Skip to main content

Aplicaţia Nucleus® Smart: Întrebări frecvente


Procesoarele de sunet Cochlear™ Nucleus 7 şi Kanso 2 sunt compatibile cu aplicaţia Nucleus Smart.


Aplicaţia Nucleus Smart este compatibilă cu dispozitivele iPhone 5s (sau o versiune ulterioară) şi iPod din a 6-a generaţie (sau o versiune ulterioară) pe care rulează iOS 11.0 sau o versiune ulterioară. Nu este destinată utilizării cu alte dispozitive Apple. Pentru informaţii privind compatibilitatea, vizitaţi www.cochlear.com/compatibility.


Aplicaţia Nucleus Smart poate fi descărcată gratuit de pe Apple App Store. Atingeţi pictograma App Store, căutaţi „Nucleus Smart”, iar apoi selectaţi-o pentru a putea descărca aplicaţia Nucleus Smart. Vă rugăm să aveţi în vedere faptul că este posibil ca aplicaţia Nucleus Smart să nu fie disponibilă în toate ţările, motiv pentru care s-ar putea să nu apară în rezultatele căutării dvs.


După ce aţi descărcat şi instalat aplicaţia Nucleus Smart, apăsaţi „Mod Demo” pentru a începe să învăţaţi despre diferite funcţii şi caracteristici. Acest lucru vă permite să exploraţi aplicaţia Nucleus Smart şi să vă familiarizaţi cu modul în care aceasta funcţionează, chiar înainte de a avea propriul dvs. procesor de sunet Nucleus 7 sau Kanso 2.

Pentru a controla procesorul de sunet cu aplicaţia Nucleus Smart, va trebui să vă conectaţi cu detaliile contului dvs. Cochlear. Dacă nu aveţi un cont Cochlear, puteţi crea unul de îndată ce aţi descărcat aplicaţia, apăsând „Creare cont nou” şi urmând instrucţiunile de pe ecran.


Puteţi asocia procesoarele de sunet Nucleus 7 sau Kanso 2 cu până la cinci dispozitive Apple compatibile şi puteţi instala aplicaţia Nucleus Smart pe toate. Cu toate acestea, puteţi conecta doar câte un singur dispozitiv Apple compatibil la un moment dat la procesorul (procesoarele) dvs. de sunet. 


În modul Demo, puteţi utiliza aplicaţia Nucleus Smart fără o conexiune la un procesor de sunet Nucleus 7 sau Kanso 2 în scop demonstrativ sau doar pentru a o încerca. Puteţi activa/dezactiva modul Demo în „Setări” din aplicaţia Nucleus Smart.


Da. Dacă asociaţi dispozitivul dvs. Apple compatibil cu procesoarele de sunet Nucleus 7 sau Kanso 2 ale copilului dvs., puteţi controla şi monitoriza procesoarele, ceea ce vă permite să vedeţi starea bateriei, să reglaţi volumul şi să schimbaţi programul fără a fi nevoie să atingeţi procesorul de sunet.

Aţi putea dori să dezactivați redarea semnalului audio în flux de date în procesorul copilului dvs., astfel încât apelul dvs. telefonic sau muzica să nu fie redată în flux de date către procesorul său. Puteţi face acest lucru modificând opţiunea „Dirijare audio” pentru dispozitivul dvs. auditiv, din „Accesibilitate” de sub meniul „Setări” al dispozitivului dvs. Apple. În setările „Dirijare audio”, selectaţi „Niciodată prin dispozitivele auditive” pentru „Audio apel” sau „Audio multimedia” pentru a opri redarea în flux de date a apelurilor sau a fişierelor media. Acest lucru va opri redarea în flux de date către procesorul de sunet al copilului dvs., dar va permite în continuare controlul prin aplicaţia Nucleus Smart.


Dacă nu puteţi ajusta procesoarele de sunet utilizând aplicaţia Nucleus Smart, este posibil ca dispozitivul Apple compatibil să nu fi fost asociat corect cu procesorul dvs.

Pentru a afla mai multe despre procesul de asociere, vizionaţi animaţia noastră de asociere. Dacă aţi finalizat cu succes procesul de asociere, asiguraţi-vă că dispozitivul se încadrează în limitele recomandate şi că nu există nimic care să cauzeze interferenţe excesive. Dacă problema persistă, contactaţi Cochlear.

 

În partea din dreapta sus a ecranului Acasă al aplicaţiei Nucleus Smart, veţi vedea o pictogramă a bateriei. Aceasta va indica gradul de încărcare al bateriei procesorului de sunet. Atingeţi pictograma bateriei pentru a vedea ecranul „Stare”, care arată o vizualizare mai detaliată a nivelului de încărcare a bateriei procesorului de sunet. Acest ecran ilustrează şi nivelul de sunet livrat către procesorul dvs. de sunet Nucleus 7 sau Kanso 2, precum şi indicatorul de stare a procesorului de sunet. O bifă indică faptul că procesorul dvs. de sunet funcţionează corect.


Apăsaţi de două ori pe butonul Acasă de pe dispozitivul Apple compatibil pentru a vedea toate aplicaţiile care rulează. Glisaţi spre stânga sau spre dreapta pentru a trece prin aplicaţii, iar dacă aplicaţia Nucleus Smart rulează, o veţi găsi printre previzualizările aplicaţiei. Atingeţi previzualizarea ecranului aplicaţiei Nucleus Smart pentru a reveni la aplicaţie şi a continua să o utilizaţi. Pentru a primi alerte, localizaţi un procesor de sunet pierdut şi utilizaţi caracteristicile instrumentului Urmărirea auzului; aplicaţia trebuie să ruleze întotdeauna pe dispozitivul dvs. Apple. Dacă trebuie să închideţi aplicaţia pentru depanare, asiguraţi-vă că redeschideţi aplicaţia.


Aplicaţia Nucleus Smart se va opri doar dacă forţaţi închiderea aplicaţiei. Ar trebui să închideţi aplicaţia doar în scopuri de depanare, deoarece aplicaţia trebuie să ruleze pentru a utiliza caracteristici precum Găseşte procesorul meu şi Urmărirea auzului. Pentru a închide aplicaţia, faceţi dublu clic pe butonul Acasă de pe dispozitivul Apple compatibil pentru a vedea toate aplicaţiile care rulează. Glisaţi spre stânga sau spre dreapta pentru a trece prin aplicaţiile dvs. deschise, până când găsiţi previzualizarea aplicaţiei Nucleus Smart. Odată ce aţi găsit ecranul de previzualizare a aplicaţiei Nucleus Smart, glisaţi în sus pentru a închide aplicaţia.


Dacă întâmpinaţi dificultăţi în continuare sau dacă aveţi alte întrebări cu privire la aplicaţia Nucleus Smart, contactaţi biroul local Cochlear pentru sfaturi şi asistenţă, la adresa cochlear.com/intl/contact/global-offices.


Aplicaţia Nucleus Smart pentru Apple Watch se conectează la aplicaţia Nucleus Smart care rulează pe un iPhone compatibil, nu se conectează direct la procesorul de sunet Nucleus 7 sau Kanso 2. Aplicaţia Nucleus Smart trebuie să ruleze pe iPhone pentru ca aplicaţia Nucleus Smart pentru Apple Watch să funcţioneze.

Apple Watch foloseşte Bluetooth® pentru asocierea cu un iPhone, iar prin această conexiune Bluetooth poate comunica aplicaţia Nucleus Smart pentru Apple Watch cu aplicaţia Nucleus Smart.

Atunci când setările procesorului de sunet Nucleus 7 sau Kanso 2 sunt modificate pe aplicaţia Nucleus Smart pentru Apple Watch, aceste setări sunt reflectate imediat şi pe aplicaţia Nucleus Smart de pe iPhone.


Versiunea minimă compatibilă de watchOS (sistemul de operare al Apple Watch) este versiunea 6.

Puteţi găsi informaţii despre compatibilitate la adresa www.cochlear.com/compatibility

Compatibilitatea aplicaţiei Nucleus Smart pentru Apple Watch cu aplicaţia Nucleus Smart este momentan disponibilă doar în SUA şi în anumite ţări. Contactaţi Cochlear pentru mai multe informaţii despre disponibilitate.


Dacă iPhone-ul dvs. îşi pierde conexiunea la procesorul de sunet Nucleus 7 sau Kanso 2, aplicaţia Nucleus Smart pentru Apple Watch nu va putea să îl controleze.

Pentru a continua, deschideţi aplicaţia Nucleus Smart în dispozitivul dvs. iPhone.


Pentru a controla procesorul de sunet Nucleus 7 sau Kanso 2 din aplicaţia Nucleus Smart pentru Apple Watch, trebuie să fiţi conectat la aplicaţia Nucleus Smart.


Aplicaţia Nucleus Smart pentru Apple Watch a fost lansată în SUA şi în America Latină în septembrie 2019.

Utilizatorii aplicaţiei Nucleus Smart din ţările care nu sunt incluse în acestea nu vor putea utiliza aplicaţia Nucleus Smart pentru Apple Watch. Disponibilitatea pe alte pieţe va fi supusă termenelor locale pentru produse.