Skip to main content

Nucleus® Smart App: Veelgestelde vragen


De Cochlear™ Nucleus 7-geluidsprocessor is compatibel met de Nucleus Smart App.


De Nucleus Smart App is compatibel met de iPhone 5 (of nieuwer) en iPod-apparaten van de 6e generatie (of nieuwer) met iOS 10.0 of hoger. Niet ontworpen voor gebruik met andere Apple-apparaten.

^De Cochlear Nucleus 7-geluidsprocessor is compatibel met de iPhone, iPad en iPod touch. Ga voor compatibiliteitsinformatie naar www.cochlear.com/compatibility. De Cochlear Nucleus Smart App is beschikbaar in de App Store en Google Play. Ga voor compatibiliteitsinformatie naar www.cochlear.com/compatibility. Apple, het Apple-logo, FaceTime, het Made for iPad-logo, het Made for iPhone-logo, het Made for iPod-logo, iPhone, iPad Pro, iPad Air, iPad mini, iPad en iPod touch zijn handelsmerken van Apple Inc. die zijn geregistreerd in de VS en andere landen. App Store is een dienstmerk van Apple Inc. dat is geregistreerd in de VS en andere landen.


U kunt de Nucleus Smart App gratis downloaden in de Apple App Store. Tik op het App Store-pictogram, zoek naar 'Nucleus Smart' en selecteer de Nucleus Smart App om deze te downloaden. De Nucleus Smart App is mogelijk niet beschikbaar in alle landen en wordt daardoor mogelijk niet als zoekresultaat weergegeven.


Tik als u de Nucleus Smart App hebt gedownload en geïnstalleerd op 'Demo-modus' om de verschillende functies te leren kennen. Zo kunt u de Nucleus Smart App verkennen en bekend raken met de werking hiervan voordat u uw Nucleus 7-geluidsprocessor hebt.

Om uw Nucleus 7-geluidsprocessor te kunnen bedienen met de Nucleus Smart App moet u zich aanmelden met uw Cochlear-accountgegevens. Als u geen Cochlear-account hebt, kunt u na het downloaden van de app een account maken door op 'Nieuwe account maken' te tikken en de instructies op het scherm te volgen.


U kunt uw Nucleus 7-geluidsprocessor koppelen met maximaal vijf compatibele Apple-apparaten en u kunt de Nucleus Smart App op al deze apparaten installeren. U kunt echter maar één compatibel Apple-apparaat tegelijk koppelen met uw geluidsprocessor(s). 


In de demo-modus kunt u de Nucleus Smart App zonder verbinding met een Nucleus 7-geluidsprocessor gebruiken voor demonstraties of om de app te leren kennen. U kunt de demo-modus onder 'Instellingen' in de Nucleus Smart App in- of uitschakelen.


Ja. Als u uw compatibele Apple-apparaat koppelt met de Nucleus 7-geluidsprocessor van uw kind, kunt u de processor bedienen en controleren. U kunt dan de batterijstatus zien, het volume aanpassen en het programma wijzigen zonder de geluidsprocessor aan te raken.

Schakel audiostreaming naar de processor uit, zodat uw oproepen en muziek niet naar de processor van uw kind worden gestreamd. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Gehoorapparaten en schakel 'Stream naar gehoorapp.' uit. Hierdoor wordt het streamen naar de geluidsprocessor van uw kind gestopt, maar u kunt de geluidsprocessor nog wel bedienen via de Nucleus Smart App.

Als u uw geluidsprocessor(s) niet kunt aanpassen met de Nucleus Smart App, is uw compatibele Apple-apparaat mogelijk niet goed gekoppeld met uw processor.

Bekijk onze Nucleus 7-koppelingsanimatie om meer te weten te komen over het koppelingsproces. Zorg ervoor dat uw apparaat zich binnen het aanbevolen bereik bevindt en dat er geen overmatige storing optreedt als het koppelingsproces succesvol is uitgevoerd. Neem contact op met Cochlear of uw hoorspecialist als het probleem aanhoudt.

 

In de rechterbovenhoek van het startscherm van de Nucleus Smart App wordt een batterijpictogram weergegeven. Dit geeft aan hoe vol uw batterijen zijn. Tik op het batterijpictogram om het scherm 'Status' te openen met een gedetailleerdere weergave van het batterijniveau van de geluidsprocessor. In dit scherm worden ook het geluidsniveau van uw Nucleus 7-geluidsprocessor en de statusindicator van de geluidsprocessor weergegeven. Een vinkje betekent dat uw Nucleus 7-geluidsprocessor goed werkt.


Druk tweemaal op de starttoets op uw compatibele Apple-apparaat om alle actieve apps te weergeven. Veeg naar links of naar rechts om de actieve apps te bekijken. Als de Nucleus Smart App actief is, wordt deze in het app-overzicht weergegeven. Tik op het scherm van de Nucleus Smart App om terug te keren naar de app en deze te blijven gebruiken. Zoek een verloren geluidsprocessor en gebruik de functies van de Hooractiviteitentracker om meldingen te ontvangen. De app moet altijd actief zijn op uw Apple-apparaat. Open de app opnieuw nadat u deze moet sluiten om problemen te verhelpen.


De Nucleus Smart App stopt alleen als u de app geforceerd sluit. Sluit de app alleen om problemen te verhelpen, aangezien de app actief moet zijn om gebruik te kunnen maken van functies zoals Mijn processor vinden en Hooractiviteitentracker. Dubbelklik op de starttoets op uw compatibele Apple-apparaat om alle actieve apps te weergeven als u de app wilt sluiten. Veeg naar links of naar rechts om de actieve apps te bekijken totdat u het scherm van de Nucleus Smart App ziet. Veeg als u het scherm van de Nucleus Smart App ziet omhoog om de app te sluiten.


Neem via cochlear.com/intl/contact/global-offices contact op met uw plaatselijke Cochlear-kantoor voor advies en ondersteuning als u nog steeds problemen ervaart of als u vragen hebt over de Nucleus Smart App.