Skip to main content

Nucleus® Smart -sovellus: kuuntelun seuranta


Nucleus 7- ja Kanso 2 -puheprosessorit seuraavat jatkuvasti kuunteluympäristöä ja tunnistavat, milloin puhetta kuuluu. Kuunteluaika-näytön kaaviot kertovat, miten kauan käyttäjä on ollut ympäristössä, jossa kuuluu puhetta. Jos käytät suoratoistolisävarustetta (esimerkiksi yhteensopivaa iPhone-puhelinta), myös sen käyttöaika lasketaan osaksi kokonaiskuunteluaikaa.

Kuuntelua vaativassa ympäristössä vietetyn ajan määrä vaikuttaa siihen, miten edistyt matkallasi kuulemisen maailmaan. Sopiva kuunteluaikatavoite vaihtelee yksilöllisesti iän, perhe- ja työtilanteen sekä kuulemaan totuttelemisen vaiheen mukaan. Voit aloittaa esimerkiksi seuraamalla Kuunteluaika-arvoa suunnilleen viikon verran ja asettamalla sitten tavoitteeksi hieman aiempaa pidemmän ajan.

Nucleus Smart -sovelluksen vinkit voivat auttaa sinua pidentämään päivittäistä kuunteluaikaasi.


Kun Nucleus 7 -puheprosessorin kelan tai Kanso 2 -puheprosessorin yhteys istutteeseen on katkennut, sitä kutsutaan kelan irrotukseksi. Kelan irrotukset -kohdassa näkyy, miten monta kertaa päivässä kelan tai puheprosessorin yhteys on katkennut joko tarkoituksella (esimerkiksi vaatteiden vaihtamisen tai suihkun ajaksi) tai tahattomasti (vahingossa tapahtunut irtoaminen). Myös Nucleus 7 -puheprosessorin kelajohdon ongelmat voivat rekisteröityä kelan irrotuksiksi.

Kelan irrotusten lukumäärä vaihtelee yksilöllisesti, sillä se riippuu elämäntavasta. Oma perustaso kannattaa kuitenkin selvittää. Laskemalla keskiarvon kelan irrotusten määrästä yhden viikon ajalta saat käsityksen siitä, mikä on itsellesi tai lapsellesi tyypillistä. Toinen vaihtoehto on käyttää kelan irrotusten määrää sellaiselta päivältä, jolloin tahattomia kelan irrotuksia ei ollut lainkaan tai niitä oli mahdollisimman vähän. Kun tiedät perustason, pystyt arvioimaan, onko kelan irrotusten määrä tavallista suurempi.

Nucleus Smart -sovelluksen vinkit voivat auttaa sinua vähentämään kelan irrotusten määrää.


Nucleus 7- tai Kanso 2 -puheprosessorin ja yhteensopivan Apple-laitteen välinen yhteys on ehkä katkennut. Tänä aikana kerätyt tiedot ovat siksi puutteellisia.

Ongelman voi ennaltaehkäistä varmistamalla, että sekä yhteensopivaan iPhone- tai iPod touch -laitteeseen että puheprosessoriin on kytketty virta, Bluetooth® on käytössä ja yhteensopiva Apple-laite on riittävän lähellä (vähintään kerran aamupäivällä ja kerran yöllä).

Jotta laite keräisi tietoja, Nucleus Smart -sovelluksen on oltava käynnissä mutta ei välttämättä aktiivisena.


Ei. Riittää, kun huolehdit siitä, että yhteensopiva Apple-laite ja Nucleus 7- tai Kanso 2 -puheprosessori(t) ovat säännöllisesti (vähintään kerran aamupäivällä ja kerran yöllä) lähellä toisiaan, kun molempiin on kytketty virta, Bluetooth on käytössä ja Nucleus Smart -sovellus on käynnissä yhteensopivassa Apple-laitteessa.


Ei. Kunnioitamme yksityisyyttäsi. Nucleus 7- ja Kanso 2 -puheprosessorit seuraavat ympäristöä ja havaitsevat puheen, mutta ne eivät tallenna ääntä.


ForwardFocus on toiminto, jonka käyttäjä voi ottaa itse käyttöön silloin, kun hän haluaa kuulla paremmin haastavissa ympäristöissä. Sen voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä Nucleus Smart -sovelluksen Ohjelma-välilehdessä.

Käytössä ollessaan ForwardFocus vähentää kuuntelijan takaa tulevia ääniä, jotta hän kuulee paremmin edessään olevan henkilön puheen. Voit käyttää sitä ympäristöissä, joissa haluat keskittyä edessäsi olevaan puhujaan, ja poistaa sen käytöstä silloin, kun et sitä tarvitse.

Kuulonhuollon ammattilaisen on otettava ForwardFocus-toiminto käyttöön. Lisätietoja saat Cochlearilta tai kuulonhuollon ammattilaiselta.


Tietojen synkronointi on Nucleus Smart -sovelluksen toiminto, joka synkronoi puheprosessorisi tiedot Cochlear Cloud -pilvipalveluun.

Jos tietojen synkronointi on käytössä, toiminto varmuuskopioi ja kerää kuuntelun seurantatietosi kaikista niistä laitteista, joihin tietoja on tallentunut. Jos vaikkapa kadotat puhelimesi, tietosi eivät häviä, jos kirjaudut sisään jostakin toisesta laitteesta.


Kun yhdistät puheprosessorisi Nucleus Smart -sovellukseen, sinulta kysytään, haluatko ottaa tietojen synkronoinnin käyttöön. Jos otat tietojen synkronointitoiminnon käyttöön, kuuntelun seurantatietosi synkronoituvat Cochlear Cloud -palveluun. Jos tietojen synkronointi ei ole käytössä, kuuntelun seurantatiedot tallentuvat vain omaan laitteeseesi eivätkä ne synkronoidu.