Skip to main content

Saznajte više o Cochlear™ nalogu


Vaš Cochlear nalog je lični nalog pomoću kog pristupate uslugama kompanije Cochlear. On vam omogućava da se prijavljujete na onlajn usluge kompanije Cochlear pomoću adrese e-pošte i lozinke. Cochlear nalog vam treba za pristupanje uslugama kompanije Cochlear kao što je aplikacija Cochlear Baha Smart.

Kada budete napravili Cochlear nalog, kompanija Cochlear će moći da vam pruža resurse, usluge i podršku za povezivanje i da vam pomaže u iskustvu slušanja uz procesor zvuka Baha 6 Max. Kompanija Cochlear će moći i da vas redovno obaveštava o novostima u vezi sa operativnim sistemima iOS i Android™ i aplikacijom Baha Smart.


Ako ste kupili neki proizvod kompanije Cochlear putem internet prodavnice ili ste nekada koristili neku onlajn uslugu kompanije Cochlear, možda već imate Cochlear nalog. Možda budete mogli da se prijavljujete u aplikaciju Baha Smart pomoću te iste adrese e-pošte i lozinke. Ako želite da proverite da li već imate Cochlear nalog, zatražite pomoć od lokalne službe kompanije Cochlear za korisnike.


Ako nemate Cochlear nalog (tj. nemate pristup drugim onlajn uslugama kompanije Cochlear pomoću adrese e-pošte i lozinke), možete da ga napravite tako što ćete izabrati stavku za pravljenje novog naloga u aplikaciji Baha Smart.

Kada pošaljete detalje, stići će vam poruka e-pošte sa vezom za aktiviranje Cochlear naloga. Ako vam ne stigne poruka e-pošte, pogledajte fasciklu sa bezvrednom odnosno neželjenom poštom. Ako pristupate elektronskoj pošti sa mobilnog uređaja, kada kliknete na vezu za aktiviranje, aplikacija Baha Smart će se automatski otvoriti i moći ćete da se prijavite pomoću adrese e-pošte i lozinke. Ako pristupate elektronskoj pošti sa računara, biće potrebno da kliknete na vezu za aktiviranje pa tek onda da se prijavite u aplikaciju Baha Smart sa mobilnog uređaja.


Vaša privatnost nam je važna. Posvećeni smo zaštiti privatnosti vaših ličnih informacija u skladu sa važećim zakonima o zaštiti privatnosti i podataka. Vaše lične informacije će se obrađivati u skladu sa našim Pravilima o privatnosti. Za više informacija posetite cochlear.com/privacy.


Ako ne možete da se setite koju ste adresu e-pošte koristili, obratite se lokalnoj službi kompanije Cochlear za korisnike na adresi cochlear.com/customer-service

Ako ne možete da se setite lozinke, prvo izaberite „Imam Cochlear nalog“, a zatim na stranici za prijavljivanje izaberite „Zaboravili ste lozinku?“. Unesite svoju adresu e-pošte, na koju će vam stići uputstva za resetovanje lozinke.


Ako i dalje nailazite na probleme ili imate druga pitanja o Cochlear nalogu, za savet i pomoć se obratite lokalnoj kancelariji kompanije Cochlear na adresi cochlear.com/customer-service.