Skip to main content

Aflaţi mai multe despre contul dumneavoastră Cochlear™


Contul dumneavoastră Cochlear este contul personal pe care îl utilizaţi pentru a accesa serviciile Cochlear. Vă permite să vă conectaţi la serviciile online ale Cochlear utilizând o adresă de e-mail şi o parolă. Aveţi nevoie de un cont Cochlear pentru a accesa serviciile Cochlear, cum ar fi aplicaţia Cochlear Osia Smart.

Crearea unui cont Cochlear va permite Cochlear să vă furnizeze resursele, serviciile şi asistenţa necesare pentru a vă conecta şi a vă autoriza în călătoria dumneavoastră auditivă cu procesorul dumneavoastră de sunet Osia 2. De asemenea, Cochlear va putea să vă informeze cu privire la orice actualizări privind iOS sau Android™ şi aplicaţia Osia Smart.


Dacă aţi achiziţionat un produs Cochlear din magazinul online sau dacă aţi utilizat un serviciu online Cochlear în trecut, este posibil să aveţi deja un cont Cochlear. Este posibil să puteţi utiliza aceeaşi adresă de e-mail şi aceeaşi parolă pentru a vă conecta la aplicaţia Osia Smart. Dacă doriţi să verificaţi dacă aveţi un cont Cochlear, vă rugăm să contactaţi echipa locală a serviciului pentru relaţii cu clienţii Cochlear pentru asistenţă.


Dacă nu aveţi deja un cont Cochlear (adică nu accesaţi deja alte servicii online Cochlear cu o adresă de e-mail şi o parolă), îl puteţi crea selectând „Creare cont nou” din aplicaţia Osia Smart

Dacă sunteţi adult şi aveţi calitatea de pacient, selectaţi opţiunea „Da, sunt”.

Va trebui:

  1. să furnizaţi numele dumneavoastră, data naşterii şi o adresă de e-mail
  2. să creaţi o parolă unică pentru contul dumneavoastră Cochlear.

Dacă sunteţi părintele/îngrijitorul pacientului, selectaţi opţiunea „Sunt părintele sau îngrijitorul”

Va trebui:

  1. să furnizaţi numele dumneavoastră, data naşterii şi o adresă de e-mail
  2. să furnizaţi numele şi data naşterii pacientului de care aveţi grijă
  3. să creaţi o parolă unică pentru contul dumneavoastră Cochlear

După ce trimiteţi detaliile dumneavoastră, vi se va trimite un e-mail cu un link pentru activarea contului dumneavoastră Cochlear. Dacă nu primiţi un e-mail, verificaţi folderul Spam sau Poştă nedorită. Dacă vă accesaţi e-mailul de pe dispozitivul mobil, după ce faceţi clic pe linkul de activare, aplicaţia Osia Smart se va deschide automat şi veţi putea să vă conectaţi cu adresa de e-mail şi parola dumneavoastră. Dacă vă accesaţi contul de e-mail de pe un computer desktop, va trebui să faceţi clic pe linkul de activare şi apoi să utilizaţi dispozitivul mobil pentru a vă conecta la aplicaţia Osia Smart.


Confidenţialitatea dumneavoastră este importantă pentru noi. Ne angajăm să protejăm confidenţialitatea informaţiilor dumneavoastră personale, în conformitate cu legile aplicabile privind confidenţialitatea şi protecţia datelor. Informaţiile dumneavoastră personale vor fi gestionate în conformitate cu Politica noastră de confidenţialitate. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi cochlear.com/privacy.


Dacă nu vă puteţi aminti adresa de e-mail pe care aţi utilizat-o, contactaţi echipa locală a serviciului pentru relaţii cu clienţii Cochlear la cochlear.com/customer-service

Dacă nu vă puteţi aminti parola, selectaţi mai întâi „Am un cont Cochlear”, apoi selectaţi „Aţi uitat parola?” pe pagina de conectare. Introduceţi adresa dumneavoastră de e-mail şi veţi primi instrucţiuni prin e-mail cu privire la modul în care vă puteţi reseta parola.


Dacă întâmpinaţi dificultăţi în continuare sau dacă aveţi alte întrebări cu privire la contul dumneavoastră Cochlear, contactaţi biroul local Cochlear pentru sfaturi şi asistenţă, la cochlear.com/customer-service.