Skip to main content

Aplicaţia Osia® Smart: Întrebări frecvente


Aplicaţia Osia Smart este compatibilă cu procesorul de sunet Osia 2.


Pentru o listă actualizată cu modelele compatibile iPhone şi Apple Watch şi versiunile iOS, vă rugăm să consultaţi www.cochlear.com/compatibility.


Da, în majoritatea cazurilor. Aplicaţia este verificată în iOS-ul disponibil la momentul lansării. Dacă se raportează că o versiune iOS mai recentă provoacă probleme, vom urmări să actualizăm aplicaţia şi să rezolvăm problema cât mai curând posibil.

Pentru a reduce la minimum riscul de apariţie a problemelor legate de asociere, conexiune sau aplicaţie la actualizarea versiunii iOS, vă recomandăm:

  • să vă deconectaţi din aplicaţie, să anulaţi asocierea procesorului de sunet şi să dezinstalaţi aplicaţia înainte de actualizarea versiunii iOS, sau
  • să vă deconectaţi din aplicaţie, să anulaţi asocierea procesorului de sunet, să dezinstalaţi aplicaţia şi să reporniţi iPhone-ul, după ce aţi actualizat versiunea iOS.

După aceea, începeţi asocierea procesorului de sunet, apoi descărcaţi şi instalaţi aplicaţia (consultaţi instrucţiunile suplimentare de mai jos) şi conectaţi-vă din nou utilizând aceleaşi detalii ca înainte.


Da, puteţi asocia până la 5 iPhone-uri la procesorul/procesoarele de sunet şi instala aplicaţia pe toate acestea. Totuşi, puteţi conecta doar câte un iPhone, pe rând, la procesorul/procesoarele dumneavoastră de sunet.


Aplicaţia oferă instrucţiuni pe ecran cu modul de rezolvare a problemelor legate de conexiune. Asiguraţi-vă că folosiţi cel mai recent iOS (cu excepţia cazului în care se comunică altfel de către Cochlear pe www.cochlear.com/compatibility). Recomandăm ca, înainte de actualizarea versiunii iOS, să deconectaţi procesorul de sunet şi apoi să efectuaţi asocierea din nou, după actualizare.

În plus, în cazul în care redaţi în flux de date semnalul audio de la iPhone la procesorul sunet, la activarea aplicaţiei puteţi întâmpina probleme la conectare. Dacă aplicaţia rulează în fundal la redarea în flux de date a semnalului audio, acest lucru nu ar trebui să fie o problemă.


Conexiunea dintre procesorul de sunet şi iPhone poate fi pierdută în cazul în care nivelul bateriei procesorului de sunet este scăzut sau dacă distanţa dintre smartphone şi procesorul de sunet este prea mare sau blocată.

Asiguraţi-vă că nivelul de încărcare a bateriei procesorului de sunet este suficient şi că procesorul de sunet este în raza de acţiune a dispozitivului mobil. Asiguraţi-vă că Bluetooth-ul este activat şi apoi reporniţi aplicaţia. Aplicaţia ar trebui să se reconecteze automat.

Atunci când conexiunea este pierdută, va fi prezentată o opţiune pentru „Începere depanare”. Atingeţi-o pentru a începe Depanarea controlată, pentru a obţine asistenţă suplimentară.


O distanţă exactă este dificil de stabilit, deoarece acest lucru depinde de factori precum nivelul de încărcare a bateriei procesorului de sunet, orice obiecte solide aflate între cele două dispozitive şi mediul în care vă aflaţi.


Nivelul de încărcare a bateriei procesorului de sunet poate fi prea mic pentru a suporta conexiunea. Încercaţi să înlocuiţi bateria. Aplicaţia se va reconecta automat.

Atunci când conexiunea este pierdută, va fi prezentată o opţiune pentru „Începere depanare”. Atingeţi-o pentru a începe Depanarea controlată, pentru a obţine asistenţă suplimentară.

Dacă veţi întâmpina în continuare probleme, aţi putea încerca să eliminaţi procesorul de sunet asociat la iPhone-ul dumneavoastră şi apoi să îl asociaţi din nou. Aflaţi mai multe în secţiunea „Cum elimin un procesor de sunet asociat anterior?”


Atunci când redaţi sunet de la iPhone, procesoarele de sunet trec automat la un program de redare. Pentru a reveni la un program auditiv, opriţi operaţiunea de redare.


Este posibil să se fi pierdut conexiunea la procesorul de sunet. Atunci când conexiunea este restabilită, puteţi modifica programul din nou.


Interfaţa Apple Watch oferă acces rapid la funcţiile de bază, cum ar fi schimbarea programului sau ajustarea volumului. Trebuie doar să glisaţi spre stânga sau spre dreapta pentru a alege un program, pentru a selecta o preferinţă sau pentru a activa redarea în flux de date de pe accesoriile wireless. Rotiţi remontoarul pentru a ajusta volumul în sus şi în jos, sau anulaţi sunetul setând volumul la 0.

Totodată, Apple Watch va afişa notificări cum ar fi avertismentele legate de bateria procesorului de sunet.


Indicatorul de baterie în aplicaţie va arăta nivelul actual de putere al bateriei procesorului dumneavoastră de sunet ca maxim sau scăzut. Puterea slabă a bateriei înseamnă că funcţionarea wireless este aproape de întrerupere şi că bateriile trebuie să fie schimbate curând.

Procesoarele de sunet Osia 2 utilizează o baterie zinc-aer, care oferă aproape acelaşi nivel de putere până când este aproape de epuizare, apoi îşi pierde puterea foarte rapid. Prin urmare, este complicat pentru aplicaţie să afişeze un nivel exact al bateriei până când procesorul de sunet nu emite un avertisment privind bateria.


Nu. Aplicaţia nu are niciun impact semnificativ asupra consumului bateriei procesorului de sunet.

Rularea aplicaţiei va consuma o parte din bateria iPhone-ului, în mod similar cu alte aplicaţii. Pentru a utiliza funcţia „Localizare dispozitiv" a aplicaţiei, trebuie activat GPS-ul. Pentru a economisi bateria, puteţi să dezactivaţi GPS-ul de pe iPhone.


Da. Dacă asociaţi dispozitivul dumneavoastră mobil cu procesorul de sunet al copilului dumneavoastră, îl puteţi controla şi monitoriza de la distanţă, dar trebuie să fiţi în raza de acţiune. Acest lucru vă permite să vedeţi starea acumulatorului, să reglaţi volumul şi să modificaţi programul fără să fie nevoie să atingeţi procesorul de sunet.