Skip to main content

Aplikacija Nucleus® Smart: Pogosta vprašanja


Z aplikacijo Nucleus Smart so združljivi zvočni procesorji Cochlear™ Nucleus 7 in Kanso 2.


Aplikacija Nucleus Smart je združljiva z napravami iPhone 5s (ali novejšimi) in iPod 6. generacije (ali novejšimi), ki uporabljajo operacijski sistem iOS 11.0 ali novejši. Ni zasnovana za uporabo z drugimi napravami Apple. Več informacij o združljivosti lahko najdete na spletnem mestu www.cochlear.com/compatibility.


Aplikacijo Nucleus Smart lahko brezplačno prenesete iz spletne trgovine Apple App Store. Tapnite ikono App Store, poiščite "Nucleus Smart" in izberite prenos aplikacije Nucleus Smart. Aplikacija Nucleus Smart ni na voljo v vseh državah, zato med zadetki vašega iskanja morda ne bo prikazana.


Ko aplikacijo Nucleus Smart prenesete in namestite, tapnite "Predstavitveni način", v katerem so predstavljene različne funkcije in delovanje. Tako lahko aplikacijo Nucleus Smart raziščete in se seznanite z njenim delovanjem, še preden imate zvočni procesor Nucleus 7 ali Kanso 2.

Za upravljanje zvočnega procesorja z aplikacijo Nucleus Smart se morate prijaviti s podatki svojega računa za Cochlearjeve storitve. Če še nimate računa za Cochlearjeve storitve, ga lahko po prenosu aplikacije ustvarite tako, da tapnete "Ustvari nov račun" in sledite navodilom na zaslonu.


Procesor Nucleus 7 ali Kanso 2 lahko seznanite z največ petimi združljivimi napravami Apple, in aplikacija Nucleus Smart je lahko nameščena na vseh. Z zvočnim procesorjem pa lahko povežete le eno združljivo napravo Apple naenkrat. 


V predstavitvenem načinu lahko uporabljate aplikacijo Nucleus Smart za predstavitvene načine ali zgolj za preizkus, ne da bi bili povezani z zvočnim procesorjem Nucleus 7 ali Kanso 2. Predstavitveni način lahko omogočite ali onemogočite pod možnostjo "Nastavitve" v aplikaciji Nucleus Smart.


Da. Če seznanite združljivo napravo Apple z zvočnim procesorjem Nucleus 7 ali Kanso 2 svojega otroka, lahko procesor upravljate in spremljate, pri čemer lahko vidite stanje baterije, prilagajate glasnost in spreminjate program, ne da bi se morali dotikati zvočnega procesorja.

Verjetno boste želeli onemogočiti pretakanje zvoka v zvočni procesor svojega otroka in tako onemogočiti pretakanje vaših telefonskih klicev ali glasbe. To lahko storite tako, da za svoj slušni pripomoček spremenite nastavitev "Audio Routing" (Usmerjanje zvoka), ki jo najdete pod "Accessibility" (Pripomočki za osebe s posebnimi potrebami) v meniju "Settings" (Nastavitve) naprave Apple. V nastavitvah "Audio Routing" (Usmerjanje zvoka) nato za možnost "Call Audio" (Zvok klica) ali "Media Audio" (Zvok predstavnosti) izberite "Never Hearing Devices" (Nikoli slušni pripomoček). S tem prekinete pretakanje v zvočni procesor otroka, ohranite pa možnost upravljanja z aplikacijo Nucleus Smart.


Če ne morete nastavljati zvočnih procesorjev z aplikacijo Nucleus Smart, združljiva naprava Apple morda ni pravilno seznanjena z zvočnim procesorjem.

Za dodatne informacije o seznanitvi si oglejte našo animacijo o seznanjanju. Če ste seznanjanje uspešno zaključili, se prepričajte, ali je vaš pripomoček znotraj priporočenega območja in ali so v bližini naprave, ki motijo njegovo delovanje. Če težave ne odpravite, se obrnite na Cochlear.

 

V zgornjem desnem delu zaslona aplikacije Nucleus Smart je prikazana ikona baterije. Po ikoni lahko vidite, koliko je baterija v zvočnem procesorju napolnjena. Tapnite ikono baterije, da se odpre zaslon "Stanje" s podrobnejšim pregledom stanja baterije zvočnega procesorja. Na zaslonu sta prikazana tudi nivo zvoka, ki se predvaja zvočnemu procesorju Nucleus 7 ali Kanso 2 in indikator stanja zvočnega procesorja. Kljukica pomeni, da zvočni procesor deluje pravilno.


Dvokliknite gumb Domov na združljivi napravi Apple, da se odpre seznam vseh aplikacij, ki se izvajajo. Podrsnite v levo ali v desno, da se pomaknete med aplikacijami, in če se izvaja tudi Nucleus Smart, bo prikazan tudi njen predogled. Če se želite vrniti v aplikacijo in jo še naprej uporabljati, tapnite zaslon s predogledom aplikacije Nucleus Smart. Če želite prejemati opozorila, poiskati izgubljeni zvočni procesor in uporabljati funkcije orodja Hearing Tracker, na se aplikacija v napravi Apple izvaja ves čas. Če jo morate zapreti za odpravljanje težav, je pozneje ne pozabite znova odpreti.


Izvajanje aplikacije Nucleus Smart se prekine samo, če jo prisilno zaustavite. Aplikacijo zaprite le za namene odpravljanja težav, saj se mora izvajati, če želite uporabljati funkcije, kot sta iskanje procesorja ali Hearing Tracker. Če želite zapreti aplikacijo, dvokliknite gumb Domov na združljivi napravi Apple, da se odpre seznam vseh aplikacij, ki se izvajajo. Podrsnite v levo ali v desno, da se med aplikacijami, ki so odprte, pomaknete do predogleda aplikacije Nucleus Smart. Ko pridete do zaslona s predogledom aplikacije Nucleus Smart, podrsnite navzgor, da jo zaprete.


Če imate še vedno težave ali bi nas radi v povezavi z aplikacijo Nucleus Smart kaj vprašali, se za nasvet in pomoč obrnite na lokalno pisarno Cochlear, ki jo najdete na naslovu cochlear.com/intl/contact/global-offices.


Aplikacija Nucleus Smart za Apple Watch se poveže z aplikacijo Nucleus Smart, ki deluje v združljivem telefonu iPhone, in se ne poveže neposredno z zvočnim procesorjem Nucleus 7 ali Kanso 2. Če želite, da aplikacija Nucleus Smart za Apple Watch deluje, se mora aplikacija Nucleus Smart izvajati v telefonu iPhone.

Ura Apple Watch je prek tehnologije Bluetooth® seznanjena s telefonom iPhone, prek te povezave Bluetooth pa tudi aplikacija Nucleus Smart App za Apple Watch komunicira z aplikacijo Nucleus Smart.

Ko v aplikaciji Nucleus Smart za Apple Watch spremenite nastavitve zvočnega procesorja Nucleus 7 ali Kanso 2, se te nastavitve takoj preslikajo rudi v aplikacijo Nucleus Smart v telefonu iPhone.


Prva združljiva različica watchOS (operacijskega sistema za naprave Apple Watch) je različica 6.

Informacije o združljivosti najdete na spletni strani www.cochlear.com/compatibility

Aplikacija Nucleus Smart za Apple Watch je z aplikacijo Nucleus Smart trenutno združljiva samo v ZDA in izbranih državah. Za več informacij o razpoložljivosti se obrnite na družbo Cochlear.


Če iPhone izgubi povezavo z zvočnim procesorjem Nucleus 7 ali Kanso 2, ga ni mogoče upravljati z aplikacijo Nucleus Smart za Apple Watch.

Pojavi se poziv, da v napravi iPhone odprete aplikacijo Nucleus Smart in tako znova vzpostavite povezavo z zvočnim procesorjem.


Če želite z aplikacijo Nucleus Smart za Apple Watch upravljati zvočni procesor Nucleus 7 ali Kanso 2, morate biti prijavljeni v aplikacijo Nucleus Smart.


Aplikacijo Nucleus Smart za Apple Watch smo v ZDA in Latinski Ameriki uvedli v septembru 2019.

Uporabniki aplikacije Nucleus Smart v drugih državah ne bodo mogli uporabljati aplikacije Nucleus Smart za Apple Watch. Razpoložljivost na drugih trgih je predmet lokalnih časovnih razporedov.