Skip to main content

Aplikacija Nucleus® Smart: Pogosta vprašanja


Z aplikacijo Nucleus Smart je združljiv zvočni procesor Cochlear™ Nucleus 7.


Če želite uporabljati aplikacijo Nucleus Smart v napravi Android, mora biti nameščen operacijski sistem Android 5.0 (Lollipop) ali novejši, naprava pa mora podpirati tehnologijo Bluetooth 4.0 ali novejšo.

Aplikacija Nucleus Smart je preverjeno združljiva z naslednjimi pametnimi telefoni Android.

Proizvajalec Model
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S8
Huawei P8lite
Google Pixel
LG G6
Lenovo Moto G5
HTC U11

Če vašega telefona ni na seznamu, vendar sta nameščena operacijski sistem Android 5.0 in tehnologija Bluetooth 4.0, bo aplikacija Nucleus Smart morda vseeno delovala, vendar nam ne bo mogoče zagotoviti enake ravni podpore pri odpravljanju težav.


Aplikacija Nucleus Smart ni zasnovana za uporabo v tabličnih računalnikih.


Aplikacijo Nucleus Smart lahko brezplačno prenesete iz spletne trgovine Google Play. Tapnite ikono trgovine Play, poiščite "Nucleus Smart" in izberite prenos aplikacije Nucleus Smart. Aplikacija Nucleus Smart ni na voljo v vseh državah, zato med zadetki vašega iskanja morda ne bo prikazana.


Ne. Naprave Android nimajo vgrajene podpore za slušne pripomočke. Če želite zvočni procesor Nucleus 7 upravljati z napravo Android, mora v njej biti nameščena aplikacija Nucleus Smart.


Ne. Za upravljanje in nadziranje zvočnega procesorja Nucleus 7 lahko uporabljate aplikacijo Nucleus Smart v združljivih napravah Apple in Android.

Oznaka "Made for iPhone" pomeni, da lahko iz združljivih naprav Apple zvok pretakate neposredno v zvočni procesor. Za pretakanje zvoka iz naprav Android boste potrebovali Cochlear Wireless Phone Clip (telefonska zaponka).


Operacijski sistem Android še ne podpira neposrednega pretakanje zvoka z energijsko učinkovito tehnologijo Bluetooth®. Telefonske klice in glasbo lahko brezžično pretakate iz svoje naprave Android v zvočni procesor Nucleus 7 s Cochlear Wireless Phone Clip (telefonska zaponka).


Za upravljanje zvočnega procesorja Nucleus 7 z aplikacijo Nucleus Smart morate prenesti aplikacijo Nucleus Smart in se prijaviti s svojim računom za Cochlearjeve storitve. Če še nimate računa za Cochlearjeve storitve, ga lahko po prenosu aplikacije ustvarite, tako da tapnete "Ustvari nov račun" in sledite navodilom na zaslonu.


Procesor Nucleus 7 lahko seznanite z največ petimi združljivimi napravami Android, aplikacija Nucleus Smart pa je lahko nameščena na vseh.

Z zvočnimi procesorji pa lahko povežete le eno združljivo napravo Android naenkrat.


Da. Če seznanite združljivo napravo Android z zvočnim procesorjem Nucleus 7 svojega otroka, lahko procesor upravljate in spremljate, pri čemer lahko vidite stanje baterije, prilagajate glasnost in spreminjate program, ne da bi se morali dotikati zvočnega procesorja.


Če ne morete nastavljati zvočnih procesorjev z aplikacijo Nucleus Smart, združljiva naprava Android morda ni pravilno seznanjena z zvočnim procesorjem.

Za dodatne informacije o seznanitvi si oglejte našo animacijo o seznanjanju Nucleus 7 za Android. Če ste seznanjanje uspešno zaključili, se prepričajte, ali je vaš pripomoček znotraj priporočenega območja in ali so v bližini naprave, ki motijo njegovo delovanje. Če težave ni mogoče odpraviti, se obrnite na družbo Cochlear ali svojega strokovnjaka za sluh.

 


V zgornjem desnem delu zaslona aplikacije Nucleus Smart je prikazana ikona baterije. Po ikoni lahko vidite, kakšna je napolnjenost baterij. Tapnite ikono baterije, da se odpre zaslon "Stanje" s podrobnejšim pregledom stanja baterije zvočnega procesorja. Na zaslonu sta prikazana tudi nivo zvoka, ki se predvaja zvočnemu procesorju Nucleus 7 in indikator stanja zvočnega procesorja. Kljukica pomeni, da vaš zvočni procesor Nucleus 7 deluje pravilno.


Če ste seznanjanje zaključili, lahko podrsate navzdol za prikaz obvestil in preverite, da je v aplikaciji Nucleus Smart prikazano stanje baterije procesorjev. Če ne vidite obvestil, to pomeni, da se aplikacija ne izvaja. Zaženete jo lahko tako, da poiščete in tapnete ikono aplikacije Nucleus Smart v predalu za aplikacije (ali na domačem zaslonu).


Izvajanje aplikacije Nucleus Smart se prekine samo, če jo prisilno zaustavite. Aplikacijo zaprite le za odpravljanje težav, saj se mora izvajati, če želite uporabljati funkcije, kot sta "Iskanje mojega procesorja" ali "Hearing Tracker". Če želite zapreti aplikacijo, odprite Nastavitve, izberite Aplikacije, na seznamu poiščite Nucleus Smart in pritisnite "Vsiljena zaustavitev".


Če ste zvočni procesor Nucleus 7 prejeli pred julijem 2018, boste morali posodobiti vdelano programsko opremo za zvočni procesor, preden ga lahko uporabljate z napravo Android. To preprosto posodobitev lahko izvede vaš klinični zdravnik. Za več informacij se obrnite na družbo Cochlear ali svojega strokovnjaka za sluh.


Če imate še vedno težave ali bi nas radi kaj vprašali v zvezi z aplikacijo Nucleus Smart, se za nasvet in pomoč obrnite na lokalno pisarno Cochlear, ki jo najdete na naslovu cochlear.com/intl/contact/global-offices.