Skip to main content

Več o vašem računu za Cochlear™


Račun za Cochlear je vaš osebni račun, s katerim dostopate do Cochlearjevih storitev. Omogoča vam vpis v Cochlearjeve spletne storitve z e-poštnim naslovom in geslom. Račun za Cochlear potrebujete za dostop do Cochlearjevih storitev, kot je na primer aplikacija Cochlear Nucleus Smart.

Če ustvarite račun za Cochlear vam lahko Cochlear nudi vire, storitve in podporo v pomoč na vaši poti sluha z zvočnim procesorjem Nucleus® 7 in/ali Kanso® 2. Cochlear vas lahko tudi sproti obvešča o morebitnih posodobitvah operacijskega sistema Android™ ali iOS in aplikacije Nucleus Smart.


Za večino držav velja, da lahko lasten račun za Cochlearjeve storitve ustvarite, če ste dopolnili določeno starost. Če niste dopolnili določene starosti, bo račun za Cochlearjeve storitve za vas moral ustvariti starš ali skrbnik ter dati soglasje. Starostna omejitev je odvisna od države prebivališča. Če imate posebna vprašanja v zvezi s to temo, se obrnite na lokalno pisarno družbe Cochlear. Kontaktne informacije najdete na spletnem mestu cochlear.com/intl/contact/global-offices.


Ne, za osebo, ki je dopolnila določeno starost, ne morete ustvariti računa za Cochlearjeve storitve.


Če vaš otrok še ni dopolnil določene starosti in že ima račun za Cochlearjeve storitve, se za nasvet in pomoč obrnite na lokalno pisarno družbe Cochlear, saj je za račun otroka potrebno soglasje staršev. Kontaktne informacije najdete na spletnem mestu cochlear.com/intl/contact/global-offices.


Ne, ker omogoča dostop do osebnih podatkov. Skrbno zaščitite svoje podatke za dostop.


Če ste kupili Cochlearjev izdelek v spletni trgovini ali v preteklosti že uporabljali Cochlearjeve spletne storitve, morda račun za Cochlearjeve storitve že imate. Morda se boste lahko v aplikacijo Nucleus Smart prijavili z istim e-poštnim naslovom in geslom. Če želite preveriti, ali imate račun za Cochlearjeve storitve, se za pomoč obrnite na lokalno servisno ekipo za pomoč strankam družbe Cochlear.


Če računa za Cochlearjeve storitve še nimate (torej nimate dostopa do drugih Cochlearjevih spletnih storitev z e-poštnim naslovom in geslom), ga ustvarite tako, da izberete možnost "Ustvari nov račun" v aplikaciji Nucleus Smart.

Narediti boste morali naslednje:

 1. navesti svoje ime in e-poštni naslov;
 2. ustvariti edinstveno geslo za račun za Cochlearjeve storitve.

Po oddaji svojih podrobnosti boste prejeli e-poštno sporočilo s povezavo za aktivacijo računa za Cochlearjeve storitve. Če e-pošte ne prejmete, preverite še mapo za neželeno pošto. Po kliku aktivacijske povezave se samodejno odpre aplikacija Nucleus Smart in lahko se boste prijavili z e-poštnim naslovom in geslom.


Če želite, da vaš otrok v svoji napravi samostojno uporablja aplikacijo Nucleus Smart za upravljanje zvočnega procesorja Nucleus 7 ali Kanso 2, lahko zanj ustvarite račun za Cochlearjeve storitve. Ko boste za otroka ustvarili račun, boste dali soglasje o popolnem dostopu otroka do vseh funkcij aplikacije. Če je funkcija sinhronizacije podatkov vklopljena, boste morali dati soglasje za sinhronizacijo podatkov v Cochlear Cloud.


Če želite ustvariti račun za otroka, boste potrebovali naslednje:

 1. združljiv pametni telefon*, v katerem bo nameščena aplikacija Nucleus Smart;
 2. e-poštni naslov za otroka (poleg svojega e-poštnega naslova);
 3. lastno združljivo napravo Apple ali Android;
 4. svoj račun za Cochlearjeve storitve.

*Zvočni procesorji Nucleus 7 in Kanso 2 so združljivi z napravami Apple in Android. Več informacij o združljivosti lahko najdete na spletnem mestu www.cochlear.com/compatibility.


Celoten postopek ustvarjanja računa za Cochlearjeve storitve za otroka traja približno 15 minut.


Preden lahko ustvarite račun za Cochlearjeve storitve za otroka, morate ustvariti lasten računa za Cochlearjeve storitve.

Ustvarjanje računa za Cochlearjeve storitve (odrasli)

 1. Če računa za Cochlearjeve storitve še nimate (torej nimate dostopa do drugih Cochlearjevih spletnih storitev z e-poštnim naslovom in geslom), ga ustvarite tako, da izberete možnost "Ustvari nov račun" v aplikaciji Nucleus Smart.
 2. Navesti boste morali svoje ime in e-poštni naslov. Ustvarili boste morali tudi edinstveno geslo računa za Cochlearjeve storitve.
 3. Po oddaji svojih podrobnosti boste prejeli e-poštno sporočilo s povezavo za aktivacijo računa za Cochlearjeve storitve. Če e-pošte ne prejmete, preverite še mapo za neželeno pošto. Po kliku aktivacijske povezave se samodejno odpre aplikacija Nucleus Smart in lahko se boste prijavili z e-poštnim naslovom in geslom.
 4. Po prijavi upoštevajte navodila na zaslonu o postopku za seznanjanje. V postopku boste morali navesti ime prejemnika. Te podatke je treba vnesti pravilno. Nato bo prejemnik povezan z vami, njegovi podatki pa bodo vidni v aplikaciji v razdelku o podrobnostih računa.

Če imate kakršne koli težave s tem postopkom ali menite, da so nekatere podrobnosti napačne, se obrnite na službo za pomoč strankam družbe Cochlear, preden ustvarite račun za Cochlearjeve storitve za svojega otroka.

Ustvarjanje računa za Cochlearjeve storitve za otroka

Ko se prijavite v svoj račun za Cochlearjeve storitve, naredite naslednje:

 1. V meniju aplikacije Nucleus Smart izberite Nastavitve.
 2. V nastavitvah izberite Podrobnosti računa.
 3. V razdelku o podrobnostih računa bodo prikazani vaši podatki skupaj z osebami, za katere skrbite.
 4. Izberite otroka in vnesite njegov e-poštni naslov (to bo uporabniško ime za otrokov račun za Cochlearjeve storitve). Ta e-poštni naslov ne sme biti isti kot vaš e-poštni naslov.
 5. Ob pozivu potrdite, da dajete soglasje za poln dostop otroka do računa.
 6. E-poštno sporočilo z navodili za aktivacijo bo poslano na otrokov e-poštni naslov.
 7. Otrok mora odpreti e-poštno sporočilo z navodili za aktivacijo in klikniti povezavo za aktivacijo.
 8. Za dokončanje postopka ustvarjanja računa bo moral otrok nato ustvariti geslo za račun.
 9. Ko je račun ustvarjen, ga lahko uporabite za prijavo v aplikacijo Nucleus Smart v kateri koli združljivi napravi, v kateri je nameščena aplikacija Nucleus Smart.
 10. Po uspešni aktivaciji računa za Cochlearjeve storitve vašega otroka boste o tem obveščeni po e-pošti.

Lahko. Preprosto ponovite zgornji postopek za drugega otroka. Upoštevajte, da vsak otrok potrebuje svojo združljivo napravo, saj dva otroka ne moreta biti hkrati prijavljena v isti napravi.


Vaša zasebnost vam veliko pomeni. Zavezani smo varovanju zasebnosti vaših osebnih podatkov v skladu z veljavnimi zakoni glede varovanja zasebnosti in podatkov. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali v skladu z našim pravilnikom o varovanju zasebnosti. Več informacij najdete na spletnem mestu www.cochlear.com/privacy.


Če ste pozabili e-poštni naslov, s katerim ste se prijavili, se obrnite na lokalno servisno ekipo za pomoč strankam družbe Cochlear.

Če ste pozabili geslo, na prijavni strani izberite možnost "Ste pozabili geslo?". Vnesite svoj e-poštni naslov in poslali vam bomo navodila za ponastavitev gesla.


Če imate še vedno težave ali bi nas radi v povezavi z računom za Cochlearjeve storitve kaj vprašali, se za nasvet in pomoč obrnite na lokalno pisarno Cochlear, ki jo najdete na naslovu cochlear.com/intl/contact/global-offices.