Skip to main content

Nucleus® Smart alkalmazás: Hallásmonitor


A Nucleus® 7 beszédprocesszor folyamatosan figyelemmel kíséri a halláskörnyezetet, és képes észlelni a beszédet. A „Beszédidő” képernyőn látható diagramok a beszédkörnyezetben eltöltött idő hosszát szemléltetik. Amennyiben hangsugárzó kiegészítőt alkalmaz (például egy kompatibilis iPhone-t), a rendszer a kiegészítő használata közben szerzett adatokat is felhasználja, és hozzáadja azokat a teljes „Beszédidő” értékhez.

A halláskörnyezetben eltöltött időt a rendszer viszonyítási alapként felhasználja a hangok világában tett utazása során. A „Beszédidő” funkció használata során kitűzendő cél egyénenként változik. Függ a kortól, a családi állapottól és munkahelyi helyzettől, valamint attól is, hogy Ön éppen hol áll a hangok világában tett utazásban. Kezdésként kísérje figyelemmel a „Beszédidő” értékét körülbelül egy hétig, majd tűzzön ki egy némileg magasabb célt, és próbálja meg elérni azt.

A Nucleus Smart alkalmazás ötletek megjelenítésével is segít a „Beszédidő” növelésében.


Amikor párosítja a beszédprocesszort a Nucleus Smart alkalmazással, eldöntheti, hogy engedélyezi-e az Adatszinkronizálást. Az Adatszinkronizálás funkció engedélyezése azt jelenti, hogy a Hallásmonitor szinkronizálja az adatokat a Cochlear felhőbe. Ha az Adatszinkronizálás nem aktív, a Hallásmonitor adatait csak az eszköz tárolja, azokat nem szinkronizálja.


A „Tekercslevételek” száma azt jelöli, hogy a Nucleus 7 beszédprocesszor tekercsét az adott napon hányszor választották le a cochleáris implantátumról. Ez az érték minden olyan esetet számításba vesz, amikor a tekercset szándékosan eltávolították (például öltözködés vagy zuhanyozás közben), vagy véletlenül leválasztották (például véletlenül leverték). A rendszer esetenként akkor is növeli a „Tekercslevétel” értékét, amikor probléma adódik a tekercskábellel.

Mivel mindannyian másfajta életet élünk, a „Tekercslevételek” száma egyénenként eltér. Érdemes meghatározni egy egyéni alapértéket. Figyelje a „Tekercslevételek” számának heti átlagértékét, és ennek segítségével állapítsa meg, hogy mi tekinthető megfelelő értéknek az Ön vagy a gyermeke esetében. Vagy jegyezze fel a „Tekercslevételek” számát egy olyan napon, amikor biztos benne, hogy egyáltalán nem vagy csak minimális esetben fordulhattak elő véletlenszerű „Tekercslevételek”. Az alapérték segítségével könnyebben meghatározhatja, hogy a „Tekercslevételek” aktuális száma nagyobb-e a normál értéknél.

A Nucleus Smart alkalmazás által kínált ötletek segítenek a tapasztalt „Tekercslevételek” számának csökkentésében.


A Nucleus 7 beszédprocesszor és az Ön kompatibilis Apple eszköze közötti kapcsolat valószínűleg megszakadt, ezért ebben az időszakban nem sikerült elegendő adatot gyűjteni.

Annak érdekében, hogy ez többször ne fordulhasson elő, győződjön meg arról, hogy a kompatibilis iPhone vagy iPod touch készüléke, valamint a beszédprocesszor is be van-e kapcsolva, továbbá, hogy engedélyezte-e a Bluetooth® használatát, illetve, hogy a kompatibilis Apple eszköz elég közel volt-e a készülékhez (legalább egyszer reggel és este).

Ne feledje, hogy a rendszer akkor tud adatokat gyűjteni, ha a Nucleus Smart alkalmazás fut, de az alkalmazásnak nem kell aktívnak lennie az előtérben.


Nem. Viszont győződjön meg arról, hogy a kompatibilis Apple eszköz és a Nucleus 7 beszédprocesszor be van-e kapcsolva, továbbá, hogy azok rendszeresen elég közel kerülnek-e egymáshoz (legalább egyszer reggel és este), illetve, hogy engedélyezte-e a Bluetooth használatát, valamint, hogy fut-e a Nucleus Smart alkalmazás a kompatibilis Apple eszközön.


Nem. Fontos számunkra, hogy ne sértsük meg az Ön privát szféráját. A Nucleus 7 beszédprocesszor figyeli a környezetet, és észleli a beszédet, de nem rögzít hangot.


A ForwardFocus egy, a felhasználó által aktiválható vezérlő funkció, amely segíti a jobb hallást a kihívást jelentő halláskörnyezetekben. A funkció a Nucleus Smart alkalmazásban a „Program” lapon kapcsolható be vagy ki.

Ha bekapcsolja, a ForwardFocus csökkenti a hátulról érkező zajokat, így jobban hallhatja az Ön előtt beszélő személyt. Egyszerűen kapcsolja be, ha az Ön előtt beszélő személyre kíván fókuszálni, és kapcsolja ki, ha nincs rá szükség, például csendes környezetben.


A ForwardFocus funkciót a hallásgondozó szakembernek kell engedélyeznie. További információkért vegye fel a kapcsolatot a Cochlear képviseletével vagy a hallásgondozó szakemberrel.


Az Adatszinkronizálás a Nucleus Smart alkalmazás egy funkciója, amely lehetővé teszi a beszédprocesszor adatainak szinkronizálását a Cochlear felhőbe.


Ha az Adatszinkronizálás aktív, a Hallásmonitor adatai minden olyan eszközről mentésre és összesítésre kerülnek, amelyeken adatgyűjtés történt. Ez azt jelenti, hogy ha elveszti a telefonját, az adatai egy másik eszközre bejelentkezve továbbra is elérhetők.