Skip to main content

Aplikacija Baha® Smart: Pogosta vprašanja


Aplikacija Baha Smart je združljiva z zvočnimi procesorji Baha 6 Max.


Za najnovejši seznam združljivih različic operacijskih sistemov pametnih telefonov glejte www.cochlear.com/compatibility.


Da, v večini primerov. Aplikacija je preverjena za različico operacijskega sistema, ki je na voljo ob uvedbi aplikacije. Če novejša različica operacijskega sistema povzroča kakršne koli težave, bomo aplikacijo poskušali čim prej posodobiti in odpraviti težave.

Za čim manjšo možnost nastanka težav s seznanjanjem, vzpostavljanjem povezave ali aplikacijo pri posodobitvi operacijskega sistema priporočamo, da naredite nekaj od naslednjega:

  • pred posodobitvijo operacijskega sistema se odjavite iz aplikacije, prekličite seznanitev zvočnega procesorja in odstranite aplikacijo, ali
  • po posodobitvi operacijskega sistema iOS se odjavite iz aplikacije, prekličite seznanitev zvočnega procesorja, odstranite aplikacijo in ponovno zaženite napravo iPhone.

Potem najprej seznanite zvočni procesor, nato prenesite in namestite aplikacijo (glejte podrobnejša navodila v nadaljevanju) in se ponovno prijavite z istimi podatki za vpis kot prej.


Da, z zvočnimi procesorji lahko seznanite do 5 pametnih telefonov in namestite aplikacijo v vseh telefonih. Z zvočnimi procesorji pa lahko povežete le en pametni telefon naenkrat.


Aplikacija predvaja navodila na zaslonu za odpravo težav s povezavo. Prepričajte se, da uporabljate najnovejši operacijski sistem (če družba Cochlear ni navedla drugače na spletnem naslovu www.cochlear.com/compatibility). Priporočamo, da pred posodobitvijo operacijskega sistema, prekličete seznanitev zvočnega procesorja in ga nato po posodobitvi ponovno seznanite.

Če pretakate zvok iz pametnega telefona v zvočni procesor, ko zaženete aplikacijo, lahko naletite na težave pri vzpostavljanju povezave. Če se aplikacija izvaja v ozadju, ko se zvok pretaka, to ne bi smelo predstavljati težave.


Povezava med zvočnim procesorjem in pametnim telefonom se lahko izgubi, če je napolnjenost baterije zvočnega procesorja nizka ali pa je razdalja med pametnim telefonom in zvočnim procesorjem prevelika oziroma ovirana.

Prepričajte se, da ima zvočni procesor dovolj napolnjeno baterijo in je v dosegu mobilne naprave. Prepričajte se, da je povezava Bluetooth vklopljena, nato znova zaženite aplikacijo. Aplikacija bi morala ponovno vzpostaviti povezavo samodejno.


Točne razdalje ni lahko določiti, saj je odvisna od več dejavnikov, kot so napolnjenost baterije zvočnega procesorja, trdi predmeti med napravami in okolje, v katerem se nahajate.


Napolnjenost baterije zvočnega procesorja je prenizka, da bi podpirala povezavo. Poskusite zamenjati baterijo. Aplikacija samodejno ponovno vzpostavi povezavo.

Če težave ne odpravite, poskusite odstraniti seznanjen zvočni procesor s pametnega telefona in ga nato ponovno seznanite. Za več podrobnosti glejte "Kako odstranim predhodno seznanjen zvočni procesor?".


Ko pretakate glasbo iz pametnega telefona, zvočni procesor samodejno preklopi na program za pretakanje. Če želite preklopiti nazaj na slušni program, morate ustaviti pretakanje.


Morda ste izgubili povezavo z zvočnim procesorjem. Ko se povezava ponovno vzpostavi, lahko ponovno zamenjate program.


Indikator baterije v aplikaciji prikazuje trenutno napolnjenost baterije zvočnega procesorja kot polno ali nizko. Nizka napolnjenost baterije pomeni, da se bo brezžično delovanje kmalu prekinilo in morate zamenjati baterije.

Zvočni procesor Baha 6 uporablja baterijo cink-zrak, ki zagotavlja skoraj enako raven energije, dokler ni skoraj prazna, ko začne zelo hitro izgubljati energijo. Zato aplikacija težko prikaže točno napolnjenost baterije, dokler zvočni procesor ne opozori, da je baterija skoraj prazna.


Ne. Aplikacija ne vpliva bistveno na porabo baterije zvočnega procesorja. Izvajanje aplikacije porablja baterijo pametnega telefona, podobno kot ostale aplikacije.


Da. Če mobilno napravo seznanite z otrokovim zvočnim procesorjem, ga lahko upravljate in spremljate na daljavo, vendar morate biti v dosegu. Tako lahko vidite stanje baterije, prilagajate glasnost in zamenjate program, ne da bi se morali dotakniti zvočnega procesorja.