.