Skip to main content

Meer informatie over uw Cochlear™-account


Uw Cochlear-account is het persoonlijke account waarmee u gebruik kunt maken van Cochlear-diensten. U kunt zich met uw e-mailadres en wachtwoord aanmelden bij online diensten van Cochlear. U hebt een Cochlear-account nodig om gebruik te kunnen maken van Cochlear-diensten, zoals de Cochlear Nucleus® Smart-app.

Als u een Cochlear-account maakt, kan Cochlear u de middelen, diensten en ondersteuning bieden die u nodig hebt tijdens uw hoorervaringen met uw Nucleus 7- en/of Kanso® 2-geluidsprocessor. Cochlear kan u dan ook op de hoogte houden over updates voor iOS of Android™ en de Nucleus Smart App.


In de meeste landen kunt u uw eigen Cochlear-account maken als u ouder bent dan de vastgestelde minimumleeftijd. Als de gebruiker jonger is dan de vastgestelde minimumleeftijd, moet een ouder of voogd de Cochlear-account instellen en toestemming geven. De minimumleeftijd is afhankelijk van het land waar u woont. Neem contact op met uw plaatselijke Cochlear-kantoor als u specifieke vragen over dit onderwerp hebt. Ga voor contactgegevens naar cochlear.com/intl/contact/global-offices.


Nee, u kunt geen Cochlear-account maken voor iemand die ouder is dan de vastgestelde minimumleeftijd.


Als uw kind jonger is dan de vastgestelde minimumleeftijd en een Cochlear-account heeft ingesteld, neemt u contact op met uw plaatselijke Cochlear-kantoor voor advies en hulp, aangezien uw toestemming vereist is voor het account van uw kind. Ga voor contactgegevens naar cochlear.com/intl/contact/global-offices.


Nee, want het biedt toegang tot uw persoonlijke informatie. Bewaar uw aanmeldgegevens veilig.


Als u in het verleden een Cochlear-product hebt aangeschaft in de online winkel of gebruik hebt gemaakt van een online dienst van Cochlear, hebt u mogelijk al een Cochlear-account. Mogelijk kunt u hetzelfde e-mailadres en hetzelfde wachtwoord gebruiken om u aan te melden bij de Nucleus Smart App. Neem contact op met uw plaatselijke Cochlear-klantenserviceteam om erachter te komen of u al een Cochlear-account hebt.


Als u nog geen Cochlear-account hebt (d.w.z. als u nog geen toegang tot andere online diensten van Cochlear hebt met uw e-mailadres en wachtwoord), kunt u er een maken door 'Nieuwe account maken' te selecteren in de Nucleus Smart App.

U moet het volgende doen:

 1. Uw naam en e-mailadres invullen
 2. Een uniek wachtwoord voor uw Cochlear-account maken.

Nadat u uw gegevens hebt verzonden, ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw Cochlear-account kunt activeren. Kijk in uw map met ongewenste e-mail als u deze e-mail niet ontvangt. Als u op de activatielink klikt, wordt de Nucleus Smart App automatisch geopend en kunt u zich aanmelden met uw e-mailadres en wachtwoord.


Als u wilt dat uw kind zelf de Nucleus Smart App op een eigen apparaat gebruikt om de Nucleus 7- of Kanso 2-geluidsprocessor te bedienen, kunt u een Cochlear-account voor hem of haar maken. U geeft toestemming tijdens het instellen van het account, zodat uw kind alle functies van de app kan gebruiken.


U hebt het volgende nodig om een account voor uw kind in te stellen:

 • Een compatibele smartphone* (voor uw kind) waarop de Nucleus Smart App is geïnstalleerd
 • Een e-mailadres voor uw kind (afgezien van uw eigen e-mailadres)
 • Uw eigen compatibele Apple- of Android™-apparaat
 • Uw eigen Cochlear-account

*De Nucleus 7- and Kanso 2-geluidsprocessor zijn compatibel met Apple- en Android-apparaten. Ga voor compatibiliteitsinformatie naar www.cochlear.com/compatibility.


Het duurt ongeveer 15 minuten om een Cochlear-account volledig in te stellen voor uw kind.


Voordat u een Cochlear-account kunt instellen voor uw kind, moet u uw eigen Cochlear-account instellen.

Uw Cochlear-account instellen (volwassene)

 1. Als u nog geen Cochlear-account hebt (d.w.z. als u nog geen toegang tot andere online diensten van Cochlear hebt met uw e-mailadres en wachtwoord), kunt u er een maken door 'Nieuwe account maken' te selecteren in de Nucleus Smart App.
 2. U moet uw naam en een e-mailadres opgeven. U moet ook een uniek wachtwoord maken voor uw Cochlear-account.
 3. Nadat u uw gegevens hebt verzonden, ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw Cochlear-account kunt activeren. Kijk in uw map met ongewenste e-mail als u deze e-mail niet ontvangt. Als u op de activatielink klikt, wordt de Nucleus Smart App automatisch geopend en kunt u zich aanmelden met uw e-mailadres en wachtwoord.
 4. Nadat u bent aangemeld, volgt u de instructies op het scherm om verder te gaan met het koppelingsproces. Tijdens dit proces wordt u gevraagd om de naam van de gebruiker in te voeren. Zorg ervoor dat u deze gegevens correct invoert. Deze gebruiker zal dan aan u worden gekoppeld en de bijbehorende gegevens zullen zichtbaar zijn in het appgedeelte Accountgegevens.

Neem contact op met de klantenservice van Cochlear voordat u een Cochlear-account instelt voor uw kind als u problemen ondervindt met het voltooien van dit proces of als er onjuiste gegevens worden weergegeven.

Een Cochlear-account instellen voor een kind

Ga als volgt te werk zodra u bent aangemeld bij uw eigen Cochlear-account:

 1. Selecteer Instellingen in het menu van de Nucleus Smart App.
 2. Selecteer vervolgens Accountgegevens in de Instellingen.
 3. In het gedeelte Accountgegevens worden niet alleen uw gegevens weergegeven, maar ook de gegevens van de personen voor wie u zorgt.
 4. Selecteer het kind en voer zijn of haar e-mailadres in (dit wordt de gebruikersnaam voor zijn of haar Cochlear-account). Dit e-mailadres mag niet hetzelfde zijn als uw e-mailadres.
 5. Bevestig dat uw kind volledige toegang mag hebben tot het account wanneer u hierom wordt gevraagd.
 6. Er wordt een activeringsmail verzonden naar het e-mailadres van uw kind.
 7. Uw kind moet de activeringsmail openen en op de activeringskoppeling klikken.
 8. Vervolgens wordt uw kind gevraagd om een wachtwoord te maken voor het account om het instellen van het account te voltooien.
 9. Nadat het account is ingesteld, kan de gebruiker zich met deze gegevens aanmelden bij de Nucleus Smart App op alle compatibele apparaten waarop de app is geïnstalleerd.
 10. Zodra het Cochlear-account van uw kind is geactiveerd, wordt u hier via een e-mail over geïnformeerd.

Jazeker. U kunt het hierboven beschreven proces gewoon nog een keer doorlopen voor een ander kind. Houd er rekening mee dat er een apart compatibel apparaat vereist is voor elk kind. Er kunnen geen twee kinderen tegelijkertijd zijn aangemeld op hetzelfde apparaat.


Uw privacy is belangrijk voor ons. We zorgen ervoor dat de privacy van uw persoonlijke informatie wordt beschermd conform de toepasselijke wetgeving omtrent privacy en gegevensbescherming. Uw persoonlijke informatie wordt behandeld in overeenstemming met ons privacybeleid. Ga voor meer informatie naar www.cochlear.com/privacy.


Neem contact op met uw plaatselijke Cochlear-klantenserviceteam als u niet meer weet welk e-mailadres u hebt gebruikt.

Selecteer ‘Uw wachtwoord vergeten?’ op de aanmeldpagina als u uw wachtwoord bent vergeten. Voer uw e-mailadres in om een e-mail te ontvangen met instructies voor het herstellen van uw wachtwoord.


Neem via cochlear.com/intl/contact/global-offices contact op met uw plaatselijke Cochlear-kantoor voor advies en ondersteuning als u nog steeds problemen ervaart of als u vragen hebt over uw Cochlear-account.