Skip to main content

ГЛОБАЛНА ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА COCHLEAR

В стремежа да изпълни обещанието си да помогне на хората, следвайки своето мото Hear now. And always (Чувайте сега. И винаги занапред), Cochlear може да събира, използва и споделя лични данни. Това може да стане чрез използването на нашите уебсайтове, приложения, продукти или услуги или посредством комуникация с нас. Искаме да разберете какви лични данни събираме, как ги използваме, с кого ги споделяме, как се стремим да ги защитим, как Вие можете да получите достъп до тях и/или да ги коригирате и най-накрая – как да се свържете с нас, ако имате някакви въпроси или притеснения.

Настоящата политика за поверителност е приложима за уебсайтовете, приложенията, комуникациите, продуктите и услугите, предоставяни от Cochlear Limited и нейните дъщерни компании по света („Cochlear Group“), списък на които може да бъде намерен тук.

Моля, имайте предвид: настоящата политика за поверителност не урежда събирането, използването и разкриването от страна на Cochlear на защитена здравна информация, както е определена от Health Insurance Portability and Accountability Act на САЩ („HIPAA“, Закон за преносимост и отчетност при здравното застраховане). Можете да прегледате нашето Известие за практиките на защита на личните данни съгласно HIPAA.

 

 

КАКВИ ЛИЧНИ ДАННИ СЕ СЪБИРАТ ОТ COCHLEAR?

Лични данни, предоставени от Вас

Възможно е да предоставите личните си данни при взаимодействие с Cochlear. Например е възможно да предоставите:

  • Вашето име и данни за контакт, когато се регистрирате за акаунт в Cochlear на нашите уебсайтове или чрез едно от нашите приложения, или когато посетите учреждение или събитие на Cochlear;
  • информация за Вашия личен опит относно преодоляването на състоянието на глухота на нашите форуми в Cochlear Community и други наши услуги;
  • информация за Вашата възраст, здраве или медицинско лечение при регистрирането на устройство или при използването на или искането за предоставяне на информация за нашите продукти и услуги; или
  • номера на Вашата кредитна карта при закупуването на продукти или услуги от нас.

Ако сте здравен специалист, можете също така да събирате информация за Вашата медицинска специалност, клинични интереси и ангажираност с продуктите на Cochlear.

Лични данни, събрани чрез Вашето използване на продуктите и услугите

Разрешаването на определени функции, включени в приложенията и услугите на Cochlear, може да Ви позволи да споделяте допълнителна информация за това как използвате приложението и/или слуховото си устройство. Освен това, когато посещавате нашите уебсайтове или използвате приложенията ни, Вашият компютър или мобилно устройство може да ни изпрати определени данни, като например Вашия IP адрес, версията на браузъра Ви, версията на приложението, което използвате, и каквито и да било възникнали грешки. За допълнителни подробности прочетете раздела по-долу относно това как Cochlear използва бисквитки.

Лични данни от трети страни

Периодично може да придобиваме информация за Вас от други организации или лица. Например при получаването на слухов имплант клиниката Ви може да регистрира при нас серийния номер на Вашия слухов имплант, серийния номер и конфигурацията на звуковия процесор и данни за контакт, за да е сигурно, че имате пълна поддръжка от наша страна. Възможно е също така да придобием данни от доставчици на трети страни, които подпомагат нашия пазарен анализ и маркетингови дейности. Тези допълнителни данни ни помагат да Ви предоставим по-персонализирано изживяване.

 

 

КАК COCHLEAR ИЗПОЛЗВА ЛИЧНИТЕ ДАННИ?

За да се промени начинът, по който хората разбират и се отнасят към загубата на слуха, и за да се въведат иновации и да се предложи на пазара гама от имплантируеми слухови решения, ние използваме личните данни с цел да предоставим, поддържаме и подобряваме нашите продукти и услуги. Например ние използваме личните данни:

  • за тестване, поддържане и разработване на надстройки и подобрения на нашите продукти и услуги (напр. за настройване, активиране, поддръжка и управление на устройствата), както и за разработване на нови продукти и услуги;
  • за анализиране на данни относно производителността, обслужването и надеждността на продуктите;
  • за подобряване на съдържанието, функционалността и използваемостта на нашите уебсайтове и приложения;
  • за поддържане на записи за разпространение и хронологични записи за устройството на продуктите на Cochlear;
  • за спазване на регулаторните изисквания, като например воденето на дневник на медицинските запитвания и/или оплаквания, свързани с нашите продукти;
  • за целите на защитата, кредитните услуги или борбата с измамите; или
  • в хода на оценяване на заявленията за наемане на работа и по време на процедурата по наемане.

Ние също така използваме личните данни в подкрепа на усилията ни в областта на маркетинга и рекламата, включително:

  • да Ви каним да участвате в проучвания и да ни предоставите обратна информация;
  • да се свързваме с Вас за оферти и друга информация, която смятаме, че ще представлява интерес за Вас;
  • да Ви предоставяме персонализирано изживяване, когато използвате нашите уебсайтове и приложения; или
  • за създаване на профил от взаимодействията, които сме осъществили с Вас, за да ни подпомогне да разберем каква информация може да желаете да получавате.

Винаги можете да отмените абонамента за рекламни съобщения или чрез връзката за отмяна в рамките на съобщенията, или чрез свързване с нас по един от методите, описани в края на настоящата политика за поверителност

 

 

КОГА СПОДЕЛЯМЕ ЛИЧНИТЕ ДАННИ И С КОГО?

В рамките на Cochlear Group

Може да споделяме личните данни глобално в рамките на Cochlear Group. Всеки член на Cochlear Group ще използва и споделя Вашите лични данни само както е предвидено в настоящата политика за поверителност.

С нашите доставчици на услуги

Ние споделяме лични данни с организации, които предоставят или извършват услуги за или от името на Cochlear; например компании, които предоставят услуги за поддръжка на уебсайтове или които ни помагат при пускането на пазара на нашите продукти и услуги. В някои случаи е възможно да предоставите личните си данни директно на тези доставчици на услуги от трета страна (напр., когато направите покупка в нашия онлайн магазин и въведете информация за заплащане от кредитната си карта, тези данни се изпращат директно на компанията на трета страна за обработване на заплащане) и тази трета страна може да сподели или да не сподели данните с Cochlear. От нашите доставчици на услуги по договор се изисква да защитават поверителността на личните данни, които споделяме с тях, и да ги използват само за да ни предоставят услуги.

С партньори, доставчици и полагащи грижи лица в сферата на здравеопазването

Може да споделяме Вашите лични данни с доставчиците Ви на здравни услуги (напр. Вашия хирург, аудиолог и т.н.) за оценяване дали сте подходящ/а за нашите продукти, за подпомагане при Вашето използване на продуктите ни или по други причини, свързани с лечението, здравните операции или заплащането. Например:

  • при правенето на поръчка онлайн за приложим продукт или услуга може да споделим Вашите лични данни с организациите, заплащащи за здравните услуги от Ваше име (например Medicare или Medicaid в САЩ и органите за възстановяване на разходите или застрахователните компании в Европа); и
  • при използването на „облачни“ технологии на Cochlear, за да разрешите MAP файловете на звуковия процесор да бъдат защитено архивирани от Cochlear и споделяни между определените от Вас доставчици на здравни услуги.

Освен това в съответствие с приложимите закони може да разкрием личните данни на родители, настойници или полагащи грижи лица (според случая).

Бизнес трансакции

Вашите лични данни може да бъдат прехвърлени на компания, която е придобила акциите или активите на член от Cochlear Group или на някое от нашите опериращи подразделения; например в резултат на продажба, сливане, реорганизация или ликвидация. Ако такова прехвърляне се случи, използването на Вашите лични данни от придобиващата компания ще продължи да бъде предмет на настоящата политика за поверителност и ще запази предпочитанията Ви относно защитата на личните данни, които сте споделили с нас.

Правни/държавни искания и защита на Cochlear и на други.

Може да разкриваме лични данни, когато добросъвестно смятаме, че разкриването е подходящо за:

  • спазване на закона (или съдебна заповед или призовка);
  • спазване на законови искания от публични или държавни органи;
  • предотвратяване или разследване на потенциално престъпление, като например измама или кражба на самоличност; или
  • защитаване на правата, собствеността или безопасността на Cochlear Group, на нашите потребители или на други лица.

 

 

КАК COCHLEAR ИЗПОЛЗВА БИСКВИТКИ, ДОБАВКИ НА СОЦИАЛНИ МЕДИИ И ПОДОБНИ ТЕХНОЛОГИИ?

Бисквитките са малки файлове, които се съхраняват от Вашия интернет браузър, за да се подпомогнат уебсайтовете при проследяване на информацията между посещенията. Нашите уебсайтове използват бисквитки, за да ни помогнат да:

  • разберем коя от нашите уебстраници посещавате, колко често и от какви типове устройства;
  • съберем и да запомним информация за устройства и предпочитания за сърфиране;
  • персонализираме елементите на нашите уебсайтове според Вашия браузър, устройство, държава и език; и
  • съберем информация за уебсайта, от който сте дошли, и за други сайтове, които сте посетили, за да ни помогне при категоризирането на Вашето сърфиране в пазарен сегмент за пазарен анализ; и
  • предоставим на Вас по-подходящо съдържание, промоционални съобщения и реклами.

Като пример, когато посещавате нашите уебсайтове, бисквитките ни помагат да идентифицираме какво търсите, какво съдържание посещавате и колко често се връщате. Въпреки че информацията, която събираме чрез бисквитките, не Ви идентифицира директно, щом веднъж се регистрирате на нашите уебсайтове, можем да асоциираме предишната и бъдещата Ви дейност на нашите уебсайтове и приложения с предоставените от Вас данни за контакт.

Някои от бисквитките, използвани от нашите уебсайтове, са зададени от нас, а други са зададени от трети страни от наше име. Нашето използване на бисквитки от трети страни разрешава рекламирането въз основа на интереси, при което може да Ви се показват реклами от Cochlear на други уебсайтове, които посещавате.

Ние използваме Google Analytics, за да получим статистически данни за използването на нашите уебсайтове и приложения и Google AdSense и Google DoubleClick за управление и подаване на реклами (заедно „Google Services“). Google Services дават възможност Вашето използване да бъде синхронизирано между много устройства, като например между Вашия мобилен телефон и настолен компютър. Щракнете тук, за да научите повече за Google Analytics или да му попречите да събира информация за посещението Ви на нашите уеб сайтове, или да влезете във Вашия акаунт в Google, за да контролирате рекламното си изживяване при използване на Google Services.

Ако не искате да се задават бисквитки, можете да конфигурирате Вашия интернет браузър да отхвърля бисквитките. Ако го направите, това може да попречи на определени функции на нашите уебсайтове да функционират по предназначение. За да научите повече за бисквитките и подобни технологии, посетете allaboutcookies.org.

Можете също така да се отпишете от рекламирането въз основа на интереси чрез управлявани от индустрията уебсайтове, като посетите www.networkadvertising.org/choices, www.aboutads.info/choices и www.youronlinechoices.com (за европейски жители).

Добавки на социални медии

Освен бисквитките ние също така сме включили добавки на социални медии от социални мрежи като Facebook и Twitter, така че да можете да споделяте неща от нашите уебсайтове с Вашите онлайн приятели и връзки. При всяко посещение на нашите сайтове, които включват добавка, Вашият браузър ще се свързва със сървърите на Facebook и/или Twitter. Ако сте влезли в услугите на Facebook и/или Twitter, докато посещавате нашите уебсайтове, те може да асоциират Вашето сърфиране на нашия уебсайт със съответния Ваш потребителски акаунт.

 

 

СЪХРАНЯВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

Къде се обработват и съхраняват личните данни?

Cochlear е глобална компания със седалище в Сидни, Австралия, но с ключови учреждения и персонал в Европейския съюз, Съединените американски щати и други места по света. Вашите лични данни може да бъдат прехвърляни, обработвани и съхранявани навсякъде, където Cochlear, Cochlear Group или съответните техни доставчици на услуги извършват дейност. Доколкото личните данни се събират от жители на ЕС/ЕИП и се прехвърлят в държави, които е възможно да имат по-ниски правни стандарти за защита на личните данни, Cochlear ще предприеме мерки, за да ги защити и обработи в съответствие със стандартите на ЕС за защита на данните.

Колко дълго ще съхранява Cochlear личните данни?

Cochlear ще пази личните данни във форма, която позволява идентифициране, толкова дълго, колкото е необходимо за изпълнението на целта, за която са били събрани първоначално, или за каквито и да е допълнителни употреби, за които сте дали съгласието си, или за изпълнение на нашите регулаторни или правни задължения за водене на записи. След това или ще изтрием информацията, или ще я направим невъзможна за идентифициране, така че вече няма да бъде асоциирана с Вас.

 

 

ЗАЩИТА

Как Cochlear помага за защитата на личните данни?

Cochlear е въвела подходящите административни, технически и организационни мерки в помощ на защитата на личните данни от злоупотреба със, загуба на, неупълномощен достъп до или разкриване на данните. Нашите мерки за сигурност включват подходящ контрол на достъпа, шифроване (където това е подходящо) и редовни оценки на сигурността.

 

 

ДАННИ НА ДЕЦА

Как се отнася Cochlear към поверителността на децата и към правата на родителите?

Нашите уебсайтове и услуги са предназначени за всички, които имат достъп до тях, като например пациенти, родители и широката общественост, но по принцип не са насочени към децата. Родителите трябва да са наясно, че е възможно нашите уебсайтове да включват функции, чрез които нашите потребители може да споделят съдържание с други хора на нашите уебсайтове (като например чрез сайта на Cochlear Community, където това е налично) или чрез социалните медии. Ако тези функции бъдат използвани от дете, то би могло потенциално да разкрие лични данни, включително здравна информация, на други потребители или на обществеността.

Родителите може да преглеждат, да редактират, да изискат изтриването на или да попречат на по-нататъшно събиране или използване на лични данни на децата си. Родителите също така може да изберат да дадат съгласието си за събирането и използването на данните на децата си, но да не разрешат разкриването на такива данни на определени трети страни. Родителите може да изискат което и да било от тези действия или да направят запитвания по отношение на нашите практики за поверителност, като се свържат с нас чрез един от посочените по-долу методи.

 

 

ДОСТЪП ДО И ПРОМЯНА НА ИНФОРМАЦИЯ

Как можете да получите достъп до, да коригирате или да изтриете лични данни?

Ние уважаваме правото Ви да правите избори във връзка с начина, по който събираме, използваме и споделяме Вашите лични данни. Когато събираме Вашите лични данни, ние предприемаме мерки, за да се гарантира, че данните са точни, пълни и актуални. Но ние разбираме, че Вашите лични данни и Вашите предпочитания за поверителност може да се променят с времето.

Свържете се с нас чрез един от посочените по-долу методи, за да получите достъп до, да коригирате, изменяте или изтривате личните данни под контрола на Cochlear. За подпомагане на защитата на Вашата поверителност и сигурност ние ще предприемем разумни мерки с цел проверка на самоличността Ви, преди да Ви предоставим достъп до Вашите данни или да Ви позволим да коригирате, изменяте или изтривате нашите записи.

 

 

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Как можете да повдигате въпроси или да изразявате притеснения във връзка с настоящата политика или относно начина, по който Cochlear борави с личните Ви данни?

Ако желаете да получите достъп до Вашата информация, да промените предпочитанията си за контакт или да повдигнете каквито и да било въпроси или притеснения относно настоящата политика за поверителност или относно начина, по който боравим с личните Ви данни, моля, изпратете имейл на privacy@cochlear.com или се свържете с един от регионалните офиси на Cochlear, който е най-близо до Вас:

COCHLEAR LIMITED
Attn: Privacy Officer
1 University Avenue
Macquarie University
NSW 2019
Australia
 
COCHLEAR AMERICAS
Attn: Privacy Officer
13059 East Peakview Avenue
Centennial, CO 80111
United States of America
 
COCHLEAR EUROPE LIMITED
Attn: Privacy Officer
6 Dashwood Lang Road
Bourne Business Park
Addlestone
Surrey KT15 2HJ
United Kingdom
 

Въпреки че ще положим усилия да разгледаме всякакви въпроси и притеснения, които може да имате, Вие също така имате право директно да се свържете с Вашия местен регулатор по поверителността или защитата на данните.

 

КАКВО СТАВА, КОГАТО НАСТОЯЩАТА ПОЛИТИКА СЕ ПРОМЕНИ?

Може да се наложи понякога да актуализираме настоящата политика по най-различни причини, включително промяна на законите, разпоредбите и нашите бизнес практики. Когато извършваме промяна, ние ще публикуваме актуализираната политика за поверителност 30 дни, преди да влезе в сила, за да се гарантира, че сте запознати с това, което е ново.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ

Оценяваме, че отделихте от времето си, за да прочетете настоящата политика. Знаем, че се доверявате на Cochlear, когато избирате да споделите Вашите лични данни с нас, и ние възнамеряваме да ги използваме отговорно, докато продължаваме да помагаме на хората, следвайки нашето мото Hear now. And Always (Чувайте сега. И винаги занапред).

 

Последна актуализация: септември 2017 г. D1225916 превод на D1212310.