Skip to main content

Nucleus® Smart alkalmazás: Gyakran ismételt kérdések


A Cochlear™ Nucleus 7 beszédprocesszor kompatibilis a Nucleus Smart alkalmazással.


Androidos felhasználás esetén Android 5.0 (Lollipop) vagy újabb, a Bluetooth 4.0 vagy újabb szabványokat támogató operációs rendszer szükséges a Nucleus Smart alkalmazás futtatásához.

A Nucleus Smart alkalmazás az alábbi Android rendszerű okostelefonokkal igazoltan kompatibilis.

Gyártó Típus
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S8
Huawei P8lite
Google Pixel
LG G6
Lenovo Moto G5
HTC U11

Amennyiben eszköze nem szerepel a listán, de Android 5.0 operációs rendszerrel és Bluetooth 4.0-val rendelkezik, a Nucleus Smart alkalmazás működhet rajta, azonban nem tudjuk ugyanazt a szintű támogatást biztosítani a hibaelhárítás során.


A Nucleus Smart alkalmazást nem táblagépekre tervezték.


A Nucleus Smart alkalmazás ingyenesen tölthető le a Google Play áruházból. A Nucleus Smart alkalmazás letöltéséhez érintse meg a Play Store ikont, keressen rá a „Nucleus Smart” kifejezésre, majd válassza ki a letölteni kívánt alkalmazást. Ne feledje, a Nucleus Smart alkalmazás nem minden országban érhető el, ezért előfordulhat, hogy az nem jelenik meg a találatok között.


Nem. Az Adroidos eszközök nem rendelkeznek beépített hallókészülék-támogatással. Ezért a Nucleus 7 beszédprocesszor vezérléséhez szüksége van a Nucleus Smart alkalmazásra az Android rendszerű eszközön.


Nem. A Nucleus Smart alkalmazással vezérelheti és nyomon követheti a Nucleus 7 beszédprocesszort a kompatibilis Apple és Android eszközökön.

A „Made for iPhone” jelzés azt jelenti, hogy kompatibilis Apple eszközökről közvetlenül továbbíthatja a hangokat a beszédprocesszorra. Adroidos eszközök esetében a hangsugárzáshoz egy Cochlear Wireless Phone Clip (Telefonklip) szükséges.


Az Android operációs rendszer egyelőre nem támogatja a közvetlen Bluetooth® Low Energy hangsugárzást. Android rendszerű eszköz esetében a Cochlear Wireless Phone Clip (Telefonklip) segítségével továbbíthat telefonhívást és zenét vezeték nélkül a Nucleus 7 beszédprocesszorra.


A Nucleus 7 beszédprocesszor Nucleus Smart alkalmazással történő vezérléséhez le kell töltenie a Nucleus Smart alkalmazást és be kell jelentkeznie a Cochlear fiókjával. Amennyiben nem rendelkezik Cochlear fiókkal, az alkalmazás letöltése után lehetősége van létrehozni egyet az „Új fiók létrehozása” lehetőség megérintésével és a képernyőn megjelenő utasításokat követve.


A Nucleus 7 beszédprocesszort legfeljebb öt kompatibilis Android rendszerű eszközzel párosíthatja. A Nucleus Smart alkalmazást minden eszközre telepítenie kell.

Egyszerre azonban csak egy kompatibilis Android rendszerű eszközhöz csatlakoztathatja a beszédprocesszor(oka)t.


Igen. Ha a kompatibilis Android rendszerű eszközét gyermeke Nucleus 7 beszédprocesszorával párosítja, lehetősége lesz vezérelni és nyomon követni azt; megtekintheti az akkumulátor töltöttségi állapotát, beállíthatja a hangerőt, illetve módosíthatja a programot, mindezt anélkül, hogy hozzá kellene érnie a beszédprocesszorhoz.


Ha a Nucleus Smart alkalmazás segítségével nem tudja módosítani a beszédprocesszor beállításait, előfordulhat, hogy a kompatibilis Android rendszerű eszköz nincs megfelelően párosítva a processzorhoz.

A párosítás menetével kapcsolatos további információkért tekintse meg a Nucleus 7 Androidos párosítását bemutató animációt. Ha sikeresen elvégezte a párosítást, győződjön meg róla, hogy az eszköz a javasolt hatótávolságon belül van-e, illetve nincsenek-e olyan eszközök a közelben, amelyek interferenciát okozhatnak. Amennyiben a hiba továbbra is fennáll, vegye fel a kapcsolatot a Cochlear képviseletével vagy a hallásgondozó szakemberrel.

 


A Nucleus Smart alkalmazás főképernyőjének jobb felső sarkában látható az akkumulátor ikonja. Ez mutatja, hogy az akkumulátorok mennyire vannak feltöltve. Az „Állapot” képernyő megnyitásához érintse meg az akkumulátor ikont, amely a beszédprocesszor akkumulátora töltöttségi szintjének részletes megjelenítésére szolgál. Ez a képernyő a Nucleus 7 beszédprocesszor számára továbbított hangerőt mutatja, továbbá a beszédprocesszor állapotjelzőjét tartalmazza. A Nucleus 7 beszédprocesszor megfelelő működését egy pipa jelzi.


Ha elvégezte a párosítási folyamatot, húzza lefelé az értesítési területet és ellenőrizze, hogy a Nucleus Smart alkalmazásban látható-e a beszédprocesszor(ok) akkumulátorának állapota. Ha nem látja az értesítést, az azt jelenti, hogy az alkalmazás nem fut. Az alkalmazás fiókban (vagy a főképernyőn) keresse meg a Nucleus Smart alkalmazás ikonját és érintse meg az alkalmazás elindításához.


A Nucleus Smart alkalmazás csak kényszerített bezárással állítható le. Az alkalmazást csak hibaelhárítás céljából zárja be, mivel az alkalmazásnak folyamatosan futnia kell a „Beszédproc. keresése”, a „Hallásmonitor” és a hasonló funkciók használata érdekében. Az alkalmazás bezárásához nyissa meg a Beállítások menüt, válassza az Alkalmazások lehetőséget, keresse meg a listában a Nucleus Smart alkalmazást és nyomja meg a „Leállítás kényszerítése” gombot.


Ha a Nucleus 7 beszédprocesszort 2018. júliusa előtt kapta, az Android rendszerű eszközzel történő használat előtt frissítenie kell a beszédprocesszor firmware-jét. A hallásgondozó szakember elvégezheti ezt az egyszerű frissítést. További információkért vegye fel a kapcsolatot a Cochlear képviseletével vagy a hallásgondozó szakemberrel.


Ha problémákba ütközik, vagy egyéb kérdése merült fel a Nucleus Smart alkalmazással kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Cochlear helyi ügyfélszolgálatával. Az ügyfélszolgálat elérhetőségét a cochlear.com/intl/contact/global-offices weboldalon találja.