Skip to main content

Aplikacija Nucleus® Smart: Pogosta vprašanja


Z aplikacijo Nucleus Smart je združljiv zvočni procesor Cochlear™ Nucleus 7.


Aplikacija Nucleus Smart je združljiva z napravami iPhone 5 (ali novejšimi) in iPod 6. generacije (ali novejšimi), ki uporabljajo operacijski sistem iOS 10,0 ali novejši. Ni zasnovana za uporabo z drugimi napravami Apple.

^Zvočni procesor Cochlear Nucleus 7 je združljiv z napravami iPhone, iPad in iPod touch. Več informacij o združljivosti lahko najdete na spletnem mestu www.cochlear.com/compatibility. Aplikacija Nucleus Smart družbe Cochlear je na voljo v trgovinah App Store in Google Play. Več informacij o združljivosti lahko najdete na spletnem mestu www.cochlear.com/compatibility. Apple, logotip Apple, FaceTime, logotip Made for iPad, logotip Made for iPhone, logotip Made for iPod, iPhone, iPad Pro, iPad Air, iPad mini, iPad in iPod touch so blagovne znamke družbe Apple Inc., registrirane v ZDA in drugih državah. App Store je storitvena znamka družbe Apple Inc., registrirane v ZDA in drugih državah.


Aplikacijo Nucleus Smart lahko brezplačno prenesete iz spletne trgovine Apple App Store. Tapnite ikono App Store, poiščite "Nucleus Smart" in izberite prenos aplikacije Nucleus Smart. Aplikacija Nucleus Smart ni na voljo v vseh državah, zato med zadetki vašega iskanja morda ne bo prikazana.


Ko aplikacijo Nucleus Smart prenesete in namestite, tapnite "Predstavitveni način", v katerem so predstavljene različne funkcije in delovanje. Tako lahko aplikacijo Nucleus Smart raziščete in se seznanite z njenim delovanjem, še preden imate zvočni procesor Nucleus 7.

Za upravljanje zvočnega procesorja Nucleus 7 z aplikacijo Nucleus Smart se morate prijaviti s podatki svojega računa za Cochlearjeve storitve. Če še nimate računa za Cochlearjeve storitve, ga lahko po prenosu aplikacije ustvarite, tako da tapnete "Ustvari nov račun" in sledite navodilom na zaslonu.


Procesor Nucleus 7 lahko seznanite z največ petimi združljivimi napravami Apple, in aplikacija Nucleus Smart je lahko nameščena na vseh. Z zvočnimi procesorji pa lahko povežete le eno združljivo napravo Apple naenkrat. 


V predstavitvenem načinu lahko uporabljate aplikacijo Nucleus Smart za predstavitvene načine ali zgolj za preizkus, ne da bi bili povezani z zvočnim procesorjem Nucleus 7. Predstavitveni način lahko omogočite ali onemogočite pod možnostjo "Nastavitve" v aplikaciji Nucleus Smart.


Da. Če seznanite združljivo napravo Apple z zvočnim procesorjem Nucleus 7 svojega otroka, lahko procesor upravljate in spremljate, pri čemer lahko vidite stanje baterije, prilagajate glasnost in spreminjate program, ne da bi se morali dotikati zvočnega procesorja.

Verjetno boste želeli onemogočiti pretakanje zvoka v zvočni procesor svojega otroka in tako onemogočiti pretakanje vaših telefonskih klicev ali glasbe. To lahko storite tako, da izberete Nastavitve > Splošno > Pripomočki za osebe s posebnimi potrebami > Slušni pripomočki in izklopite možnost "Pretakanje v slušni pripomoček". S tem prekinete pretakanje v zvočni procesor otroka, ohranite pa možnost upravljanja z aplikacijo Nucleus Smart.

Če ne morete nastavljati zvočnih procesorjev z aplikacijo Nucleus Smart, združljiva naprava Apple morda ni pravilno seznanjena z zvočnim procesorjem.

Za dodatne informacije o seznanitvi si oglejte našo animacijo o seznanjanju Nucleus 7. Če ste seznanjanje uspešno zaključili, se prepričajte, ali je vaš pripomoček znotraj priporočenega območja in ali so v bližini naprave, ki motijo njegovo delovanje. Če težave ni mogoče odpraviti, se obrnite na družbo Cochlear ali svojega strokovnjaka za sluh.

 

V zgornjem desnem delu zaslona aplikacije Nucleus Smart je prikazana ikona baterije. Po ikoni lahko vidite, kakšna je napolnjenost baterij. Tapnite ikono baterije, da se odpre zaslon "Stanje" s podrobnejšim pregledom stanja baterije zvočnega procesorja. Na zaslonu sta prikazana tudi nivo zvoka, ki se predvaja zvočnemu procesorju Nucleus 7 in indikator stanja zvočnega procesorja. Kljukica pomeni, da vaš zvočni procesor Nucleus 7 deluje pravilno.


Dvokliknite gumb Domov na združljivi napravi Apple, da se odpre seznam vseh aplikacij, ki se izvajajo. Podrsnite v levo ali v desno, da se pomaknete med aplikacijami, in če se izvaja tudi Nucleus Smart, bo prikazan tudi njen predogled. Če se želite vrniti v aplikacijo in jo še naprej uporabljati, tapnite zaslon s predogledom aplikacije Nucleus Smart. Če želite prejemati opozorila, poiskati izgubljeni zvočni procesor in uporabljati funkcije orodja Hearing Tracker, naj se aplikacija v napravi Apple izvaja ves čas. Če jo morate zapreti za odpravljanje težav, je pozneje ne pozabite znova odpreti.


Izvajanje aplikacije Nucleus Smart se prekine samo, če jo prisilno zaustavite. Aplikacijo zaprite le za namene odpravljanja težav, saj se mora izvajati, če želite uporabljati funkcije, kot sta iskanje procesorja ali Hearing Tracker. Če želite zapreti aplikacijo, dvokliknite gumb Domov na združljivi napravi Apple, da se odpre seznam vseh aplikacij, ki se izvajajo. Podrsnite v levo ali v desno, da se med aplikacijami, ki so odprte, pomaknete do predogleda aplikacije Nucleus Smart. Ko pridete do zaslona s predogledom aplikacije Nucleus Smart, podrsnite navzgor, da jo zaprete.


Če imate še vedno težave ali bi nas radi kaj vprašali v zvezi z aplikacijo Nucleus Smart, se za nasvet in pomoč obrnite na lokalno pisarno Cochlear, ki jo najdete na naslovu cochlear.com/intl/contact/global-offices.