Skip to main content

Aplikacija Nucleus® Smart: Česta pitanja


Procesor zvuka Cochlear™ Nucleus 7 je kompatibilan sa aplikacijom Nucleus Smart.


Da biste mogli da koristite aplikaciju Nucleus Smart za Android, operativni sistem na vašem uređaju mora biti Android 5.0 (Lollipop) ili noviji, a uređaj mora da podržava Bluetooth 4.0 ili noviji.

Aplikacija Nucleus Smart je kompatibilna sa sledećim Android pametnim telefonima.

Proizvođač Model
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S8
Huawei P8lite
Google Pixel
LG G6
Lenovo Moto G5
HTC U11

Ako vaš uređaj nije na ovom spisku, ali koristi Android 5.0 i ima podršku za Bluetooth 4.0, aplikaciju Nucleus Smart možete da koristite, ali mi nismo u mogućnosti da ponudimo isti nivo podrške pri rešavanju problema.


Aplikacija Nucleus Smart nije predviđena za korišćenje na tabletima.


Aplikacija Nucleus Smart može besplatno da se preuzme iz prodavnice Google Play. Dodirnite ikonu prodavnice Play, potražite „Nucleus Smart“, pa preuzmite aplikaciju Nucleus Smart. Imajte u vidu da aplikacija Nucleus Smart možda neće biti dostupna u svim zemljama, pa vam se zato možda neće pojaviti u pretrazi.


Ne. Android uređaji nemaju ugrađenu podršku za slušne aparate. Prema tome, potrebna vam je aplikacija Nucleus Smart na Android uređaju ako želite pomoću njega da upravljate procesorom zvuka Nucleus 7.


Ne. Pomoću aplikacije Nucleus Smart možete da kontrolišete i pratite vaše procesore zvuka Nucleus 7 na kompatibilnim Apple i Android uređajima.

„Napravljen za iPhone“ znači da zvuk možete da strimujete direktno na procesor zvuka sa kompatibilnih Apple uređaja. Da biste strimovali zvuk sa Android uređaja, potreban vam je Cochlear Wireless Phone Clip (kopča za telefon).


Operativni sistem Android još uvek ne podržava direktno Bluetooth® strimovanje zvuka sa malom energijom. Telefonske pozive i muziku možete bežično da strimujete sa Android uređaja na procesor zvuka Nucleus 7 koristeći Cochlear Wireless Phone Clip (kopču za telefon).


Da biste mogli da upravljate procesorom zvuka Nucleus 7 putem aplikacije Nucleus Smart, potrebno je da preuzmete aplikaciju Nucleus Smart i da se prijavite sa svojim Cochlear nalogom. Ako nemate Cochlear nalog, nakon što preuzmete aplikaciju nalog možete da kreirate tako što ćete dodirnuti „Kreirajte novi nalog“ i pratiti uputstva na ekranu.


Možete da uparite procesor zvuka Nucleus 7 sa najviše pet kompatibilnih Android uređaja i da instalirate aplikaciju Nucleus Smart na svaki od njih.

Međutim, sa procesorima zvuka nije moguće povezati više kompatibilnih Android uređaja istovremeno.


Da. Kada uparite kompatibilni Android uređaj sa detetovim procesorom zvuka Nucleus 7, možete da kontrolišete i nadgledate procesor, tako da možete da pregledate podatke o statusu baterije, da podesite jačinu zvuka i promenite program bez dodirivanja procesora zvuka.


Ako ne uspevate da podesite procesore zvuka pomoću aplikacije Nucleus Smart, možda se vaš kompatibilni Android uređaj nije pravilno upario sa procesorom.

Da biste saznali više o uparivanju, pogledajte našu animaciju o uparivanju Android uređaja sa modelom Nucleus 7. Ako ste uspešno obavili uparivanje, vodite računa da uređaj ne premašuje preporučeno rastojanje i da ništa ne izaziva prekomerne smetnje. Ako se problem i dalje javlja, obratite se kompaniji Cochlear ili specijalisti za sluh.

 


U gornjem desnom uglu početnog ekrana aplikacije Nucleus Smart videćete ikonu baterije. Ona vam pokazuje koliko su baterije napunjene. Dodirnite ikonu baterije da biste otvorili ekran „Status“ na kome je detaljnije prikazan nivo baterije u procesoru zvuka. Na tom ekranu su ilustrovani i nivo zvuka koji se šalje u procesor zvuka Nucleus 7 i indikator statusa procesora zvuka. Znak potvrde pokazuje da procesor zvuka Nucleus 7 pravilno radi.


Ako ste obavili uparivanje, prevucite prstom nadole odeljak sa obaveštenjima i proverite da li aplikacija Nucleus Smart prikazuje status baterije vaših procesora. Ako ne vidite ovo obaveštenje, to znači da aplikacija nije pokrenuta. Da biste je pokrenuli, pronađite ikonu aplikacije Nucleus Smart u odeljku sa aplikacijama (na početnom ekranu) i dodirnite je.


Aplikacija Nucleus Smart će prestati da radi samo ako je prinudno zatvorite. Aplikaciju treba da zatvorite samo za potrebe otkrivanja i otklanjanja problema u radu jer aplikacija mora da bude aktivna da biste mogli da koristite funkcije kao što su „Traženje mog procesora“ i „Praćenje slušanja“. Da biste zatvorili aplikaciju, otvorite „Podešavanja“, pronađite u listi Nucleus Smart i pritisnite „Prinudno zaustavljanje“.


Ako ste procesor zvuka Nucleus 7 dobili pre jula 2018. godine, potrebno je da ažurirate firmver za procesor zvuka da biste mogli da ga koristite sa Android uređajem. Ovaj jednostavan postupak ažuriranja može da obavi vaš lekar. Obratite se kompaniji Cochlear ili specijalisti za sluh ako vam je potrebno više informacija.


Ako i dalje nailazite na probleme ili imate druga pitanja o aplikaciji Nucleus Smart, od lokalne kancelarije kompanije Cochlear (cochlear.com/intl/contact/global-offices) zatražite savet i pomoć.