Skip to main content

Nucleus® Smart-app: Ofte stilte spørsmål


Cochlear™ Nucleus 7-lydprosessor er kompatibel med Nucleus Smart-app.


Nucleus Smart-appen er kompatibel med iPhone 5 (eller nyere) og 6. generasjons iPod-enheter (eller nyere) som kjører iOS 10.0 eller nyere. Den er ikke laget for bruk med andre Apple-enheter.

^Cochlear Nucleus 7 lydprosessor er kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch. Hvis du vil ha kompatibilitetsinformasjon, kan du gå til www.cochlear.com/compatibility. Cochlear Nucleus Smart-appen er tilgjengelige på App Store og Google Play. Hvis du vil ha kompatibilitetsinformasjon, kan du gå til www.cochlear.com/compatibility. Apple, Apple‑logoen, Made for iPad-logoen, Made for iPhone-logoen, Made for iPod-logoen, iPhone, iPad Pro, iPad Air, iPad mini, iPad og iPod touch er varemerker for Apple Inc. som er registrert i USA og andre land. App Store er et varemerke for Apple Inc. som er registrert i USA og andre land.


Nucleus Smart-app kan lastes ned gratis fra Apple App Store. Berør App Store-ikonet, søk etter Nucleus Smart og velg nedlasting av Nucleus Smart-app. Vær oppmerksom på at Nucleus Smart-app ikke er tilgjengelig i alle land, og at det derfor er en mulighet for at det ikke vil dukke opp i søket ditt.


Etter at du har lastet ned og installert Nucleus Smart-app, trykker du på Demonstrasjonsmodus for å lære om de ulike funksjonene. På denne måten kan du utforske Nucleus Smart-app og bli kjent med hvordan den fungerer, selv om du ikke har Nucleus 7-lydprosessoren din.

Før du kan styre Nucleus 7-lydprosessoren din med Nucleus Smart-app, må du logge inn med Cochlear-kontodetaljene dine. Hvis du ikke har en Cochlear-konto, kan du opprette en konto når du har lastet ned appen, ved å trykke på Opprett ny konto og følge instruksjonene på skjermen.


Du kan koble Nucleus 7-lydprosessoren din til opptil fem kompatible Apple-enheter og installere Nucleus Smart-app på alle enhetene. Du kan imidlertid bare koble én kompatibel Apple-enhet om gangen til lydprosessoren(e) din(e). 


Du kan bruke Nucleus Smart-app i Demonstrasjonsmodus uten tilkobling til en Nucleus 7-lydprosessor. Du kan aktivere og stenge av Demonstrasjonsmodus i Innstillinger i Nucleus Smart-app.


Ja. Hvis du kobler den kompatible Apple-enheten din til ditt barns Nucleus 7-lydprosessor, kan du kontrollere og overvåke prosessoren, og du kan se batteristatus, justere volumet og endre program uten å måtte berøre lydprosessoren.

Det kan hende at du ønsker å stenge av trådløs lydoverføring til ditt barns lydprosessor, slik at din telefonsamtale eller musikk ikke overføres til prosessoren deres. Dette gjør du ved å gå til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > Høreapparater og slå av Lyd til høreapparat. Dette stopper overføringen av lyd til barnets lydprosessor, men du kan fremdeles kontrollere prosessoren via Nucleus Smart-app.

Hvis det ikke er mulig å justere lydprosessoren(e) din(e) via Nucleus Smart-app, kan det hende at den kompatible Apple-enheten din ikke er riktig koblet til prosessoren din.

Hvis du vil lære mer om tilkoblingsprosessen, kan du se på vår Nucleus 7-tilkoblingsanimasjon. Hvis du har utført tilkoblingen, må du kontrollere at enheten er innenfor det anbefalte området og at det ikke er noe i nærheten som forårsaker interferens. Hvis problemet vedvarer, kan du kontakte Cochlear eller hørselhjelppersonellet ditt.

 

Øverst til høyre i Hjem-skjermbildet i Nucleus Smart-app finner du et batteri-ikon. Dette ikonet indikerer batteristatusen til batteriene. Trykk på batteri-ikonet for å vise Status-skjermbildet, som viser flere detaljer om lydprosessorens batterinivå. På dette skjermbildet kan du også se lydnivået på lyden som overføres til Nucleus 7-lydprosessoren din og statusindikatoren for lydprosessoren. Et hakemerke indikerer at Nucleus 7-lydprosessoren fungerer riktig.


Trykk raskt to ganger på Hjem-knappen på den kompatible Apple-enheten din for å se alle appene som kjører. Sveip til venstre eller høyre for å bla gjennom appene. Hvis Nucleus Smart-app kjører, finner du den blant app-forhåndsvisningene. Trykk på forhåndsvisningsskjermen for Nucleus Smart-app for å gå tilbake til appen og fortsette å bruke den. Hvis du vil motta alarmer, finne en forsvunnet lydprosessor eller bruke hørselsloggfunksjonene, må du alltid ha appen aktiv på Apple-enheten din. Dersom du må lukke appen under feilsøking, må du huske å åpne den igjen.


Nucleus Smart-app slutter bare å kjøre hvis du fremtvinger en avslutning. Du bør bare lukke appen ved feilsøking, siden appen må kjøre for at du skal kunne dra nytte av funksjoner som Finn prosessoren min og Hørselslogg. Hvis du vil lukke appen, trykker du raskt to ganger på Hjem-knappen på den kompatible Apple-enheten din for å se alle appene som kjører. Sveip til venstre eller høyre for å bla gjennom alle åpne apper, helt til du finner forhåndsvisningsvinduet for Nucleus Smart-app. Når du finner Nucleus Smart-app, sveiper du opp for å lukke appen.


Hvis du fremdeles har problemer eller har andre spørsmål tilknyttet Nucleus Smart-app, kan du kontakte ditt lokale Cochlear-kontor for råd og støtte: cochlear.com/intl/contact/global-offices.