Skip to main content

Nucleus® Smart App: Veelgestelde vragen


De Cochlear™ Nucleus 7- en Kanso 2-geluidsprocessor zijn compatibel met de Nucleus Smart App.


Uw apparaat moet beschikken over Android 5.0 (Lollipop) of hoger en Bluetooth 4.0 of hoger om de Nucleus Smart App voor Android te kunnen gebruiken. Ga naar www.cochlear.com/compatibility voor een lijst met compatibele apparaten

Als uw toestel niet in deze lijst staat, maar u wel Android 5.0 en Bluetooth 4.0 gebruikt, kan het zijn dat de Nucleus Smart App gewoon werkt. Wij kunnen dan echter niet dezelfde mate van ondersteuning bieden bij het verhelpen van problemen.


De Nucleus Smart App is niet ontworpen voor gebruik op Android-tablets.


U kunt de Nucleus Smart App gratis downloaden in de Google Play Store. Tik op het Play Store-pictogram, zoek naar 'Nucleus Smart' en selecteer de Nucleus Smart App om deze te downloaden. De Nucleus Smart App is mogelijk niet beschikbaar in alle landen en wordt daardoor mogelijk niet als zoekresultaat weergegeven.


Nee. Android-apparaten hebben geen ingebouwde ondersteuning voor hooroplossingen. Als u uw Nucleus 7- en/of Kanso 2-geluidsprocessor met uw mobiele apparaat wilt bedienen, moet u daarom de Nucleus Smart App op uw Android-apparaat installeren.


U moet de Nucleus Smart App downloaden in de Google Play Store en zich aanmelden met uw Cochlear-account om uw Nucleus 7- of Kanso 2-geluidsprocessor te kunnen bedienen met de Nucleus Smart App. Als u geen Cochlear-account hebt, kunt u na het downloaden van de app een account maken door op 'Nieuwe account maken' te tikken en de instructies op het scherm te volgen.


U kunt uw Nucleus 7- of Kanso 2-geluidsprocessor koppelen met maximaal vijf compatibele Android-apparaten en u kunt de Nucleus Smart App op al deze apparaten installeren.
U kunt echter maar één compatibel Android-apparaat tegelijkertijd koppelen met uw geluidsprocessor(s).


Ja. Als u uw compatibele Android-apparaat koppelt met de Nucleus 7- of Kanso 2-geluidsprocessor van uw kind, kunt u het apparaat bedienen en controleren met de Hooractiviteitentracker. Hiermee kunt u de batterijstatus bekijken, het volume aanpassen en programma's wijzigen met één druk op de knop.


Als u uw Nucleus 7- of Kanso 2- geluidsprocessor(s) niet kunt aanpassen met de Nucleus Smart App, is uw compatibele Android-apparaat mogelijk niet goed gekoppeld met uw processor.

Bekijk onze koppelingsanimatie om meer te weten te komen over het koppelingsproces. Zorg ervoor dat uw apparaat zich binnen het aanbevolen bereik bevindt en dat er geen overmatige storing optreedt als het koppelingsproces succesvol is uitgevoerd. Neem contact op met Cochlear of uw hoorspecialist als het probleem aanhoudt.


Als u een geluidsprocessor wilt ontkoppelen, bijvoorbeeld als u reservegeluidsprocessors wilt gebruiken, opent u het menu van de app. Tik op 'Instellingen', 'Processorinstellingen', 'Uw processors ontkoppelen' en tik in het pop-upkader op 'Ja'. Als streamen is ingeschakeld voor uw processors, wordt u gevraagd om streaming uit te schakelen. Tik op 'Ja' en volg de aanwijzingen om de processors te Vergeten en tik vervolgens op de terugknop om terug te keren naar de Nucleus Smart App.


Het ASHA (Audio Streaming for Hearing Aids, audiostreamen voor hoortoestellen)-protocol wordt geleverd via het besturingssysteem van Android, niet via de Nucleus Smart App. Voor het streamen van muziek en telefoongesprekken kunt u gebruikmaken van een compatibele Android-telefoon die compatibel is met het nieuwste besturingssysteem van Android.

Ga naar www.cochlear.com/compatibility voor een lijst met compatibele Android-apparaten waarop u rechtstreeks audio kunt streamen.

Als u niet beschikt over een compatibele Android-telefoon, kunt u draadloos telefoongesprekken en muziek streamen op uw Nucleus 7- of Kanso 2-geluidsprocessor met de Cochlear Wireless Phone Clip (telefoonclip).

Bekijk onze Android-streamanimatie voor meer informatie over het inschakelen van streamen vanaf een compatibel Android-apparaat.

 

Als u uw mobiele apparaat deelt met iemand anders die het ook wil gebruiken om te streamen, moet u uw 'processors vergeten' voordat de andere persoon eigen processors kan koppelen. U moet dit elke keer doen als iemand anders een processor aan uw telefoon wil koppelen.


In de rechterbovenhoek van het startscherm van de Nucleus Smart App wordt een batterijpictogram weergegeven. Dit geeft aan hoe vol de batterijen van uw geluidsprocessor zijn. Tik op het batterijpictogram om het scherm 'Status' te openen met een gedetailleerdere weergave van het batterijniveau van de geluidsprocessor. In dit scherm worden ook het geluidsniveau dat door uw Nucleus 7 of Kanso 2-geluidsprocessor wordt gedetecteerd en de statusindicator van de geluidsprocessor weergegeven. Een vinkje betekent dat uw geluidsprocessor goed werkt.


Als u het koppelingsproces hebt voltooid, veegt u het venster met meldingen naar beneden en controleert u of de Nucleus Smart App de batterijstatus van uw processor(s) weergeeft. Als u de melding niet ziet, betekent dit dat de app niet actief is. U kunt de app starten door in de lijst met apps (of op uw startscherm) op het pictogram van de Nucleus Smart App te tikken.


De aanraakinstellingen verschillen per telefoonfabrikant. Als aanraakgeluiden zijn ingeschakeld op uw smartphone, wordt het scherm Aanraakgeluiden weergegeven. Volg de aanwijzingen op het scherm om de Aanraakgeluiden uit te schakelen en tik vervolgens op de terugknop om terug te keren naar de Nucleus Smart App. Tik op Doorgaan als het scherm ‘Installatie voltooid’ wordt weergegeven.


De Nucleus Smart App stopt alleen als u de app geforceerd sluit. Sluit de app alleen om problemen te verhelpen, aangezien de app actief moet zijn om gebruik te kunnen maken van functies zoals 'Mijn processor vinden' en 'Hooractiviteitentracker'. Open het menu Instellingen, selecteer Apps, zoek in de lijst naar Nucleus Smart en druk op 'Gedwongen stoppen' als u de app wilt sluiten.


Als u uw Nucleus 7-geluidsprocessor vóór juli 2018 hebt gekregen, moet de firmware van uw geluidsprocessor worden bijgewerkt voordat u deze kunt gebruiken in combinatie met een Android-apparaat. Deze eenvoudige update kan door uw audioloog worden uitgevoerd. Neem voor meer informatie contact op met Cochlear of uw hoorspecialist.


Neem via cochlear.com/intl/contact/global-offices contact op met uw plaatselijke Cochlear-kantoor voor advies en ondersteuning als u nog steeds problemen ervaart of als u vragen hebt over de Nucleus Smart App.