Veelgestelde vragen over de verbinding met de iPhone

Antwoorden op enkele veelgestelde vragen over de verbinding met de iPhone.

• Kan mijn geluidsprocessor met mijn iPhone, iPad of iPod touch worden verbonden?

Alle Baha 5-geluidsprocessors (Baha 5, Baha 5 Power en Baha 5 SuperPower) zijn Made for iPhone (geschikt voor iPhone) en kunnen rechtstreeks met een compatibele iPhone, iPad of iPod touch worden gekoppeld en verbonden.

Klik hier voor een volledige en actuele lijst van compatibele Apple-apparaten.

We raden aan om altijd de nieuwste versie van het iOS-besturingssysteem te downloaden en te gebruiken, tenzij anders wordt aangegeven.

• Kan ik mijn Android-smartphone met mijn geluidsprocessor verbinden en rechtstreeks muziek streamen vanaf mijn Android-smartphone naar mijn geluidsprocessor?

Nee. Het is niet mogelijk om uw Android-smartphone met uw geluidsprocessor te verbinden en rechtstreeks muziek te streamen vanaf uw Android-smartphone naar uw geluidsprocessor.

Als u audio vanaf uw Android-smartphone naar uw geluidsprocessor wilt streamen, kunt u hiervoor de Cochlear Wireless Phone Clip (telefoonclip) gebruiken. Of u kunt uw Android-smartphone met behulp van een kabel met uw mini-microfoon verbinden.

• Hoe kan ik mijn iPhone met mijn geluidsprocessor koppelen?

Volg de Instructies voor koppelen of download de MFi-installatiehandleiding.

Let op:

Als u tijdens het koppelen problemen ondervindt, volgen hier enkele tips die u in overweging kunt nemen.

• Zorg ervoor, voordat u met koppelen begint, dat er geen geopende apps in de achtergrond aanwezig zijn (met inbegrip van de Baha 5 Smart App). Sommige apps die audio streamen kunnen proberen verbinding te maken met uw geluidsprocessor. Dit kan interferentie veroorzaken tijdens het koppelingsproces.

Om te voorkomen dat andere apps in de achtergrond aanwezig zijn, dubbelklikt u op de starttoets van uw iPhone en swipet u alle geopende apps weg om ze af te sluiten.

Wanneer alle apps zijn afgesloten, kunt u opnieuw proberen om uw iPhone met uw geluidsprocessor te koppelen.

• Als er draadloze accessoires met uw geluidsprocessor zijn gekoppeld, zorg er dan voor dat deze zijn uitgeschakeld voordat u uw iPhone met uw geluidsprocessor gaat koppelen. Zodra de koppeling geslaagd is en er een bevestigingssignaal klinkt, kunt u uw draadloze accessoires weer inschakelen.
    • Volg elke stap van het koppelingsproces nauwkeurig op en wacht totdat u de bevestiging krijgt dat de koppeling tot stand is gebracht.

Ofwel...

… luistert u naar de geluidsprocessor totdat u 6 dubbele pieptonen hoort, enige tijd later gevolgd door een langzaam zachter wordende toon (bij bilaterale apparaten hoort u dit in beide apparaten), of

… wacht u ten minste 120 seconden totdat de koppeling tot stand is gebracht.

• Kan ik een gekoppeld apparaat verwijderen (de koppeling ongedaan maken)?

Ja. Ga op uw iPhone naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Gehoorapparaten (Settings > General > Accessibility > Hearing Aids) en tik op de naam van uw geluidsprocessor. Selecteer “Vergeet dit apparaat” (Forget this device). Zet voor de beste resultaten Bluetooth uit en dan weer aan voordat u probeert om uw iPhone met een andere geluidsprocessor te koppelen.

• Hoeveel iPhones (of iPads, iPods touch) kan ik met mijn geluidsprocessor koppelen?

U kunt maximaal 5 Apple-apparaten koppelen, maar slechts met één tegelijk verbonden zijn.

• Hoeveel geluidsprocessors kan ik koppelen met dezelfde iPhone (of iPad of iPod touch)?

U kunt slechts één (of twee bij bilaterale apparaten*) geluidsprocessor tegelijk koppelen. Als u extra geluidsprocessors met uw iPhone wilt koppelen, moet u eerst de koppeling van de oude geluidsprocessor ongedaan maken.

* om twee geluidsprocessors met uw iPhone te kunnen koppelen, moeten ze van hetzelfde model zijn en moet Control Synch zijn ingeschakeld. Neem voor meer informatie contact op met uw audioloog.

• Wat kan ik naar mijn geluidsprocessor streamen?

U kunt alle audio streamen die door uw iPhone gegenereerd wordt, waaronder beltonen, telefoongesprekken en FaceTime-gesprekken, muziek en filmpjes, games, GPS-aanwijzingen en Siri.

• Kan ik kiezen of ik de beltoon in mijn iPhone of in mijn geluidsprocessor hoor?

Ja. Ga op uw iPhone naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Gehoorapparaten (Settings > General > Accessibility > Hearing Aids) en schakel aan of uit met behulp van de schuifknop ‘Beltonen via gehoorapparaat‘ (Hearing Aids Play Ringtones).

• Kan ik kiezen of ik een inkomend gesprek in mijn iPhone of in mijn geluidsprocessor hoor?

Ja. Ga op uw iPhone naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Gehoorapparaten > Audio-routing > Audio van gesprekken (Settings > General > Accessibility > Hearing Aids > Audio Routing > Call Audio) en vink de gewenste optie aan.

Let op: Het wijzigen van de bestemming van de audio-routing op uw iPhone kan leiden tot conflicten met andere Bluetooth-systemen die met uw iPhone zijn verbonden. Bijvoorbeeld met de handenvrije Bluetooth-service in uw auto of met het Bluetooth-luidsprekersysteem bij u thuis.

• Kan ik het streamen van een telefoongesprek beëindigen en de telefoon vervolgens aan iemand anders geven?

Ja. Tik op het scherm van uw iPhone op het pictogram voor audiobron. U kunt nu de bron selecteren (bijv. Gehoorapparaat, Luidspreker, iPhone). Selecteer in dit voorbeeld iPhone.

• Kan ik kiezen of ik de gestreamde audio in mijn iPhone of in mijn geluidsprocessor hoor?

Ja. Ga op uw iPhone naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Gehoorapparaten > Audio-routing > Audio van media (Settings > General > Accessibility > Hearing Aids > Audio Routing > Media Audio) en vink de gewenste optie aan.

Let op: Het wijzigen van de bestemming van de audio-routing op uw iPhone kan leiden tot conflicten met andere Bluetooth-systemen die met uw iPhone zijn verbonden. Bijvoorbeeld met de handenvrije Bluetooth-service in uw auto of met het Bluetooth-luidsprekersysteem bij u thuis.

• Kan ik het streamen van audio beëindigen en in plaats daarvan de audio via de luidsprekers van de iPhone horen?

Ja. Swipe het bedieningspaneel op uw iPhone vanaf de onderkant van het scherm omhoog, tik op de naam van uw geluidsprocessor die naast AirDrop vermeld staat en selecteer iPhone.

• Hoe ver kan mijn iPhone van de audiobron verwijderd zijn en nog steeds audio streamen?

Ten minste 7 meter bij een onbelemmerd zicht, maar dit is afhankelijk van de omgeving waarin u zich bevindt.

• Heeft het streamen van audio invloed op de batterij van mijn geluidsprocessor?

Ja. Het streamen van audio vanaf uw iPhone heeft dezelfde invloed op de batterij van uw geluidsprocessor als het streamen vanaf een Cochlear draadloos accessoire.

• Kan ik mijn geluidsprocessor tegelijkertijd verbinden met mijn iPhone en met mijn Cochlear draadloze accessoires?

Ja, maar houd wel rekening met het volgende:

1. Acties met MFi-apparaten krijgen prioriteit boven acties met Cochlear draadloze accessoires.
    2. Hoewel het mogelijk is om te streamen vanaf Cochlear draadloze accessoires wanneer uw geluidsprocessor met een Apple-apparaat is verbonden, kan de Apple-functionaliteit iets trager worden.
  • Wat gebeurt er als de verbinding wordt verbroken?

Uw geluidsprocessor zal automatisch proberen om de verbinding te herstellen als uw iPhone zich binnen het bereik bevindt, als Bluetooth op uw iPhone is ingeschakeld en als de batterij van uw geluidsprocessor voldoende capaciteit heeft.

Als uw geluidsprocessor de verbinding niet binnen een korte tijd automatisch herstelt, zet hem dan eenvoudigweg uit en weer aan. De geluidsprocessor zal dan de verbinding tot stand brengen.

• Kan ik de knop op de geluidsprocessor gebruiken om over te schakelen naar een ander programma tijdens het streamen van audio vanaf mijn iPhone?

Nee. U moet het streamen vanaf uw iPhone eerst beëindigen voordat u kunt overschakelen naar een ander programma door de knop op de geluidsprocessor in te drukken. U kunt tijdens het streamen echter wel via uw iPhone overschakelen naar een ander programma.

• Hoe kan ik mijn geluidsprocessor via mijn iPhone bedienen?

Klik, zodra uw geluidsprocessor met uw iPhone is gekoppeld en verbonden, driemaal op de starttoets van uw iPhone om toegang te krijgen tot het bedieningspaneel. Hier kunt u het volume aanpassen, overschakelen naar een ander programma en LiveListen (een functie die ervoor zorgt dat u uw iPhone als een microfoon op afstand kunt gebruiken) inschakelen. Ook kunt u de status van de batterij van uw geluidsprocessor zien.

• Kan ik de geluidsprocessor van mijn kind of partner bedienen?

Ja. Door uw iPhone met hun geluidsprocessor te koppelen, kunt u hun geluidsprocessor bedienen en de status van de batterij van hun geluidsprocessor bekijken.

We raden u aan om…

… ervoor te zorgen dat uw beltonen niet naar hun geluidsprocessor worden geleid. Ga op uw iPhone naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Gehoorapparaten (Settings > General > Accessibility > Hearing Aids) en wissel met behulp van de schuifknop ‘Beltonen via gehoorapparaat‘ (Hearing Aids Play Ringtones).

… ervoor te zorgen dat audio van uw gesprekken en media niet naar hun geluidsprocessor wordt gestreamd. Ga op uw iPhone naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Gehoorapparaten > Audio-routing (Settings > General > Accessibility > Hearing Aids > Audio Routing)

… binnen de aanbevolen afstand van 7m te blijven om ervoor te zorgen dat de verbinding tussen uw iPhone en hun geluidsprocessor niet wordt verbroken

• Kan ik mijn iPhone als een microfoon op afstand gebruiken?

Ja. LiveListen is een functie die uw iPhone in staat stelt om te functioneren als een microfoon op afstand, waarbij audio die door de microfoon van de iPhone wordt opgevangen rechtstreeks naar uw geluidsprocessor wordt gestreamd.

Om LiveListen te activeren, klikt u driemaal op de starttoets van uw iPhone om toegang te krijgen tot het bedieningspaneel. Hier kunt u LiveListen in- of uitschakelen.

Apple, het Apple-logo, AirPlay, FaceTime, Live Listen, iPhone, iPad en iPod touch zijn handelsmerken van Apple Inc. die zijn geregistreerd in de VS en in andere landen. App Store is een handelsmerk van Apple Inc. Android is een handelsmerk van Google Inc.

Disclaimer

Vraag uw arts of medische professional om advies over behandelingen voor gehoorverlies. Zij kunnen u adviseren over een geschikte oplossing voor de gehooraandoening. Alle producten dienen alleen gebruikt te worden zoals aangegeven door uw arts of medische professional.