Skip to main content

Saznajte više o svojem Cochlear™ računu


Cochlear račun je osobni račun koji se upotrebljava za pristupanje uslugama koje pruža Cochlear. Omogućuje prijavljivanje na internetske usluge tvrtke Cochlear pomoću adrese e-pošte i lozinke. Cochlear račun potreban je za pristupanje uslugama tvrtke Cochlear kao što je aplikacija Cochlear Nucleus Smart.

Izrađivanje Cochlear računa omogućuje tvrtki Cochlear da vam pruži resurse, usluge i podršku koji su vam potrebni za povezivanje i svih prednosti iskustva slušanja koje pruža procesor zvuka Nucleus® 7 i/ili Kanso® 2. Cochlear vas na taj način može i informirati o ažuriranjima sustava Android™, iOS i aplikacije Nucleus Smart.


U većini zemalja možete izraditi Cochlear račun ako ste iznad dobne granice. Ako ste ispod dobne granice, roditelj ili skrbnik morat će izraditi Cochlear račun za vas i dati svoj pristanak. Dobna granica razlikuje se ovisno o državi boravišta. Ako imate bilo kakva pitanja o ovoj temi, obratite se lokalnom uredu tvrtke Cochlear. Podatke za kontakt možete pronaći na adresi cochlear.com/intl/contact/global-offices.


Ne. Ne možete izraditi Cochlear račun za osobu koja je iznad dobne granice.


Ako je vaše dijete ispod dobne granice i izradilo je Cochlear račun, zatražite savjet i pomoć od lokalnog ureda tvrtke Cochlear jer je pristanak roditelja potreban da bi dijete imalo račun. Podatke za kontakt možete pronaći na adresi cochlear.com/intl/contact/global-offices.


Ne, jer on omogućuje pristupanje osobnim podacima. Čuvajte svoje podatke za prijavu na sigurnom mjestu.


Ako ste kupili proizvod Cochlear u internetskoj trgovini ili ste u prošlosti upotrebljavali neku od internetskih usluga tvrtke Cochlear, možda već imate Cochlear račun. Istu adresu e-pošte i lozinku možda možete upotrijebiti i za prijavu u aplikaciju Nucleus Smart. Ako želite provjeriti imate li Cochlear račun ili ne, zatražite pomoć od lokalnog tima tvrtke Cochlear za podršku korisnicima.


Ako još nemate Cochlear račun (tj. ako niste pristupali internetskim uslugama tvrtke Cochlear s pomoću adrese e-pošte i lozinke), možete ga izraditi tako da u aplikaciji Nucleus Smart odaberete opciju „Izradi novi račun”.

Trebat ćete:

 1. unijeti svoje ime i adresu e-pošte
 2. izraditi jedinstvenu lozinku za Cochlear račun.

Kad pošaljete svoje podatke, primit ćete e-poruku s vezom za aktivaciju Cochlear računa. Ako ne primite e-poruku, provjerite mapu neželjene ili bezvrijedne pošte. Kad kliknete na vezu za aktivaciju, aplikacija Nucleus Smart otvorit će se automatski i moći ćete se prijaviti s pomoću svoje adrese e-pošte i lozinke.


Ako želite da vaše dijete samostalno upotrebljava aplikaciju Nucleus Smart na svom uređaju za upravljanje procesorom zvuka Nucleus 7 ili Kanso 2, možete izraditi Cochlear račun za njega/nju. Kada izradite račun, dajete svoj pristanak da vaše dijete ima potpun pristup svim značajkama aplikacije. Dajete i svoj pristanak da se njegovi/njezini podaci sinkroniziraju na Cochlear oblak ako je omogućena značajka Sinkronizacija podataka.


Kako biste izradili račun za dijete, trebat ćete:

 1. kompatibilni pametni telefon* na kojem je instalirana aplikacija Nucleus Smart
 2. adresu e-pošte djeteta (uz vašu adresu e-pošte)
 3. vlastiti kompatibilni uređaj Apple ili Android
 4. vlastiti Cochlear račun.

*Procesori zvuka Nucleus 7 i Kanso 2 kompatibilni su s uređajima Apple i Android. Informacije o kompatibilnosti potražite na adresi www.cochlear.com/compatibility.


Postupak izrade Cochlear računa za dijete traje otprilike 15 minuta.


Kako biste mogli izraditi Cochlear račun za svoje dijete, prvo morate izraditi vlastiti Cochlear račun.

Izrada Cochlear računa (za odrasle osobe)

 1. Ako još nemate Cochlear račun (tj. ako niste pristupali internetskim uslugama tvrtke Cochlear s pomoću adrese e-pošte i lozinke), možete ga izraditi tako da u aplikaciji Nucleus Smart odaberete opciju „Izradi novi račun”.
 2. Trebat ćete unijeti svoje ime i adresu e-pošte. Trebat ćete izraditi i jedinstvenu lozinku za svoj Cochlear račun.
 3. Kad pošaljete svoje podatke, primit ćete e-poruku s vezom za aktivaciju Cochlear računa. Ako ne primite e-poruku, provjerite mapu neželjene ili bezvrijedne pošte. Kad kliknete na vezu za aktivaciju, aplikacija Nucleus Smart otvorit će se automatski i moći ćete se prijaviti s pomoću svoje adrese e-pošte i lozinke.
 4. Nakon što se prijavite, slijedite upute na zaslonu kako biste nastavili s postupkom uparivanja. U tom će vas se postupku tražiti da unesete ime korisnika. Provjerite jeste li unijeli ispravne podatke. Tada će se taj korisnik povezati s vama i njihove će se informacije moći vidjeti u aplikaciji u odjeljku Pojedinosti o računu.

Ako naiđete na probleme tijekom tog postupka ili ako mislite da neki podatak nije ispravan, obratite se Cochlear službi za korisnike prije nego što izradite Cochlear račun za svoje dijete.

Izrada Cochlear računa za dijete

Nakon što se prijavite u svoj Cochlear račun:

 1. U izborniku aplikacije Nucleus Smart odaberite Postavke.
 2. U Postavkama odaberite Pojedinosti o računu.
 3. U odjeljku Pojedinosti o računu istodobno se prikazuju podaci o vama i o osobama za koje skrbite.
 4. Odaberite dijete i unesite njegovu/njezinu adresu e-pošte (to će biti korisničko ime za Cochlear račun koji upotrebljava vaše dijete). Ta adresa e-pošte ne može biti vaša adresa e-pošte.
 5. Kada se to od vas zatraži, potvrdite da pristajete da vaše dijete ima potpun pristup računu.
 6. E-poruka za aktivaciju poslat će se na adresu e-pošte djeteta.
 7. Dijete će morati otvoriti e-poruku za aktivaciju i pritisnuti vezu za aktivaciju.
 8. Tada će se od djeteta zatražiti da izradi lozinku za svoj račun kako bi se dovršila izrada računa.
 9. Nakon izrade računa možete se prijaviti u aplikaciju Nucleus Smart na svim kompatibilnim uređajima na kojima je instalirana aplikacija Nucleus Smart.
 10. Dobit ćete poruku e-pošte o uspješnoj aktivaciji Cochlear računa koji upotrebljava vaše dijete.

Da, možete. Jednostavno ponovite prethodno opisan postupak za drugo dijete. Imajte na umu da svako dijete mora imati vlastiti kompatibilni uređaj. Na istom uređaju ne mogu istodobno biti prijavljena dva djeteta.


Zaštita vaše privatnosti nam je važna. Obvezali smo se da ćemo štititi privatnosti vaših osobnih podataka u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti privatnosti i podataka. S vašim osobnim podacima postupa se u skladu s našim Pravilima zaštite privatnosti. Više informacija potražite na adresi www.cochlear.com/privacy.


Ako se ne možete sjetiti koju ste adresu e-pošte upotrijebili, obratite se lokalnom timu tvrtke Cochlear za podršku korisnicima.

Ako se ne možete sjetiti svoje lozinke, na stranici za prijavu odaberite „Zaboravili ste lozinku?”. Unesite svoju adresu e-pošte i poslat ćemo vam upute za resetiranje lozinke.


Ako i dalje imate poteškoće ili imate druga pitanja o svojem Cochlear računu, možete zatražiti savjet i pomoć od lokalnog ureda tvrtke Cochlear na adresi cochlear.com/intl/contact/global-offices.