5 smarta anledningar att uppgradera till Baha® 5

Njut av livet med den frihet och det självförtroende som en Baha 5-ljudprocessor ger.

• 1. Upplev den prisbelönta eleganta, diskreta och användarvänliga designen

• Den prisbelönta Baha 5-ljudprocessorn är branschens minsta och mest diskreta ljudprocessor – den är 20 procent mindre än jämförbara processorer och fullpackad med avancerad hörselteknik.
    • Den eleganta och coola Baha 5 Power är skapad för människor som behöver mer kraft. Den har användarvänliga funktioner – lysdiod, lättmanövrerad batterilucka och volymreglage – som gör det enkelt och smidigt att hantera processorn.
    • Baha 5 SuperPower är den första och enda huvudburna kraftfulla processorn som har tagits fram för personer med högre grad av hörselnedsättning. Den går att bära på många olika sätt så att du kan leva precis det liv du önskar.

Alla Baha 5-ljudprocessorer finns i en rad hårmatchande färger – välj den som passar dig bäst!

• 2. Få tillgång till Cochlear™ True Wireless™-tillbehör

Med Baha 5-ljudprocessorer kan du ansluta till en hel serie trådlösa tillbehör som förbättrar din hörupplevelse och hjälper dig att höra allt du vill i vardagen.

Med enheterna i Cochlear True Wireless-serien kan du se på tv utan att störa andra och höra tal i bullriga eller stimmiga miljöer samt ansluta till alla typer av elektroniska enheter. Direktanslutningarna mellan tillbehören och ljudprocessorn har en sak gemensamt – inga sladdar.

Wireless Accessories - Microphone 2 and 2 plus

MiniMikrofon

Hör ännu bättre på avstånd och i bullriga och svåra ljudmiljöer som på möten, i klassrummet, i en stimmig restaurang eller i bilen. MiniMikrofonen hjälper dig att höra tal tydligare, oavsett var du är.

Wireless Accessories - TV Streamer

TV-streamer

Strömma ljud direkt från tv:n utan att störa andra runt omkring dig. Med TV-streamern får du stereoljud samtidigt som du kan delta i samtal.

Wireless Accessories - Phone Clip

TelefonClip

Strömma musik eller ljud från en Bluetooth-aktiverad enhet. Ett TelefonClip ger dig handsfree-anslutning till din smarttelefon för större frihet när du pratar i telefon, även i bullriga miljöer.

• 3. Gör din hörupplevelse mer personlig

Med Baha 5 Smart App har du kontroll över din hörsel och kan anpassa program efter olika ljudmiljöer.

Med Baha 5 Smart App kan du

• snabbt och enkelt byta program
    • hantera strömning
    • ha koll på batteristatusen
    • justera volym, diskant och bas och skräddarsy dina ljudprocessorinställningar och länka dem till dina favoritplatser
    • skapa anpassade program med en enkel knapptryckning
    • hitta ljudprocessorn om du glömt var du lagt den.

• 4. Njut av omärkbar justering och avancerad återkopplingshantering

• Automatisk justering: Vår SmartSound® iQ-teknik läser hela tiden av ljuden som omger dig och gör omärkbara justeringar som hjälper dig att fokusera på de ljud du behöver höra. På kontoret framhäver den tal och hjälper dig att höra vad som sägs. När du sedan äter lunch i en stimmig restaurangmiljö kan den dämpa bakgrundsljuden så att du lätt kan delta i samtalet.
    • Avancerad återkopplingshantering: Motorn i varje ljudprocessor för benledning är dess vibrator (den komponent som förvandlar ljud till vibrationer). Den nya revolutionerande BCDrive™-vibratorn ger 30 procent mindre distorsion1 än den traditionella designen. Och mindre distorsion betyder ett renare ljud. Tillsammans med avancerad återkopplingshantering ger det dig ett tydligare ljud med mindre risk för pipande och sprakande ljud.

• 5. Strömma ljud, telefonsamtal och musik direkt till processorn

Med Baha 5-ljudprocessorns Bluetooth®-teknik från Apple kan du umgås med nära och kära och ansluta till de enheter du vill höra. Baha 5-ljudprocessorerna är Made for iPhone-kompatibla så att du kan strömma ljud direkt från en iPhone, iPad eller iPod touch. Det betyder att du kan

• få tydligare ljud när du talar i telefon
    • se dina favoritfilmer
    • lyssna på musik när du är ut och i farten
    • använda telefonen som en fjärrmikrofon
    • prata med familj och vänner via FaceTime.

Varje ljud, varje låt, varje ord – allt strömmas direkt till dig utan några klumpiga enheter eller sladdar som är i vägen.

Multi_logo_iPod_iPhone_iPad        Bluetooth_Logo

Gillar du din Android™?

Med Baha 5-processorerna kan du även hålla kontakten med familj och vänner genom att strömma samtal och musik från en Android-enhet med hjälp av Cochlear Wireless Phone Clip (TelefonClip).

Välj en Baha 5-processor som passar dig

Baha® 5

Branschens minsta ljudprocessor.
för lätt hörselnedsättning
upp till 45 dB

9 av 10

användare föredrar designen och den diskreta utformningen jämfört med liknande processorer1

Baha® 5 Power

Större effekt och kontroll
för måttlig hörselnedsättning
upp till 55 dB

Användare gav i genomsnitt betyget

4,6 av 5

för talförståelse och ljudkvalitet2

Baha® 5 SuperPower

En kraftfull huvudburen ljudprocessor
för måttlig till svår hörselnedsättning
upp till 65 dB

Ger upp till

20 dB

mer kraft jämfört med den tidigare generationens huvudburna processorer3

Ladda ned uppgraderingsbroschyr

Jämför Baha-ljudprocessorer

Vad gör jag nu?

Boka en tid hos din audionom för att diskutera en uppgradering till Baha 5. Vi kan hjälpa dig att hitta en klinik nära dig. Hitta din närmaste klinik

Kompatibilitet

MFi-kompatibilitet:
Cochlear Baha 5-ljudprocessorer är kompatibla med iPhone 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone SE, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPad Pro (12,9 tum), iPad Pro (9,7 tum), iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, iPad mini, iPad (4:e generationen), iPod touch (6:e generationen) och iPod touch (5:e generationen) med iOS 7 eller senare.

Baha 5 Smart App:
Cochlear Baha 5 Smart App fungerar tillsammans med alla Cochlear Baha 5-ljudprocessorer. Den har testats på iPhone, iPad och iPod touch med iOS 9.1 och Samsung Galaxy S6 och S7 med Android OS 5.0 Lollipop. Se Baha 5 Smart App-beskrivningen i App Store eller Google Play för mer information om kompatibilitet mellan enheter.

Apple, Apple-logotypen, FaceTime, iPhone, iPad och iPod touch är varumärken som tillhör Apple Inc. i USA och andra länder. App Store är ett tjänstemärke som tillhör Apple Inc.

Bluetooth-ordmärket och -logotyperna är registrerade varumärken som tillhör Bluetooth SIG, Inc., och all användning av dessa av Cochlear Limited sker under licens.

Ansvarsfriskrivning

* Vinnare av designpriset Red Dot 2015 – Baha 5-ljudprocessor

Referenser

1. Flynn MC. Smart and Small – innovative technologies behind the Cochlear Baha 5 Sound Processor. Cochlear Bone Anchored Solutions AB, 629761, 2015.
  2. Hedin A, Andersson J, Agat T, Hoffmann J, Björk T, Ivarsson I. Summary of the Cochlear Baha 5 Power Clinical Development. Cochlear Bone Anchored Solutions AB, D831708, 2016.
  3. Utgångsnivåstyrka (OFL90) med Baha Attract-systemet mätt på artificiellt mastoidutskott enligt IEC 60318-6.