Skip to main content

Mer information om Cochlear™-konton


Cochlear-kontot är det personliga konto du använder när du ska komma åt Cochlears tjänster. Det gör att du kan logga in på Cochlears onlinetjänster med en e-postadress och ett lösenord. Du behöver ett Cochlear-konto när du ska använda Cochlears tjänster, som Nucleus® Smart App.

När du skapar ett Cochlear-konto kan Cochlear förse dig med de resurser, tjänster och den support du behöver på vägen mot en bättre hörsel med Nucleus 7- eller Kanso® 2-ljudprocessorn. Cochlear kommer också att hålla dig informerad om eventuella uppdateringar gällande iOS eller Android™ och Nucleus Smart App.


I de flesta länder kan du skapa ett eget Cochlear-konto om du är över en viss ålder. Om du är yngre än den angivna åldern måste en förälder eller vårdnadshavare skapa ditt Cochlear-konto och ge sitt samtycke. Åldersgränsen varierar beroende på ditt hemland. Kontakta ditt lokala Cochlear-kontor om du har några frågor om detta ämne. Kontaktuppgifter finns på adressen cochlear.com/intl/contact/global-offices.


Nej, du kan inte skapa ett Cochlear-konto åt någon som är äldre än den angivna åldersgränsen.


Om ditt barn är under den angivna åldersgränsen och har skapat ett Cochlear-konto ska du kontakta ditt lokala Cochlear-kontor, eftersom målsmans tillstånd krävs för att ditt barn ska kunna ha ett konto. Kontaktuppgifter finns på adressen cochlear.com/intl/contact/global-offices.


Nej, eftersom kontot ger tillgång till personuppgifter. Se till att hålla inloggningsuppgifterna hemliga.


Om du har köpt en Cochlear-produkt från onlinebutiken eller har använt någon av Cochlears onlinetjänster tidigare så kanske du redan har ett Cochlear-konto. Du kan använda samma e-postadress och lösenord till att logga in på Nucleus Smart App. Du kan kontrollera om du har ett Cochlear-konto genom att kontakta Cochlears lokala kundservice.


Om du inte redan har ett Cochlear-konto (dvs. att du inte redan använder andra onlinetjänster från Cochlear där du loggar in med e-postadress och lösenord) så kan du skapa ett konto genom att välja Skapa nytt konto i Nucleus Smart App.

Du behöver:

 1. ange namn och e-postadress
 2. skapa ett unikt lösenord för ditt Cochlear-konto.

När du har skickat uppgifterna skickas ett e-postmeddelande med en länk för aktivering av Cochlear-kontot. Om du inte får det här e-postmeddelandet kan du leta i skräppostmappen. När du klickar på aktiveringslänken öppnas Nucleus Smart App automatiskt och du kan logga in med e-postadressen och lösenordet.


Om du vill att ditt barn ska kunna använda Nucleus Smart App självständigt på sin egen enhet för att styra sin Nucleus 7- eller Kanso 2-ljudprocessor kan du skapa ett Cochlear-konto åt barnet. När du skapar kontot ger du ditt samtycke till att ditt barn har full tillgång till alla funktioner i appen.


För att skapa ett konto åt ett barn behöver du:

 • en kompatibel smarttelefon* (för ditt barn) med Nucleus Smart App installerad
 • en e-postadress för ditt barn (utöver din egen e-postadress)
 • en egen kompatibel Apple- eller Android™-enhet
 • ett eget Cochlear-konto

*Nucleus 7- och Kanso 2-ljudprocessorerna är kompatibla med Apple- och Android-enheter. Mer information om kompatibilitet finns på www.cochlear.com/compatibility.


Det tar cirka 15 minuter att skapa ett Cochlear-konto åt ditt barn.


Innan du kan skapa ett Cochlear-konto åt ditt barn måste du först ha skapat ett eget Cochlear-konto.

Skapa ett Cochlear-konto (vuxen)

 1. Om du inte redan har ett Cochlear-konto (dvs. att du inte redan använder andra onlinetjänster från Cochlear där du loggar in med e-postadress och lösenord) så kan du skapa ett konto genom att välja Skapa nytt konto i Nucleus Smart App.
 2. Du får då ange namn och e-postadress. Du kommer också att behöva skapa ett unikt lösenord för Cochlear-kontot.
 3. När du har skickat uppgifterna skickas ett e-postmeddelande med en länk för aktivering av Cochlear-kontot. Om du inte får det här e-postmeddelandet kan du leta i skräppostmappen. När du klickar på aktiveringslänken öppnas Nucleus Smart App automatiskt och du kan logga in med e-postadressen och lösenordet.
 4. När du har loggat in följer du anvisningarna på skärmen för att genomföra parkopplingen. Under denna process blir du ombedd att ange namnet på användaren. Kontrollera att du skriver in dessa uppgifter korrekt. Denna användare kommer sedan att kopplas till dig och informationen om personen visas i Kontouppgifter i appen.

Om du har problem med att slutföra processen eller om några uppgifter verkar vara felaktiga ska du kontakta Cochlears kundtjänst innan du skapar ett Cochlear-konto åt ditt barn.

Skapa ett Cochlear-konto åt ett barn

När du har loggat in på ditt Cochlear-konto:

 1. Från menyn i Nucleus Smart App väljer du Inställningar.
 2. I Inställningar väljer du Kontouppgifter.
 3. I Kontouppgifter visas dina uppgifter tillsammans med de personer som du tar hand om.
 4. Välj barnet och ange barnets e-postadress (detta blir användarnamnet för barnets Cochlear-konto). Den här e-postadressen kan inte vara densamma som din e-postadress.
 5. Vid uppmaning ska du bekräfta ditt samtycke till att ditt barn får fullständig åtkomst till kontot.
 6. Ett aktiveringsmeddelande skickas till ditt barns e-postadress.
 7. Ditt barn behöver öppna aktiveringsmeddelandet och klicka på aktiveringslänken.
 8. Ditt barn ombeds sedan att skapa ett lösenord för sitt konto för att slutföra processen.
 9. När kontot har skapats kan det användas för att logga in i Nucleus Smart App på alla kompatibla enheter som har Nucleus Smart App installerad.
 10. Så snart ditt barns Cochlear-konto har aktiverats kommer du att meddelas via e-post.

Ja, det kan du. Upprepa bara den process som beskrivs ovan för ett annat barn. Observera att en separat kompatibel enhet krävs för varje barn – det går inte att ha två barn inloggade på samma enhet samtidigt.


Vi värnar om våra kunders integritet. Vi strävar efter att skydda våra kunders personuppgifter i enlighet med gällande sekretess- och datalagar. Alla personuppgifter kommer att behandlas i enlighet med vår sekretesspolicy. Mer information finns på www.cochlear.com/privacy.


Om du inte kommer ihåg vilken e-postadress du använde ska du kontakta Cochlears lokala kundtjänst.

Om du inte kommer ihåg lösenordet väljer du Glömt lösenordet? på inloggningssidan. Ange den e-postadress du använder så skickar vi instruktioner för hur du återställer lösenordet.


Om du fortfarande har problem eller har några andra frågor om Cochlear-kontot kan du kontakta det lokala Cochlear-kontoret, se cochlear.com/intl/contact/global-offices.