Uw smartphone gebruiken met de Nucleus 7-geluidsprocessor

Hieronder staan de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over het gebruik van het compatibele Apple- en Android-apparaat met de Nucleus 7-geluidsprocessor.

• Wat betekent Made for iPhone?

De Nucleus 7-geluidsprocessor is de eerste Made for iPhone-geluidsprocessor voor cochleaire implantaten ter wereld1. Dit betekent dat u geluid direct naar uw geluidsprocessor kunt streamen van een compatibele iPhone, iPod touch of iPad2. Kijk naar uw favoriete films, luister onderweg naar muziek of gebruik FaceTime om te bellen met uw vrienden en familie. Met de Made for iPhone-technologie biedt de Nucleus 7-geluidsprocessor u toegang tot de nieuwste entertainment- en communicatietechnologie zonder dat een extra apparaat nodig is. Met behulp van de Nucleus Smart App kunt u uw hoorervaring ook bedienen en controleren met een compatibele iPhone of iPod touch3.

• Heb ik een iPhone nodig als ik een Nucleus 7-geluidsprocessor heb?

Nee, u hebt geen Apple-apparaat nodig om van de voordelen van onze kleinste, lichtste4 achter-het-oor-gedragen geluidsprocessor te genieten. Met de Nucleus Smart App voor Android™ kunt u uw gehoor regelen en in eigen handen nemen vanaf een compatibel Android-apparaat. U kunt geluid ook draadloos naar uw processor streamen vanaf elke telefoon met Bluetooth® met behulp van de Cochlear Wireless Phone clip (telefoonclip) voor handenvrij luisteren.

• Wat is de Nucleus Smart App?

Met de Nucleus Smart App kunt u de instellingen voor uw Nucleus 7-geluidsprocessor direct vanaf een compatibel Apple- of Android-apparaat beheren3. U kunt uw instellingen snel en eenvoudig personaliseren en aanpassen, regelen hoe u geluid van Cochlear True Wireless™-apparaten streamt en een zoekgeraakte processor vinden.

Ga voor meer informatie over de Nucleus Smart App naar www.nucleussmartapp.com

• Hoe koppel ik mijn Nucleus 7-geluidsprocessor aan mijn iPhone, iPod of iPad?

Om uw Nucleus 7-geluidsprocessor aan een compatibel Apple- of Android-apparaat te koppelen2,3, dient u de aanwijzingen in de bijbehorende koppelhandleiding van de Nucleus 7 die met uw geluidsprocessor werd meegeleverd te volgen of gaat u naar www.nucleussmartapp.com/pair.

• Kan ik bilaterale of bimodale apparaten aan mijn iPhone, iPod touch of iPad koppelen?

Ja. Als u bilaterale Nucleus 7-geluidsprocessors hebt, dient u beide geluidsprocessors aan uw compatibele Apple-apparaat te koppelen2,3. Zorg er hierbij voor dat u beide geluidsprocessors tegelijkertijd koppelt (in hetzelfde koppelvenster) en zorg ervoor dat ze correct zijn ingesteld als 'linker'- en 'rechterapparaat'. Als u probeert een Cochlear-implantaat met een compatibel hoortoestel voor Apple audio streaming te koppelen, moeten de twee apparaten eerst door uw hoorspecialist worden ingesteld. Nadat ze zijn ingesteld, kan het koppelen via het compatibele Apple-apparaat op dezelfde manier worden gedaan als bilaterale geluidsprocessors. Bimodale streaming is beschikbaar van Android-apparaten via de Cochlear Wireless Phone Clip (telefoonclip) en hoeft niet te worden geïnstalleerd.

• Ik heb een Made for iPhone-hoortoestel. Zal dat compatibel zijn met mijn Nucleus 7-geluidsprocessor?

De Nucleus 7-geluidsprocessor is compatibel met bepaalde ReSound- en Beltone Made for iPhone-hoortoestellen van de nieuwste generatie. Wanneer die samen worden gedragen met de Nucleus 7-geluidsprocessor, kunt u geluid streamen en beiden bedienen met een compatibel Apple-apparaat2 voor een verbeterde bimodale luisterervaring. Ga naar www.cochlear.com/nucleus/compatibility om te controleren of uw Made for iPhone-hoortoestel compatibel is met de Nucleus 7-geluidsprocessor.

• Kan ik meerdere telefoons aan een processor koppelen?

Ja, u kunt een Nucleus 7-geluidsprocessor met maximaal vijf compatibele Apple- of Android-apparaten koppelen waarbij de Nucleus Smart App op alle apparaten is geïnstalleerd. De Nucleus 7-geluidsprocessor kan echter maar met één apparaat tegelijk actief zijn verbonden.

• Ik heb twee kinderen met cochleaire implantaten. Kan ik de processor van elk kind bedienen met mijn iPhone of smartphone?

Apple- en Android-apparaten ondersteunen alleen het koppelen van de processor(s) van één gebruiker tegelijk. Als u twee kinderen met een Nucleus 7-geluidsprocessor hebt en beiden tegelijkertijd wilt bedienen met behulp van de Nucleus Smart App, hebt u twee aparte compatibele apparaten nodig om dat te doen.

• Kunnen twee verzorgers elk de processor van een kind met hun iPhone of smartphone tegelijk bedienen?

Nee - de Nucleus 7-geluidsprocessor kan maar met één compatibel Apple- of Android-apparaat tegelijk worden verbonden. Dus als een verzorger het apparaat bedient of regelt en de andere verzorger moet de controle overnemen, dan moet de oorspronkelijke verzorger de verbinding van zijn of haar apparaat met de processor van het kind verbreken. Dit kan door Bluetooth uit te schakelen of door buiten bereik van de geluidsprocessor te gaan. De andere verzorger kan dan verbinden met de processor van het kind door ervoor te zorgen dat ze aan de processor zijn gekoppeld, binnen bereik zijn en dat hun Bluetooth is ingeschakeld.

Als verzorgers de Nucleus Smart App gebruiken om de Nucleus 7-geluidsprocessor van hun kind te bedienen en controleren, adviseert Cochlear dat zij elk een aparte Cochlear-account creëren.

• Het lijkt of ik niet even goed hoor als ik in de buurt van mijn iPhone/iPod Touch/iPad ben.

Afhankelijk van de mixverhouding ingesteld door uw audioloog, kan de input van de microfoon van uw geluidsprocessor worden verminderd wanneer u geluid van een compatibel Apple-apparaat2 (of ander accessoire) streamt. In de meeste gevallen, wanneer uw Nucleus 7-geluidsprocessor verbonden is met uw compatibele Apple-apparaat, zal elke audio-output automatisch naar uw geluidsprocessor worden gestreamd. Sommige apps (bijv. Spotify en spelletjes) zullen van uw telefoon beginnen streamen zelfs wanneer er geen geluid wordt gespeeld. Wanneer uw geluidsprocessor begint te streamen, hoort u een geluidstoon om aan te geven dat het streamen gestart is.

Om te vermijden dat dit gebeurt, kunt u uw compatibele Apple-apparaat in 'Vliegtuigmodus' zetten of alle apps die geluid streamen, sluiten. Als u Vliegtuigmodus gebruikt, denk er dan aan om die terug uit te schakelen wanneer u audio wilt streamen van uw compatibele Apple-apparaat (bijv. een telefoongesprek streamen).

Om een app te sluiten, dubbelklikt u op de Home-knop om al de apps te zien die geopend zijn en gebruikt worden. Veeg naar rechts of links om de app die streamt te vinden, veeg daarna naar boven op de preview van de app om hem te sluiten.

• Hoe kan ik mijn telefoongesprekken verbeteren?

De Nucleus 7-geluidsprocessor is de eerste Made for iPhone-geluidsprocessor voor cochleaire implantaten1. Dit betekent dat u een compatibele Apple iPhone kunt koppelen2 en telefoongesprekken direct naar uw Nucleus 7-geluidsprocessor kunt streamen zonder een extra accessoire. Ga naar www.nucleussmartapp.com/pair voor meer informatie over hoe u uw iPhone aan uw Nucleus 7-geluidsprocessor kunt koppelen.

Als u een niet-Apple mobiele telefoon met Bluetooth®-functionaliteit gebruikt*, adviseren wij u om de Cochlear Wireless Phone Clip (telefoonclip) te gebruiken. Hiermee kunt u telefoonoproepen direct van uw mobiele telefoon naar uw geluidsprocessor streamen om probleemloos, handenvrij te horen.

Als u geen telefoonclip gebruikt, zijn er verschillende manieren om de geluidsprocessor te gebruiken die u helpen beter te communiceren aan de telefoon. Gebruik het ‘Dagelijks’-programma of de luisterspoel (of telecoil, een hulpmiddel speciaal voor het gebruik van de telefoon of in omgevingen met luisterspoelfaciliteiten). De Nucleus 7-geluidsprocessor heeft een geïntegreerde luisterspoel en uw audioloog kan uw processor instellen met handmatige luisterspoel. Indien geactiveerd, kunt u de luisterspoel bedienen met behulp van de knop van de geluidsprocessor, de CR310-basisafstandsbediening of de Nucleus Smart App op een compatibel Apple- of Android-apparaat2,3.

Denk eraan dat terwijl sommige gebruikers er direct in slagen te telefoneren, anderen misschien meer tijd en oefening nodig hebben.

• Hoe blokkeer ik achtergrondlawaai wanneer ik telefoneer, zodat ik me kan concentreren op het telefoongesprek?

Als u streamt van uw compatibele Apple-apparaat2, kunt u de volumeknoppen aan de kant van de telefoon gebruiken om het volume van de gestreamde audio te verhogen.

U kunt ook de input van de microfoons van uw geluidsprocessor verlagen via de Nucleus Smart App. Selecteer 'Audiobronnen', tik daarna op 'Meer' en verlaag het 'Microfoonvolume' naar eigen wens.

Wanneer u de telefoonclip met een Android-apparaat gebruikt, gebruikt u de Smart App om het volume van gestreamde audio of de input naar de microfoons van uw geluidsprocessor te regelen zoals hierboven beschreven.

• Hoe stop ik snel het streamen van mijn compatibele Apple-apparaat naar mijn Nucleus 7-geluidsprocessor?

In de meeste gevallen, wanneer uw Nucleus 7-geluidsprocessor verbonden is met een compatibel Apple-apparaat2, zal elke audio-output automatisch naar uw geluidsprocessor worden gestreamd. Het kan zijn dat u dit wilt stoppen, bijvoorbeeld als u uw iPhone aan iemand wil geven om te bellen of als uw kinderen muziek willen spelen op uw iPod touch.

Om het streamen van audio tijdelijk te stoppen, veegt u naar boven op het startscherm van uw compatibele Apple-apparaat om het controlecentrum te openen, daarna veegt u van rechts naar links om de bedieningsknoppen van de audio te zoeken. Selecteer uw audio-output onderaan de audiokaart. Tik op de naam van uw compatibele Apple-apparaat (bijv. 'iPhone') om het streamen van audio naar uw geluidsprocessor te stoppen. Wanneer u stopt en vervolgens opnieuw start met streamen, geeft uw iPhone voorrang aan streamen naar uw geluidsprocessor.

Om het streamen naar uw processor permanent te stoppen, (maar de functie van de bediening te behouden), schakelt u de instelling 'streamen naar hoorapparaat' op uw compatibele Apple-apparaat uit. Open de ‘Instellingen’ (Settings), tik daarna op 'Algemeen' (General)> 'Toegankelijkheid' (Accessibility) > 'Hoorapparaten' (Hearing Devices), schakel daarna ‘streamen naar hoorapparaat’ (Stream to hearing device) uit. Dit zal het streamen naar uw processor stoppen, maar u kunt nog wel de Nucleus Smart App gebruiken voor bediening en controle.

• Hoe gebruik ik de app Find My iPhone?

Met de app Find My iPhone van Apple kunt u een zoekgeraakt Apple-apparaat een toon laten spelen, zodat u het kunt lokaliseren met behulp van geluid. Als uw geluidsprocessor verbonden is met het compatibele Apple-apparaat2, zal de toon naar uw geluidsprocessor streamen, wat het moeilijk maakt om het te vinden. Als u uw geluidsprocessor uitschakelt, kan de iPhone niet streamen en zal hij een hoorbare toon spelen. Vraag een vriend of partner om de iPhone op deze manier te helpen lokaliseren.

• Als ik geen iPhone wil, op welke functies moet ik dan letten om telefoneren eenvoudiger te maken?

Denk eraan dat alleen compatibele iPhones van Apple directe streaming ondersteunen. Als u echter een telefoon met Bluetooth kiest, kunt u een draadloze telefoonclip gebruiken.

Iedere gebruiker heeft een persoonlijke voorkeur en wat voor de één werkt hoeft dat niet noodzakelijkerwijs voor een ander te doen. Probeer indien mogelijk verschillende modellen voordat u een keuze maakt. Andere functies die u misschien wilt overwegen zijn volumeregeling, nummerweergave en luidsprekerfunctie van hoge kwaliteit.

Disclaimer

Vraag uw arts of medische professional om advies over behandelingen voor gehoorverlies. Zij kunnen u adviseren over een geschikte oplossing voor de gehooraandoening. Alle producten dienen alleen gebruikt te worden zoals aangegeven door uw arts of medische professional.

Niet alle producten zijn in alle landen verkrijgbaar. Neem contact op met uw plaatselijke Cochlear vertegenwoordiger.

Voetnoten

1. Apple Inc. 'Compatible hearing devices' [Internet]. Apple support. 2017 [cited 24 February 2017]. Afkomstig van: https://support.apple.com/nl-nl/HT201466#compatible.
  2. De Nucleus 7-geluidsprocessor is compatibel met iPhone X, iPhone 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone SE, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPad Pro (12,9-inch), iPad Pro (9,7-inch), iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, iPad mini, iPad (4e generatie) en iPod touch (6e generatie) die iOS 10.0 of recenter gebruiken. De Nucleus Smart App is compatibel met iPhone 5- (of recenter) en iPod-apparaten van de zesde generatie (of recenter) met iOS 10.0 of recenter. Apple, het Apple-logo, FaceTime, Made for iPad-logo, Made for iPhone-logo, Made for iPod-logo, iPhone, iPad Pro, iPad Air, iPad mini, iPad en iPod touch zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de V.S. en andere landen. App Store is een dienstmerk van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen. Informatie correct vanaf februari 2017.
  3. De Nucleus Smart App is compatibel met iPhone 5- (of recenter) en iPod-apparaten van de zesde generatie (of recenter) met iOS 10.0 of recenter. Om de Nucleus Smart App voor Android te gebruiken, moet Android 5.0 (Lollipop) of recenter op uw toestel zijn geïnstalleerd en moet uw toestel Bluetooth 4.0 of recenter ondersteunen. Ga naar www.nucleussmartapp.com/android voor een lijst geverifieerde toestellen.
  4. Cochlear Limited. D1190805. CP1000 Processor Size Comparison. 2017, Mar; Data on file.

Android is een handelsmerk van Google LLC. Google Play en het Google Play-logo zijn handelsmerken van Google LLC.

*Het Bluetooth®-woordmerk en de logo's zijn geregistreerde handelsmerken eigendom van Bluetooth SIG, Inc. en elk gebruik van die merken door Cochlear Limited is onder licentie.