Skip to main content

Nucleus® Smart App: Veelgestelde vragen


De Cochlear™ Nucleus 7- en Kanso 2-geluidsprocessor zijn compatibel met de Nucleus Smart App.


De Nucleus Smart App is compatibel met de iPhone 5s (of nieuwer) en iPod-apparaten van de 6e generatie (of nieuwer) met iOS 11.0 of hoger. Niet ontworpen voor gebruik met andere Apple-apparaten. Ga voor compatibiliteitsinformatie naar www.cochlear.com/compatibility.


U kunt de Nucleus Smart App gratis downloaden in de Apple App Store. Tik op het App Store-pictogram, zoek naar 'Nucleus Smart' en selecteer de Nucleus Smart App om deze te downloaden. De Nucleus Smart App is mogelijk niet beschikbaar in alle landen en wordt daardoor mogelijk niet als zoekresultaat weergegeven.


Tik als u de Nucleus Smart App hebt gedownload en geïnstalleerd op 'Demo-modus' om de verschillende functies te leren kennen. Zo kunt u de Nucleus Smart App verkennen en bekend raken met de werking hiervan voordat u uw Nucleus 7- of Kanso 2-geluidsprocessor hebt.

Om uw geluidsprocessor te kunnen bedienen met de Nucleus Smart App moet u zich aanmelden met uw Cochlear-accountgegevens. Als u geen Cochlear-account hebt, kunt u na het downloaden van de app een account maken door op ‘Nieuwe account maken’ te tikken en de instructies op het scherm te volgen.


U kunt uw Nucleus 7- of Kanso 2-geluidsprocessor koppelen met maximaal vijf compatibele Apple-apparaten en u kunt de Nucleus Smart App op al deze apparaten installeren. U kunt echter maar één compatibel Apple-apparaat tegelijk koppelen met uw geluidsprocessor(s). 


In de demo-modus kunt u de Nucleus Smart App zonder verbinding met een Nucleus 7- of Kanso 2-geluidsprocessor gebruiken voor demonstraties of om de app te leren kennen. U kunt de demo-modus onder ‘Instellingen’ in de Nucleus Smart App in- of uitschakelen.


Ja. Als u uw compatibele Apple-apparaat koppelt met de Nucleus 7- of Kanso 2-geluidsprocessor van uw kind, kunt u de processor bedienen en controleren. U kunt dan de batterijstatus zien, het volume aanpassen en het programma wijzigen zonder de geluidsprocessor aan te raken.

Schakel audiostreaming naar de processor uit, zodat uw oproepen en muziek niet naar de processor van uw kind worden gestreamd. U kunt dit doen door het 'Audiopad' te wijzigen voor uw hooroplossing. Dit is een instelling onder 'Toegankelijkheid' in de 'Instellingen' op uw Apple-apparaat. Selecteer in de instellingen voor het audiopad de optie 'Nooit naar hoortoestellen' bij 'Gespreksaudio' of 'Media-audio' om het streamen van oproepen of media te stoppen. Hierdoor wordt het streamen naar de geluidsprocessor van uw kind gestopt, maar u kunt de geluidsprocessor nog wel bedienen via de Nucleus Smart App.


Als u uw geluidsprocessor(s) niet kunt aanpassen met de Nucleus Smart App, is uw compatibele Apple-apparaat mogelijk niet goed gekoppeld met uw processor.

Bekijk onze koppelingsanimatie om meer te weten te komen over het koppelingsproces. Zorg ervoor dat uw apparaat zich binnen het aanbevolen bereik bevindt en dat er geen overmatige storing optreedt als het koppelingsproces succesvol is uitgevoerd. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met Cochlear.

 

In de rechterbovenhoek van het startscherm van de Nucleus Smart App wordt een batterijpictogram weergegeven. Dit geeft aan hoe vol de batterijen van uw geluidsprocessor zijn. Tik op het batterijpictogram om het scherm ‘Status’ te openen met een gedetailleerdere weergave van het batterijniveau van de geluidsprocessor. In dit scherm worden ook het geluidsniveau van uw Nucleus 7- of Kanso 2-geluidsprocessor en de statusindicator van de geluidsprocessor weergegeven. Een vinkje betekent dat uw geluidsprocessor goed werkt.


Druk tweemaal op de starttoets op uw compatibele Apple-apparaat om alle actieve apps te weergeven. Veeg naar links of naar rechts om de actieve apps te bekijken. Als de Nucleus Smart App actief is, wordt deze in het app-overzicht weergegeven. Tik op het scherm van de Nucleus Smart App om terug te keren naar de app en deze te blijven gebruiken. Zoek een verloren geluidsprocessor en gebruik de functies van de Hooractiviteitentracker om meldingen te ontvangen. De app moet altijd actief zijn op uw Apple-apparaat. Open de app opnieuw nadat u deze moet sluiten om problemen te verhelpen.


De Nucleus Smart App stopt alleen als u de app geforceerd sluit. Sluit de app alleen om problemen te verhelpen, aangezien de app actief moet zijn om gebruik te kunnen maken van functies zoals Mijn processor vinden en Hooractiviteitentracker. Dubbelklik op de starttoets op uw compatibele Apple-apparaat om alle actieve apps te weergeven als u de app wilt sluiten. Veeg naar links of naar rechts om de actieve apps te bekijken totdat u het scherm van de Nucleus Smart App ziet. Veeg als u het scherm van de Nucleus Smart App ziet omhoog om de app te sluiten.


Neem via cochlear.com/intl/contact/global-offices contact op met uw plaatselijke Cochlear-kantoor voor advies en ondersteuning als u nog steeds problemen ervaart of als u vragen hebt over de Nucleus Smart App.


De Nucleus Smart App voor Apple Watch maakt verbinding met de Nucleus Smart App op een compatibele iPhone. De Nucleus Smart App voor Apple Watch maakt geen rechtstreekse verbinding met de Nucleus 7- of Kanso 2-geluidsprocessor. De Nucleus Smart App moet op de iPhone worden aangezet om de Nucleus Smart App voor Apple Watch te laten werken.

De Apple Watch maakt gebruik van Bluetooth® voor het koppelen met een iPhone. Via deze Bluetooth-verbinding kan de Nucleus Smart App voor Apple Watch communiceren met de Nucleus Smart App.

Wanneer instellingen van de Nucleus 7- of Kanso 2-geluidsprocessor worden gewijzigd in de Nucleus Smart App voor Apple Watch, worden deze instellingen direct weergegeven in de Nucleus Smart App op de iPhone.


De minimale compatibele watchOS-versie (het Apple Watch-besturingssysteem) is versie 6.

Informatie over compatibiliteit is te vinden op www.cochlear.com/compatibility

De compatibiliteit van de Nucleus Smart App voor Apple Watch met de Nucleus Smart App is momenteel alleen beschikbaar in de VS en in bepaalde landen. Neem contact op met Cochlear voor meer informatie over de beschikbaarheid.


De Nucleus Smart App voor Apple Watch kan de iPhone niet bedienen als deze de verbinding verliest met de Nucleus 7- of Kanso 2-geluidsprocessor.

U wordt gevraagd de Nucleus Smart App op uw iPhone te openen om opnieuw verbinding te kunnen maken met uw geluidsprocessor.


U moet aangemeld zijn bij de Nucleus Smart App om de Nucleus 7- of Kanso 2-geluidsprocessor te kunnen bedienen vanaf de Nucleus Smart App voor Apple Watch.


De Nucleus Smart App voor Apple Watch is in september 2019 in de VS en Latijns-Amerika geïntroduceerd.

Gebruikers van de Nucleus Smart App in de overige landen kunnen de Nucleus Smart App voor Apple Watch niet gebruiken. Beschikbaarheid in andere markten is onderhevig aan lokale producttijdlijnen.