Skip to main content

Aplicația Nucleus® Smart: Întrebări frecvente


Procesorul de sunet Cochlear™ Nucleus 7 este compatibil cu aplicația Nucleus Smart.


Aplicația Nucleus Smart este compatibilă cu dispozitivele iPhone 5 (sau o versiune ulterioară) și iPod din a 6-a generație (sau o versiune ulterioară) pe care rulează iOS 10.0 sau o versiune ulterioară. Nu este destinată utilizării cu alte dispozitive Apple.

^Procesorul de sunet Cochlear Nucleus 7este compatibil cu dispozitivele iPhone, iPad şi iPod touch. Pentru informaţii privind compatibilitatea, vizitaţi www.cochlear.com/compatibility. Aplicaţia Cochlear Nucleus Smart este disponibilă pe App Store şi pe Google Play. Pentru informaţii privind compatibilitatea, vizitaţi www.cochlear.com/compatibility. Apple, logo-ul Apple, FaceTime, logo-ul Made for iPad, logo-ul Made for iPhone, logo-ul Made for iPod, iPhone, iPad Pro, iPad Air, iPad mini, iPad şi iPod touch sunt mărci comerciale ale Apple Inc., înregistrate în S.U.A. şi în alte ţări. App Store este o marcă de serviciu a Apple Inc, înregistrată în S.U.A. şi în alte ţări.


Aplicația Nucleus Smart poate fi descărcată gratuit de pe Apple App Store. Atingeți pictograma App Store, căutați „Nucleus Smart”, iar apoi selectați-o pentru a putea descărca aplicația Nucleus Smart. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că este posibil ca aplicația Nucleus Smart să nu fie disponibilă în toate țările, motiv pentru care s-ar putea să nu apară în rezultatele căutării dvs.


După ce ați descărcat și instalat aplicația Nucleus Smart, atingeți „Mod Demo” pentru a începe să învățați despre diferite funcții și caracteristici. Acest lucru vă permite să explorați aplicația Nucleus Smart și să vă familiarizați cu modul în care aceasta funcționează, chiar înainte de a avea propriul dvs. procesor de sunet Nucleus 7.

Pentru a controla procesorul de sunet Nucleus 7 cu aplicația Nucleus Smart, va trebui să vă conectați cu detaliile contului dvs. Cochlear. Dacă nu aveți un cont Cochlear, puteți crea un cont după ce ați descărcat aplicația, atingând „Creare cont nou” și urmând instrucțiunile de pe ecran.


Puteți asocia procesorul de sunet Nucleus 7 cu până la cinci dispozitive Apple compatibile și puteți instala aplicația Nucleus Smart pe toate. Cu toate acestea, puteți conecta simultan doar un singur dispozitiv Apple compatibil la procesorul (procesoarele) dvs. de sunet. 


În modul Demo, puteți utiliza aplicația Nucleus Smart fără o conexiune la un procesor de sunet Nucleus 7 în scop demonstrativ sau doar pentru a o încerca. Puteți activa/dezactiva modul Demo în „Setări” din aplicația Nucleus Smart.


Da. Dacă asociați dispozitivul dvs. Apple compatibil cu procesorul de sunet Nucleus 7 al copilului dvs., puteți controla și monitoriza procesorul, ceea ce vă permite să vedeți starea bateriei, să reglați volumul și să schimbați programul fără a fi nevoie să atingeți procesorul de sunet.

Ați putea dori să dezactivați redarea semnalului audio în flux de date în procesorul copilului dvs., astfel încât apelul dvs. telefonic sau muzica să nu fie redate în flux de date către procesorul său. Puteți face acest lucru accesând Setări> General> Accesibilitate> Dispozitive auditive și dezactivând funcția „Transmitere către dispozitivul auditiv”. Acest lucru va opri redarea în flux de date către procesorul de sunet al copilului dvs., dar va permite în continuare controlul prin aplicația Nucleus Smart.

Dacă nu puteți ajusta procesoarele de sunet utilizând aplicația Nucleus Smart, este posibil ca dispozitivul Apple compatibil să nu fi fost asociat corect cu procesorul dvs.

Pentru a afla mai multe despre procesul de asociere, vizionați animația noastră de asociere pentru Nucleus 7. Dacă ați finalizat cu succes procesul de asociere, asigurați-vă că dispozitivul se încadrează în limitele recomandate și că nu există nimic care să cauzeze interferențe excesive. Dacă problema persistă, contactați Cochlear sau specialistul dvs. în audiologie.

 

În partea din dreapta sus a ecranului Acasă al aplicației Nucleus Smart, veți vedea o pictogramă a bateriei. Aceasta va indica gradul de încărcare a bateriilor dvs. Atingeți pictograma bateriei pentru a vedea ecranul „Stare”, care arată o vizualizare mai detaliată a nivelului de încărcare a bateriei procesorului de sunet. Acest ecran ilustrează și nivelul de sunet livrat către procesorul dvs. de sunet Nucleus 7, precum și indicatorul de stare a procesorului de sunet. O bifă indică faptul că procesorul dvs. de sunet Nucleus 7 funcționează corect.


Apăsați de două ori pe butonul Acasă de pe dispozitivul Apple compatibil pentru a vedea toate aplicațiile care rulează. Glisați spre stânga sau spre dreapta pentru a trece prin aplicații, iar dacă aplicația Nucleus Smart rulează, o veți găsi printre previzualizările aplicației. Atingeți previzualizarea ecranului aplicației Nucleus Smart pentru a reveni la aplicație și a continua să o utilizați. Pentru a primi alerte, localizați un procesor de sunet pierdut și utilizați funcțiile instrumentului Urmărirea auzului; aplicația trebuie să ruleze întotdeauna pe dispozitivul dvs. Apple. Dacă trebuie să închideți aplicația pentru depanare, asigurați-vă că redeschideți aplicația.


Aplicația Nucleus Smart se va opri doar dacă forțați închiderea aplicației. Ar trebui să închideți aplicația doar în scopuri de depanare, deoarece aplicația trebuie să ruleze pentru a utiliza funcții precum Găsește-mi procesorul și Urmărirea auzului. Pentru a închide aplicația, faceți dublu clic pe butonul Acasă de pe dispozitivul Apple compatibil pentru a vedea toate aplicațiile care rulează. Glisați spre stânga sau spre dreapta pentru a trece prin aplicațiile dvs. deschise, până când găsiți previzualizarea aplicației Nucleus Smart. Odată ce ați găsit ecranul de previzualizare a aplicației Nucleus Smart, glisați în sus pentru a închide aplicația.


Dacă întâmpinați dificultăți în continuare sau dacă aveți alte întrebări cu privire la aplicația Nucleus Smart, contactați biroul local Cochlear pentru sfaturi și asistență, la adresa cochlear.com/intl/contact/global-offices.