Skip to main content

Nucleus® Smart App: Veelgestelde vragen


De Cochlear™ Nucleus 7-geluidsprocessor is compatibel met de Nucleus Smart App.


Uw apparaat moet beschikken over Android 5.0 (Lollipop) of hoger en Bluetooth 4.0 of hoger om de Nucleus Smart App voor Android te kunnen gebruiken.

De Nucleus Smart App is compatibel met de hieronder genoemde Android-smartphones.

Fabrikant Model
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S8
Huawei P8lite
Google Pixel
LG G6
Lenovo Moto G5
HTC U11

Als uw toestel niet in deze lijst staat, maar u wel Android 5.0 en Bluetooth 4.0 gebruikt, kan het zijn dat de Nucleus Smart App gewoon werkt. Wij kunnen dan echter niet dezelfde mate van ondersteuning bieden bij het verhelpen van problemen.


De Nucleus Smart App is niet ontworpen voor gebruik op een tablet.


U kunt de Nucleus Smart App gratis downloaden in de Google Play Store. Tik op het Play Store-pictogram, zoek naar 'Nucleus Smart' en selecteer de Nucleus Smart App om deze te downloaden. De Nucleus Smart App is mogelijk niet beschikbaar in alle landen en wordt daardoor mogelijk niet als zoekresultaat weergegeven.


Nee. Android-apparaten hebben geen ingebouwde ondersteuning voor hooroplossingen. Als u uw Nucleus 7-geluidsprocessor met uw mobiele apparaat wilt bedienen, moet u daarom de Nucleus Smart App op uw Android-apparaat installeren.


Nee. U kunt de Nucleus Smart App gebruiken om uw Nucleus 7-geluidsprocessor te bedienen op compatibele Apple- en Android-apparaten.

"Made for iPhone" betekent dat u audio rechtstreeks naar uw geluidsprocessor kunt streamen vanaf compatibele Apple-apparaten. U hebt een Cochlear Wireless Phone Clip (telefoonclip) nodig om audio vanaf Android-apparaten te streamen.


Het Android-besturingssysteem ondersteunt nog geen energiezuinige Bluetooth®-audiostreaming. Met de Cochlear Wireless Phone Clip (telefoonclip) kunt u genieten van draadloos streamen van telefoongesprekken en muziek vanaf uw Android-apparaat naar uw Nucleus 7-geluidsprocessor.


U moet de Nucleus Smart App downloaden en zich aanmelden met uw Cochlear-account om uw Nucleus 7-geluidsprocessor te kunnen bedienen met de Nucleus Smart App. Als u geen Cochlear-account hebt, kunt u na het downloaden van de app een account maken door op 'Nieuwe account maken' te tikken en de instructies op het scherm te volgen.


U kunt uw Nucleus 7-geluidsprocessor koppelen met maximaal vijf compatibele Android-apparaten en u kunt de Nucleus Smart App op al deze apparaten installeren.

U kunt echter maar één compatibel Android-apparaat tegelijkertijd koppelen met uw geluidsprocessor(s).


Ja. Als u uw compatibele Android-apparaat koppelt met de Nucleus 7-geluidsprocessor van uw kind, kunt u de processor bedienen en controleren. U kunt dan de batterijstatus zien, het volume aanpassen en het programma wijzigen zonder de geluidsprocessor aan te raken.


Als u uw geluidsprocessor(s) niet kunt aanpassen met de Nucleus Smart App, is uw compatibele Android-apparaat mogelijk niet goed gekoppeld met uw processor.

Bekijk onze Nucleus 7-koppelingsanimatie voor Android om meer te weten te komen over het koppelingsproces. Zorg ervoor dat uw apparaat zich binnen het aanbevolen bereik bevindt en dat er geen overmatige storing optreedt als het koppelingsproces succesvol is uitgevoerd. Neem contact op met Cochlear of uw hoorspecialist als het probleem aanhoudt.

 


In de rechterbovenhoek van het startscherm van de Nucleus Smart App wordt een batterijpictogram weergegeven. Dit geeft aan hoe vol uw batterijen zijn. Tik op het batterijpictogram om het scherm 'Status' te openen met een gedetailleerdere weergave van het batterijniveau van de geluidsprocessor. In dit scherm worden ook het geluidsniveau van uw Nucleus 7-geluidsprocessor en de statusindicator van de geluidsprocessor weergegeven. Een vinkje betekent dat uw Nucleus 7-geluidsprocessor goed werkt.


Als u het koppelingsproces hebt voltooid, veegt u het venster met meldingen naar beneden en controleert u of de Nucleus Smart App de batterijstatus van uw processor(s) weergeeft. Als u de melding niet ziet, betekent dit dat de app niet actief is. U kunt de app starten door in de lijst met apps (of op uw startscherm) op het pictogram van de Nucleus Smart App te tikken.


De Nucleus Smart App stopt alleen als u de app geforceerd sluit. Sluit de app alleen om problemen te verhelpen, aangezien de app actief moet zijn om gebruik te kunnen maken van functies zoals 'Mijn processor vinden' en 'Hooractiviteitentracker'. Open het menu Instellingen, selecteer Apps, zoek in de lijst naar Nucleus Smart en druk op 'Gedwongen stoppen' als u de app wilt sluiten.


Als u uw Nucleus 7-geluidsprocessor vóór juli 2018 hebt gekregen, moet de firmware van uw geluidsprocessor worden bijgewerkt voordat u deze kunt gebruiken in combinatie met een Android-apparaat. Deze eenvoudige update kan door uw audioloog worden uitgevoerd. Neem voor meer informatie contact op met Cochlear of uw hoorspecialist.


Neem via cochlear.com/intl/contact/global-offices contact op met uw plaatselijke Cochlear-kantoor voor advies en ondersteuning als u nog steeds problemen ervaart of als u vragen hebt over de Nucleus Smart App.