Skip to main content

Nucleus® Smart -sovellus: Kuuntelun seuranta


Nucleus® 7 -puheprosessori seuraa jatkuvasti kuunteluympäristöä ja tunnistaa, milloin puhetta kuuluu. Kuunteluaika-näytön kaaviot kertovat, miten kauan käyttäjä on ollut ympäristössä, jossa kuuluu puhetta. Jos käytät suoratoistolisävarustetta (esimerkiksi Cochlear Wireless TV Streameriä [TV-lähetin]), myös sen käyttöaika lasketaan osaksi kokonaiskuunteluaikaa.

Kuuntelua vaativassa ympäristössä vietetyn ajan määrä vaikuttaa siihen, miten edistyt matkallasi kuulemisen maailmaan. Sopiva kuunteluaikatavoite vaihtelee yksilöllisesti iän, perhe- ja työtilanteen sekä kuulemaan totuttelemisen vaiheen mukaan. Voit aloittaa esimerkiksi seuraamalla Kuunteluaika-arvoa suunnilleen viikon verran ja asettamalla sitten tavoitteeksi hieman aiempaa pidemmän ajan.

Nucleus Smart -sovelluksen vinkit voivat auttaa sinua pidentämään päivittäistä kuunteluaikaasi.


Kelan irrotukset -kohdassa näkyy, miten monta kertaa Nucleus 7 -puheprosessorin kela on irronnut sisäkorvaistutteesta kyseisenä päivänä. Lukumäärä sisältää kaikki kelan tahalliset irrottamiset (esimerkiksi vaatteidenvaihdon tai suihkun ajaksi) sekä kaikki vahingossa tapahtuneet kelan irtoamiset. Myös kelajohdon ongelmat voivat rekisteröityä kelan irrotuksiksi.

Kelan irrotusten lukumäärä vaihtelee yksilöllisesti, sillä se riippuu elämäntavasta. Oma perustaso kannattaa kuitenkin selvittää. Laskemalla keskiarvon kelan irrotusten määrästä yhden viikon ajalta saat käsityksen siitä, mikä on itsellesi tai lapsellesi tyypillistä. Toinen vaihtoehto on käyttää kelan irrotusten määrää sellaiselta päivältä, jolloin tahattomia kelan irrotuksia ei ollut lainkaan tai oli mahdollisimman vähän. Kun tiedät perustason, pystyt arvioimaan, onko kelan irrotusten määrä tavallista suurempi.

Nucleus Smart -sovelluksen vinkit voivat auttaa sinua vähentämään kelan irrotusten määrää.


Nucleus 7 -puheprosessorin ja yhteensopivan Android™-laitteen välinen yhteys on ehkä katkennut. Tänä aikana kerätyt tiedot ovat siksi puutteellisia.

Ongelman voi ennaltaehkäistä varmistamalla, että sekä yhteensopivaan Android-laitteeseen että puheprosessoriin on kytketty virta, Bluetooth® on käytössä ja yhteensopiva Android-laite on riittävän lähellä (vähintään kerran aamupäivällä ja kerran yöllä).

Jotta laite keräisi tietoja, Nucleus Smart -sovelluksen on oltava käynnissä mutta ei välttämättä aktiivisena.


Ei. Riittää, kun huolehdit siitä, että yhteensopiva Android-laite ja Nucleus 7 -puheprosessori ovat säännöllisesti (vähintään kerran aamupäivällä ja kerran yöllä) lähellä toisiaan, kun molempiin on kytketty virta, Bluetooth on käytössä ja Nucleus Smart -sovellus on käynnissä yhteensopivassa Android-laitteessa.


Ei. Kunnioitamme yksityisyyttäsi. Nucleus 7 -puheprosessori seuraa ympäristöä ja havaitsee puheen, mutta se ei tallenna ääntä.


Cochlear ei säilytä kuuntelun seurannan tietoja. Ne tallentuvat vain yhteensopivaan Android-laitteeseesi.


ForwardFocus on toiminto, jonka käyttäjä voi ottaa itse käyttöön silloin, kun hän haluaa kuulla paremmin haastavissa ympäristöissä. Sen voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä Nucleus Smart -sovelluksen Ohjelma-välilehdessä.

Käytössä ollessaan ForwardFocus vähentää kuuntelijan takaa tulevia ääniä, jotta hän kuulee paremmin edessään olevan henkilön puheen. Voit käyttää sitä ympäristöissä, joissa haluat keskittyä edessäsi olevaan puhujaan, ja poistaa sen käytöstä silloin, kun et sitä tarvitse.


Kuulonhuollon ammattilaisen on otettava ForwardFocus-toiminto käyttöön. Lisätietoja saat Cochlearilta tai kuulonhuollon ammattilaiselta.