Skip to main content

Več o računu za Cochlear™


Račun za Cochlear je osebni račun, ki ga uporabljate za dostop do Cochlearjevih storitev. Omogoča vpis v Cochlearjeve spletne storitve z uporabo e-poštnega naslova in gesla. Račun za Cochlear potrebujete za dostop do Cochlearjevih storitev, kot je na primer aplikacija Cochlear Baha Smart.

Če ustvarite račun za Cochlear, vam lahko družba Cochlear zagotavlja vire, storitve in podporo pri slušnem potovanju z zvočnim procesorjem Baha 6 Max. Cochlear vas lahko tudi sproti obvešča o morebitnih posodobitvah sistema iOS ali Android™ in aplikacije Baha Smart.


Če ste kupili izdelek družbe Cochlear v spletni trgovini ali ste Cochlearjeve spletne storitve v preteklosti že uporabljali, morda že imate račun za Cochlear. Morda se boste lahko v aplikacijo Baha Smart prijavili z istim e-poštnim naslovom in geslom. Če želite preveriti, ali imate račun za Cochlear, se za pomoč obrnite na lokalno servisno ekipo za pomoč strankam družbe Cochlear.


Če računa za Cochlear še nimate (torej nimate dostopa do drugih Cochlearjevih spletnih storitev z e-poštnim naslovom in geslom), ga ustvarite tako, da izberete možnost "Ustvari nov račun" v aplikaciji Baha Smart.

Ko pošljete svoje podatke, boste prejeli e-poštno sporočilo s povezavo za aktivacijo računa za Cochlear. Če e-poštnega sporočila še niste prejeli, poglejte še v mapo za neželeno e-pošto. Če do e-pošte dostopate v mobilni napravi, se po kliku povezave za aktivacijo aplikacija Baha Smart samodejno odpre in lahko se prijavite z e-poštnim naslovom in geslom. Če do e-pošte dostopate v računalniku, morate klikniti povezavo za aktivacijo in se prijaviti v aplikacijo Baha Smart prek mobilne naprave.


Cenimo vašo zasebnost. Zavezani smo varstvu vaših osebnih podatkov v skladu z veljavno zakonodajo o zasebnosti in varstvu podatkov. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti. Za več informacij obiščite cochlear.com/privacy.


Če se ne morete spomniti, kateri e-poštni naslov ste uporabili, se obrnite na lokalno servisno ekipo za pomoč strankam družbe Cochlear na spletni strani cochlear.com/customer-service

Če se ne morete spomniti gesla, na prijavni strani najprej izberite možnost "Imam račun za Cochlear" in nato izberite "Ste pozabili geslo?". Vnesite e-poštni naslov in v e-poštnem sporočilu boste prejeli navodila za ponastavitev gesla.


Če imate še vedno težave ali bi nas radi v povezavi z aplikacijo Baha Smart kaj vprašali, se za nasvet in pomoč obrnite na lokalno pisarno Cochlear, ki jo najdete na naslovu cochlear.com/customer-service.