Skip to main content

Nucleus® Smart alkalmazás: Gyakran ismételt kérdések


A Cochlear™ Nucleus 7 és Kanso 2 beszédprocesszorok kompatibilisek a Nucleus Smart alkalmazással.


A Nucleus Smart alkalmazás az iOS 11.0 vagy újabb verziójú operációs rendszerrel működő iPhone 5s (vagy újabb) és a 6. generációs (vagy újabb) iPod eszközökkel kompatibilis. Egyéb Apple eszközökkel való használatra nem alkalmas. A kompatibilitással kapcsolatos további tájékoztatásért látogasson el a www.cochlear.com/compatibility címre.


A Nucleus Smart alkalmazás ingyenesen tölthető le az Apple App Store alkalmazás-áruházból. A Nucleus Smart alkalmazás letöltéséhez érintse meg az App Store ikont, keressen rá a „Nucleus Smart” kifejezésre, majd válassza ki a letölteni kívánt alkalmazást. Ne feledje, a Nucleus Smart alkalmazás nem minden országban érhető el, ezért előfordulhat, hogy az nem jelenik meg a találatok között.


A Nucleus Smart alkalmazás letöltését és telepítését követően érintse meg a „Demó üzemmód” elemet, amellyel megismerheti az alkalmazás különböző funkcióit és jellemzőit. A bemutató segítségével felfedezheti a Nucleus Smart alkalmazást, és még a Nucleus 7 vagy Kanso 2 beszédprocesszor használata előtt megismerheti annak működését.

A beszédprocesszor Nucleus Smart alkalmazással történő vezérléséhez be kell jelentkeznie a Cochlear fiókja bejelentkezési adataival. Ha még nincs Cochlear fiókja, az alkalmazás letöltése után létrehozhatja azt, ha megérinti az „Új fiók létrehozása” gombot és követi a képernyőn megjelenő utasításokat.


A Nucleus 7 vagy Kanso 2 beszédprocesszort legfeljebb öt kompatibilis Apple eszközzel párosíthatja. A Nucleus Smart alkalmazást minden eszközre telepítenie kell. Egyszerre azonban csak egy kompatibilis Apple eszközhöz csatlakoztathatja a beszédprocesszor(oka)t. 


Demó üzemmódban a Nucleus 7 vagy Kanso 2 beszédprocesszorhoz való csatlakozás nélkül használhatja a Nucleus Smart alkalmazást. Ez az üzemmód kizárólag bemutatási és kipróbálási célokat szolgál. A Demó üzemmódot a Nucleus Smart alkalmazás „Beállítások” menüpontjában engedélyezheti vagy tilthatja le.


Igen. Ha a kompatibilis Apple eszközét gyermeke Nucleus 7 vagy Kanso 2 beszédprocesszorával párosítja, lehetősége lesz vezérelni és nyomon követni azt; megtekintheti az akkumulátor töltöttségi állapotát, beállíthatja a hangerőt, illetve módosíthatja a programot, mindezt anélkül, hogy hozzá kellene érnie a beszédprocesszorhoz.

Lehetősége van továbbá lekapcsolni a gyermek processzora felé történő hangsugárzást, így a telefonhívások vagy a zene nem továbbítódik a processzor felé. Ezt úgy teheti meg, ha módosítja a hallókészülékhez tartozó „Hangútvonal” beállítást, amely az Apple készülék „Beállítások” menüjében a „Kisegítő lehetőségek” alatt található. A hívások vagy média sugárzásának leállításához a „Hangútvonal” beállításainál válassza a „Soha nem a hallókészülékek” lehetőséget a „Hívás hangja” vagy „Médiahang” lehetőségnél. Ez leállítja a gyermek beszédprocesszora felé történő hangsugárzást, de továbbra is használhatja a Nucleus Smart alkalmazást a vezérléshez.


Ha a Nucleus Smart alkalmazás segítségével nem tudja módosítani a beszédprocesszor beállításait, előfordulhat, hogy a kompatibilis Apple eszköz nincs megfelelően párosítva a processzorhoz.

A párosítás menetével kapcsolatos további információkért tekintse meg a párosítást bemutató animációt. Ha sikeresen elvégezte a párosítást, győződjön meg róla, hogy az eszköz a javasolt hatótávolságon belül van-e, illetve nincsenek-e olyan eszközök a közelben, amelyek interferenciát okozhatnak. Ha a hiba nem szűnik meg, forduljon a Cochlearhoz.

 

A Nucleus Smart alkalmazás főképernyőjének jobb felső sarkában látható az akkumulátor ikonja. Ez mutatja, hogy az akkumulátor mennyire van feltöltve. Érintse meg az akkumulátor ikont, hogy az „Állapot” képernyőn részletes információkat kapjon a beszédprocesszor akkumulátorának töltöttségi szintjéről. Ez a képernyő a Nucleus 7 vagy Kanso 2 beszédprocesszor számára továbbított hangerőt, továbbá a beszédprocesszor állapotjelzőjét mutatja. A beszédprocesszor megfelelő működését egy pipa jelzi.


A futó alkalmazások megtekintéséhez nyomja meg kétszer az Apple eszköz Főképernyő gombját. Az alkalmazások közötti görgetéshez húzza el balra vagy jobbra az ujját. Ha a Nucleus Smart alkalmazás fut, azt meg fogja találni a futó alkalmazások előnézete között. Az alkalmazás ismételt megnyitásához érintse meg a Nucleus Smart alkalmazás előnézetét. A figyelmeztetések fogadásához, az elvesztett beszédprocesszor megtalálásához és a Hallásmonitor funkció használatához az alkalmazásnak mindig futnia kell az Apple eszközön. Ha egy hiba elhárítása érdekében be kell zárnia az alkalmazást, ne felejtse el ismét megnyitni azt.


A Nucleus Smart alkalmazás csak kényszerített bezárással állítható le. Az alkalmazást csak hibaelhárítás céljából zárja be, mivel az alkalmazásnak folyamatosan futnia kell a Beszédprocesszor keresése, a Hallásmonitor és a hasonló funkciók használata érdekében. Az alkalmazás bezárásához nyomja meg kétszer az Apple eszköz Főképernyő gombját. Ekkor megjelennek az eszközön futó alkalmazások. Az ujját balra és jobbra elhúzva keresse meg a Nucleus Smart alkalmazás előnézetét. A Nucleus Smart alkalmazás előnézetének megkeresését követően az ujját felfelé elhúzva zárhatja be az alkalmazást.


Ha továbbra is problémákba ütközik, vagy egyéb kérdése merült fel a Nucleus Smart alkalmazással kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Cochlear helyi ügyfélszolgálatával. Az ügyfélszolgálat elérhetőségét a cochlear.com/intl/contact/global-offices weboldalon találja.


Az Apple Watch óra Nucleus Smart alkalmazása a kompatibilis iPhone készüléken futó Nucleus Smart alkalmazáshoz csatlakozik, és nem közvetlenül a Nucleus 7 vagy Kanso 2 beszédprocesszorhoz. Ahhoz, hogy az Apple Watch óra Nucleus Smart alkalmazása működjön, a Nucleus Smart alkalmazásnak futnia kell az iPhone készüléken.

Az Apple Watch a Bluetooth® funkciót használja az iPhone készülékkel való párosításhoz, és az Apple Watch óra Nucleus Smart alkalmazása ezen a Bluetooth-kapcsolaton keresztül képes kommunikálni a Nucleus Smart alkalmazással.

Amikor a Nucleus 7 vagy Kanso 2 beszédprocesszor beállításait módosítja az Apple Watch óra Nucleus Smart alkalmazásával, a módosítások azonnal megjelennek az iPhone készüléken lévő Nucleus Smart alkalmazásban.


Az órán a watchOS (az Apple Watch operációs rendszer) legalább a 6-os verziójának kell futnia.

A kompatibilitással kapcsolatos további tájékoztatásért látogasson el a www.cochlear.com/compatibility oldalra.

Az Apple Watch óra Nucleus Smart alkalmazása jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban és válogatott országokban kompatibilis a Nucleus Smart alkalmazással. Az elérhetőséggel kapcsolatos további információkért forduljon a Cochlearhez.


Ha az iPhone elveszíti a kapcsolatot a Nucleus 7 vagy Kanso 2 beszédprocesszorral, az Apple Watch óra Nucleus Smart alkalmazása nem tudja vezérelni.

A rendszer kérni fogja, hogy nyissa meg a Nucleus Smart alkalmazást az iPhone készüléken a beszédprocesszorral való kapcsolat újbóli létesítéséhez.


Ha a Nucleus 7 vagy Kanso 2 beszédprocesszort az Apple Watch óra Nucleus Smart alkalmazásával szeretné vezérelni, be kell jelentkeznie a Nucleus Smart alkalmazásba.


Az Apple Watch óra Nucleus Smart alkalmazását 2019 szeptemberében vezették be az USA-ban és Latin-Amerikában.

Az ezeken kívüli országokban a Nucleus Smart alkalmazás felhasználói nem tudják használni az Apple Watch óra Nucleus Smart alkalmazását. A más piacokon való rendelkezésre állás a helyi termékbevezetés ütemezésétől függ.