Skip to main content

Nucleus® Smart alkalmazás: Gyakran ismételt kérdések


A Cochlear™ Nucleus 7 beszédprocesszor kompatibilis a Nucleus Smart alkalmazással.


A Nucleus Smart alkalmazás az iOS 10.0 vagy újabb verziójú operációs rendszerrel működő iPhone 5 (vagy újabb) és a 6. generációs (vagy újabb) iPod eszközökkel kompatibilis. Egyéb Apple eszközökkel való használatra nem alkalmas.

^A Cochlear Nucleus 7 beszédprocesszor iPhone, iPad és iPod touch készülékekkel kompatibilis. A kompatibilitással kapcsolatos további tájékoztatásért látogasson el a www.cochlear.com/compatibility címre. A Cochlear Nucleus Smart alkalmazás elérhető az App Store és a Google Play áruházakban. A kompatibilitással kapcsolatos további tájékoztatásért látogasson el a www.cochlear.com/compatibility címre. Az Apple, az Apple logó, a FaceTime, a Made for iPad logó, a Made for iPhone logó, a Made for iPod logó, az iPhone, az iPad Pro, az iPad Air, az iPad mini, az iPad és az iPod touch az Apple Inc. vállalatnak az Egyesült Államokban és egyéb országokban bejegyzett védjegye. Az App Store az Apple Inc. vállalatnak az Egyesült Államokban és egyéb országokban bejegyzett szolgáltatási védjegye.


A Nucleus Smart alkalmazás ingyenesen tölthető le az Apple App Store alkalmazás-áruházból. A Nucleus Smart alkalmazás letöltéséhez érintse meg az App Store ikont, keressen rá a „Nucleus Smart” kifejezésre, majd válassza ki a letölteni kívánt alkalmazást. Ne feledje, a Nucleus Smart alkalmazás nem minden országban érhető el, ezért előfordulhat, hogy az nem jelenik meg a találatok között.


A Nucleus Smart alkalmazás letöltését és telepítését követően érintse meg a „Demó üzemmód” elemet, amellyel megismerheti az alkalmazás különböző funkcióit és jellemzőit. A bemutató segítségével felfedezheti a Nucleus Smart alkalmazást, és még a Nucleus 7 beszédprocesszor használata előtt megismerheti annak működését.

A Nucleus 7 beszédprocesszor Nucleus Smart alkalmazással történő vezérléséhez be kell jelentkeznie a Cochlear fiókja bejelentkezési adataival. Amennyiben nem rendelkezik Cochlear fiókkal, az alkalmazás letöltése után lehetősége van létrehozni egyet az „Új fiók létrehozása” lehetőség megérintésével és a képernyőn megjelenő utasításokat követve.


A Nucleus 7 beszédprocesszort legfeljebb öt kompatibilis Apple eszközzel párosíthatja. A Nucleus Smart alkalmazást minden eszközre telepítenie kell. Egyszerre azonban csak egy kompatibilis Apple eszközhöz csatlakoztathatja a beszédprocesszor(oka)t. 


A Demó üzemmódban a Nucleus 7 beszédprocesszorhoz való csatlakozás nélkül használhatja a Nucleus Smart alkalmazást. Ez az üzemmód kizárólag bemutatási és kipróbálási célokat szolgál. A Demó üzemmódot a Nucleus Smart alkalmazás „Beállítások” menüpontjában engedélyezheti/tilthatja le.


Igen. Ha a kompatibilis Apple eszközét gyermeke Nucleus 7 beszédprocesszorával párosítja, lehetősége lesz vezérelni és nyomon követni azt; megtekintheti az akkumulátor töltöttségi állapotát, beállíthatja a hangerőt, illetve módosíthatja a programot, mindezt anélkül, hogy hozzá kellene érnie a beszédprocesszorhoz.

Lehetősége van továbbá lekapcsolni a gyermek processzora felé történő hangsugárzást, így a telefonhívások vagy a zene nem továbbítódik a processzor felé. Ehhez nyissa meg a Beállítások>Általános>Hallókészülékek menüpontot, majd kapcsolja ki az „Átirányítás a hallókészülékre” nevű opciót. Ez leállítja a gyermek beszédprocesszora felé történő hangtovábbítást, de továbbra is használhatja a Nucleus Smart alkalmazást a vezérléshez.

Ha a Nucleus Smart alkalmazás segítségével nem tudja módosítani a beszédprocesszor beállításait, előfordulhat, hogy a kompatibilis Apple eszköz nincs megfelelően párosítva a processzorhoz.

A párosítás menetével kapcsolatos további információkért tekintse meg a Nucleus 7 párosítását bemutató animációt. Ha sikeresen elvégezte a párosítást, győződjön meg róla, hogy az eszköz a javasolt hatótávolságon belül van-e, illetve nincsenek-e olyan eszközök a közelben, amelyek interferenciát okozhatnak. Amennyiben a hiba továbbra is fennáll, vegye fel a kapcsolatot a Cochlear képviseletével vagy a hallásgondozó szakemberrel.

 

A Nucleus Smart alkalmazás főképernyőjének jobb felső sarkában látható az akkumulátor ikonja. Ez mutatja, hogy az akkumulátorok mennyire vannak feltöltve. Az „Állapot” képernyő megnyitásához érintse meg az akkumulátor ikont, amely a beszédprocesszor akkumulátora töltöttségi szintjének részletes megjelenítésére szolgál. Ez a képernyő a Nucleus 7 beszédprocesszor számára továbbított hangerőt mutatja, továbbá a beszédprocesszor állapotjelzőjét tartalmazza. A Nucleus 7 beszédprocesszor megfelelő működését egy pipa jelzi.


A futó alkalmazások megtekintéséhez nyomja meg kétszer az Apple eszköz Főképernyő gombját. Az alkalmazások közötti görgetéshez húzza el balra vagy jobbra az ujját. Ha a Nucleus Smart alkalmazás fut, azt meg fogja találni a futó alkalmazások előnézete között. Az alkalmazás ismételt megnyitásához érintse meg a Nucleus Smart alkalmazás előnézetét. A figyelmeztetések fogadásához, az elvesztett beszédprocesszor megtalálásához és a Hallásmonitor funkció használatához az alkalmazásnak mindig futnia kell az Apple eszközön. Ha egy hiba elhárítása érdekében be kell zárnia az alkalmazást, ne felejtse el ismét megnyitni azt.


A Nucleus Smart alkalmazás csak kényszerített bezárással állítható le. Az alkalmazást csak hibaelhárítás céljából zárja be, mivel az alkalmazásnak folyamatosan futnia kell a Beszédprocesszor keresése, a Hallásmonitor és a hasonló funkciók használata érdekében. Az alkalmazás bezárásához nyomja meg kétszer az Apple eszköz Főképernyő gombját. Ekkor megjelennek az eszközön futó alkalmazások. Az ujját balra és jobbra elhúzva keresse meg a Nucleus Smart alkalmazás előnézetét. A Nucleus Smart alkalmazás előnézetének megkeresését követően az ujját felfelé elhúzva zárhatja be az alkalmazást.


Ha problémákba ütközik, vagy egyéb kérdése merült fel a Nucleus Smart alkalmazással kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Cochlear helyi ügyfélszolgálatával. Az ügyfélszolgálat elérhetőségét a cochlear.com/intl/contact/global-offices weboldalon találja.