Nucleus® och smartphone-kompatibilitet

Kom i kontakt med människor du älskar samt världen omkring dig.

220525_02_Airport_2023.tif

Detta hittar du på denna sida

• Fördelarna med att ansluta direkt till en smartphone.
  • Lär dig mer om funktionerna och fördelarna med Nucleus® Smart App.
  • Distansvård.

Kliv in i en mer uppkopplad värld

Upptäck nya sätt att få kontakt med världen. Upplev de beprövade hörselfördelarna med att strömma ljud direkt till ljudprocessorn med Cochlear™ Nucleus 8- och Kanso 2-ljudprocessorer.1-4 De är kompatibla med Apple- och Android™-enheter* så att du kan strömma din favoritunderhållning och telefonsamtal direkt till ljudprocessorn utan att du behöver extra tillbehör.

Nucleus 8-ljudprocessorn är klar för anslutning till nästa generations Bluetooth® LE Audio. Du får enklare tillgång till ljud – från fler platser och enheter än någonsin förr.4-6,^ Du kan ansluta direkt till det som sänds på offentliga platser såsom flygplatser, konferenscenter och teatrar som stöder Bluetooth Auracast™.

Praktisk styrning med nya Nucleus Smart App

Nucleus® Smart App* är utvecklad för att på ett bekvämt och enkelt sätt ge dig möjligheten att skräddarsy din hörsel efter dina personliga preferenser – allt från din kompatibla smartenhet*. Med Nucleus Smart App kan du snabbt och enkelt:

• använda Hörselmonitor för att komma åt personlig hörselinformation
  • snabbt byta program eller ändra volym och kontrollera batteritiden utan att ha med dig en separat fjärrkontroll
  • få hjälp med att hitta din ljudprocessor om du tappar bort den
  • påbörja trådlös strömning till dina Cochlear™ True Wireless™-tillbehör
  • finjustera din hörupplevelse genom att justera volym, bas och diskant
  • konfigurera meddelanden så att du får besked om spolen är av (endast för Nucleus 7-ljudprocessor)
  • kontrollera att mikrofonerna på din Kanso® 2-ljudprocessor tar emot ljud med Ljudkontroll
  • kontakta din CI-klinik om du använder distansvårds-lösningar.

Nucleus Smart App med Apple Watch

1. Ställ in och justera ljudprocessorns inställningar
  2. Hitta en borttappad ljudprocessor
  3. Kompatibel med Apple Watch

För att uppleva alla funktionerna i Nucleus Smart App laddar du ner den via Apple App Store eller Google Play.

Apple Store-logotyp

Google Play-logotyp

Kvalitetsvård – var du än är

Att ha bästa möjliga hörsel är en prioritet, så det är tryggt att veta att det är lätt att få tillgång till vård. Kontakta personalen vid CI-kliniken när det passar dig, utan att besöka kliniken. När personalen vid CI-kliniken registrerar dig för Distansvård# kan du använda Cochlear Remote Check för att genomföra en fullständig hörselundersökning eller Cochlear Remote Assist för att boka ett videomöte från hemmet, på jobbet eller när du är bortrest.

Nästa gång du behöver vård kan du fråga personalen vid CI-kliniken om distansvård.

Friskrivning

Prata med din öronläkare eller audionom om olika behandlingar för hörselnedsättning. Resultatet kan variera, och din audionom eller öronläkare kan informera dig om vilka faktorer som kan påverka resultatet. Följ alltid bruksanvisningen. Alla produkter är inte tillgängliga i alla länder. Kontakta din lokala Cochlear-representant för produktinformation.

En fullständig lista över Cochlears varumärken finns på vår sida med Användarvillkor.

* Information om kompatibiliteten mellan Cochlears ljudprocessorer och Apple- eller Android-enheter och True Wireless-enheter finns på www.cochlear.com/compatibility

^ När den här tekniken blir tillgänglig kan du ansluta till Bluetooth LE Audio-kompatibla enheter genom att uppdatera programvaran till ljudprocessorn.

# Information om ljudprocessorer, implantat, operativsystem och enheter som är kompatibla med Cochlears distansvårds-tjänster finns på www.cochlear.com/compatibility

Referenser

1. Wolfe J, et al. Evaluation of a wireless audio streaming accessory to improve mobile telephone performance of cochlear implant users. International Journal of Audiology. 2016;55(2):75-82
  2. Wolfe J, et al. Improving hearing performance for cochlear implant recipients with use of a digital, wireless, remote-microphone, audio-streaming accessory. J Am Acad Audiol. 2015 jun;26(6):532-9.
  3. Chris D. Warren, Esti Nel & Paul J. Boyd (2019): Controlled comparative clinical trial of hearing benefit outcomes for users of the Cochlear™ Nucleus® 7 Sound Processor with mobile connectivity, Cochlear Implants International, DOI: 10.1080/14670100.2019
  4. Cochlear Limited. D1631375 Nucleus 8 Sound Processor Product Definition
  5. Hunn N. Introducing Bluetooth® LE Audio [Internet]. [citerad jan 2022]. Tillgänglig på: https://www.bluetooth.com/learn-about-bluetooth/recent-enhancements/le-audio/
  6. A Technical Overview of LC3 [Internet]. Webbplats för Bluetooth®-teknik. [hänvisad till 28 feb 2022]. Tillgänglig på: https://www.bluetooth.com/blog/a-technical-overview-of-lc3