Att resa med din ljudprocessor

Cochlear™ Baha® 4-ljudprocessorn har tagits fram för att du fullt ut ska kunna ta del av allt i livet. Här finns information om vad du måste tänka på när du ska ut och flyga.

Travelling with your Baha Sound Processor

Flygplansläge

När du går ombord på ett flygplan måste den trådlösa funktionen inaktiveras eftersom det inte är tillåtet att överföra radiosignaler under flygningar. Så här inaktiverar du den trådlösa funktionen:

1. Stäng först av ljudprocessorn genom att hålla ned volymknappen i minst två sekunder.
  2. Baha 4 Sound ProcessorHåll ned programknappen (den mittersta knappen) och starta ljudprocessorn genom att trycka in och släppa upp knappen Höja volym. En ljudsignal (5 pip) bekräftar att flygplansläge har aktiverats.

När ljudprocessorn är i flygplansläge kan du aktivera den trådlösa funktionen igen genom att stänga av och sedan starta ljudprocessorn igen. En ljudsignal (10 dubbla pip) bekräftar att flygplansläge har aktiverats.

Om ljudprocessorn är avstängd för att batteriet har tagits ut kan du starta den i flygplansläge genom att hålla ned programknappen och sätta i batteriet igen.

Vad ska jag tänka på när jag går genom säkerhetskontrollerna på flygplatser?

Flygplatsernas metalldetektorer och säkerhetsskannrar skadar inte din ljudprocessor. I de flesta fall behöver du inte ta av dig ljudprocessorn innan du går genom en metalldetektorer.

Om säkerhetspersonalen (t.ex. på flygplatser) ber om information om din Baha-ljudprocessor och ditt implantat kan du använda informationskorten om säkerhetskontroller som du hittar här eller i avsnittet om att resa i Baha support app.

Vad ska jag ta med mig när jag är ute och reser?

När du är ute och reser ska du komma ihåg att ta med dig följande:

• Extra batterier
  • Extra batteriluckor
  • Rengöringsutrustning
  • Ask eller fodral som du kan förvara ljudprocessorn i när du inte använder den
  • Torksats (om du reser till fuktiga miljöer)
  • Informationskort om säkerhetskontroller

Använda torksatsen när du reser till fuktiga miljöer

Ljudprocessorn får aldrig bli blöt. Ta därför av den när du duschar eller simmar. Använd paraply eller en huvudbonad av något slag om det regnar, eller ta av den helt och hållet så att den inte blir blöt.

Om ljudprocessorn blir blöt ska du genast öppna batteriluckan och ta ut batteriet. Placera ljudprocessorn i en torksats över natten.