Skip to main content

Nucleus® Smart alkalmazás: Hallásmonitor


A Nucleus 7 és Kanso 2 beszédprocesszorok folyamatosan figyelemmel kísérik a halláskörnyezetet, és képesek észlelni a beszédet. A „Beszédidő” képernyőn látható diagramok a beszédkörnyezetben eltöltött idő hosszát szemléltetik. Amennyiben hangsugárzó kiegészítőt alkalmaz (például egy kompatibilis iPhone-t), a rendszer a kiegészítő használata közben szerzett adatokat is felhasználja, és hozzáadja azokat a teljes „Beszédidő” értékhez.

A halláskörnyezetben eltöltött időt a rendszer viszonyítási alapként felhasználja a hangok világában tett utazása során. A „Beszédidő” funkció használata során kitűzendő cél egyénenként változik. Függ a kortól, a családi állapottól és munkahelyi helyzettől, valamint attól is, hogy Ön éppen hol áll a hangok világában tett utazásban. Kezdésként kísérje figyelemmel a „Beszédidő” értékét körülbelül egy hétig, majd tűzzön ki egy némileg magasabb célt, és próbálja meg elérni azt.

A Nucleus Smart alkalmazás ötletek megjelenítésével is segít a „Beszédidő” növelésében.


Amikor a Nucleus 7 beszédprocesszor tekercse vagy a Kanso 2 beszédprocesszor elveszíti a kapcsolatot az implantátumával, az „Tekercslevétel”-ként jelenik meg. A „Tekercslevételek”-hez tartozó érték minden olyan esetet számításba vesz, amikor a tekercset szándékosan távolították el (például öltözködés vagy zuhanyozás közben), vagy véletlenül választották le (például véletlenül leverték). A rendszer esetenként akkor is növeli a „Tekercslevétel” értékét, amikor probléma adódik a Nucleus 7 beszédprocesszor tekercskábelével.

Mivel mindannyian másfajta életet élünk, a „Tekercslevételek” száma egyénenként eltér. Érdemes meghatározni egy egyéni alapértéket. Figyelje a „Tekercslevételek” számának heti átlagértékét, és ennek segítségével állapítsa meg, hogy mi tekinthető megfelelő értéknek az Ön vagy a gyermeke esetében. Vagy jegyezze fel a „Tekercslevételek” számát egy olyan napon, amikor biztos benne, hogy egyáltalán nem vagy csak minimális esetben fordulhattak elő véletlenszerű „Tekercslevételek”. Az alapérték segítségével könnyebben meghatározhatja, hogy a „Tekercslevételek” aktuális száma nagyobb-e a normál értéknél.

A Nucleus Smart alkalmazás által kínált ötletek segítenek a tapasztalt „Tekercslevételek” számának csökkentésében.


A Nucleus 7 vagy a Kanso 2 beszédprocesszor és az Ön kompatibilis Apple eszköze közötti kapcsolat valószínűleg megszakadt, ezért ebben az időszakban nem sikerült elegendő adatot gyűjteni.

Annak érdekében, hogy ez többször ne fordulhasson elő, győződjön meg arról, hogy a kompatibilis iPhone vagy iPod touch készüléke, valamint a beszédprocesszor is be van-e kapcsolva, továbbá, hogy engedélyezte-e a Bluetooth® használatát, illetve, hogy a kompatibilis Apple eszköz elég közel volt-e a készülékhez (legalább egyszer reggel és este).

Ne feledje, hogy a rendszer akkor tud adatokat gyűjteni, ha a Nucleus Smart alkalmazás fut, de az alkalmazásnak nem kell aktívnak lennie az előtérben.


Nem. Viszont győződjön meg arról, hogy a kompatibilis Apple eszköz és a Nucleus 7 vagy Kanso 2 beszédprocesszor be vannak-e kapcsolva, azok rendszeresen elég közel kerülnek-e egymáshoz (legalább egyszer reggel és este), engedélyezte-e a Bluetooth használatát, és fut-e a Nucleus Smart alkalmazás a kompatibilis Apple eszközön.


Nem. Fontos számunkra, hogy ne sértsük meg az Ön privát szféráját. A Nucleus 7 és Kanso 2 beszédprocesszorok figyelik a környezetet, és észlelik a beszédet, de nem rögzítenek hangot.


A ForwardFocus a felhasználó által szabályozható funkció, amellyel a kihívást jelentő halláskörnyezetekben jobban hallhat. A funkciót a Nucleus Smart alkalmazás „Program” fülén kapcsolhatja be és ki.

Ha bekapcsolja, a ForwardFocus csökkenti az Ön mögül érkező zajt, így jobban hallhatja az Önnel szemben lévő személyt. Kapcsolja be olyan helyzetekben, ahol az Önnel beszélgető személyre szeretne koncentrálni, és kapcsolja ki, ha már nem szükséges, mert például elcsendesült a környezet.

A ForwardFocus funkciót audiológusának kell engedélyeznie. További tudnivalókért vegye fel a kapcsolatot a Cochlearral vagy audiológusával.


Az adatszinkronizálás a Nucleus Smart alkalmazás funkciója, amellyel beszédprocesszorán tárolt adatait a Cochlear Cloud felhővel szinkronizálhatja.

Ha az adatszinkronizálás engedélyezve van, akkor a Hallásmonitor adatairól biztonsági mentés készül, és azt az adatrögzítésre használt összes eszközről összegyűjtik. Ez azt jelenti, hogy ha elveszti a telefonját, és másik készülékről jelentkezik be, az adatok nem vesznek el.


A beszédprocesszor és a Nucleus Smart alkalmazás párosításakor a rendszer megkérdezi, hogy szeretné-e engedélyezni az adatszinkronizálást. Az adatszinkronizálás funkció engedélyezése azt jelenti, hogy a Hallásmonitor adatai szinkronizálva lesznek a Cochlear Cloud felhővel. Ha az adatszinkronizálás nincs engedélyezve, a Hallásmonitor adatai csak a készülékén tárolódnak, és nem lesznek szinkronizálva.