Skip to main content

Aplicaţia Nucleus® Smart: Urmărirea auzului


Procesorul de sunet Nucleus 7 sau Kanso 2 monitorizează în mod constant mediul de ascultare şi este capabil să determine când este prezentă vorbirea. Tabelele de pe ecranul „Timp în vorbire” monitorizează timpul petrecut într-un mediu în care se vorbeşte. În cazul în care utilizaţi un accesoriu pentru redare în flux (de ex., un iPhone compatibil), şi timpul respectiv este calculat şi adăugat „Timpului în vorbire” total.

Timpul petrecut într-un mediu de ascultare se corelează cu progresul realizat în călătoria dvs. auditivă. Obiectivul „Timpului în vorbire” este diferit pentru toată lumea şi depinde de vârstă, de situaţiile legate de familie şi de muncă, precum şi de punctul în care vă aflaţi în călătoria dvs. O modalitate bună de a începe este să vă monitorizaţi „Timpul în vorbire” timp de o săptămână, apoi să vă stabiliţi obiectivul puţin mai sus şi să vedeţi dacă puteţi îmbunătăţi situaţia.

Indicaţiile din cadrul aplicaţiei Nucleus Smart vă pot ajuta să vă creşteţi „Timpul în vorbire”.


Când o antenă externă de procesor de sunet Nucleus 7 sau un procesor de sunet Kanso 2 sunt deconectate de la implant, este denumită „Oprire a antenei externe”. „Opririle antenei externe” se referă la numărul de ori în care procesorul de sunet este deconectat într-o anumită zi, fie în mod deliberat (de exemplu, în timp ce vă schimbaţi hainele sau când faceţi un duş), fie în cazurile când antena externă sau procesorul de sunet au fost deconectate în mod neintenţionat (i.e., răsturnate accidental). O „Oprire a antenei externe” poate fi înregistrată şi în cazul în care există o problemă cu cablul antenei externe a procesorului de sunet Nucleus 7.

Numărul de „Opriri ale antenei externe” variază pentru toată lumea, deoarece depinde de stilul de viaţă al fiecăruia. Este o idee bună să vă stabiliţi propriul nivel de referinţă. Aţi putea utiliza numărul mediu de „Opriri ale antenei externe” din fiecare săptămână pentru a înţelege care este numărul normal pentru dvs. sau pentru copilul dvs. În mod alternativ, aţi putea nota numărul de „Opriri ale antenei externe” într-o zi în care sunteţi sigur că nu există niciuna sau există un număr minim de „Opriri ale antenei externe” neintenţionate. Puteţi utiliza acest nivel de referinţă pentru a determina dacă numărul de „Opriri ale antenei externe” pe care le observaţi este mai mare decât de obicei.

Indicaţiile din aplicaţia Nucleus Smart vă pot ajuta cu sugestii pentru a reduce numărul de „Opriri ale antenei externe” pe care le experimentaţi.


Există posibilitatea pierderii conexiunii dintre procesorul dvs. de sunet Nucleus 7 sau Kanso 2 şi dispozitivul Apple compatibil, ceea ce înseamnă că în această perioadă au fost colectate date insuficiente.

Pentru a preîntâmpina apariţia acestui lucru în viitor, asiguraţi-vă că atât dispozitivul dvs. compatibil iPhone, iPod touch, cât şi procesorul de sunet sunt activate, că funcţia Bluetooth® este activată şi că dispozitivul Apple compatibil este în apropiere (cel puţin o dată dimineaţa şi o dată în timpul nopţii).

Reţineţi că, pentru ca datele să fie colectate, aplicaţia Nucleus Smart trebuie să ruleze, însă nu este necesar să fie activă în fundal.


Nu. Trebuie doar să vă asiguraţi că dispozitivul Apple compatibil şi procesorul de sunet Nucleus 7 sau Kanso 2 sunt ambele pornite, sunt aproape unul de celălalt în mod regulat (cel puţin o dată dimineaţa şi o dată în timpul nopţii), că funcţia Bluetooth este activată, iar aplicaţia Nucleus Smart rulează pe dispozitivul Apple compatibil.


Nu. Confidenţialitatea dvs. este importantă pentru noi. Procesoarele de sunet Nucleus 7şi Kanso 2 monitorizează mediul înconjurător şi detectează vorbirea, însă nu înregistrează sunetul.


ForwardFocus este o caracteristică de control activată de utilizator, care vă permite să auziţi mai bine în medii de ascultare dificile. Poate fi activată sau dezactivată în fila „Program” a aplicaţiei Nucleus Smart.

Când este activată, caracteristica ForwardFocus reduce orice zgomot care vine din spatele dvs., astfel încât să puteţi auzi mai bine persoana care vorbeşte în faţa dvs. Pur şi simplu activaţi caracteristica în mediile în care doriţi să vă concentraţi atenţia asupra unei persoane care vorbeşte în faţa dvs. şi dezactivaţi-o atunci când nu mai este necesară, de exemplu într-un mediu în care este linişte.

Caracteristica ForwardFocus trebuie să fie activată de specialistul dvs. în domeniul auzului. Contactaţi Cochlear sau specialistul dvs. în domeniul auzului pentru a afla mai multe.


Sincronizare date este o caracteristică a aplicaţiei Nucleus Smart, care permite sincronizarea datelor de la procesorul dvs. de sunet în cloud-ul Cochlear.

În cazul în care caracteristica Sincronizare date este activată, datele dvs. legate de Urmărirea auzului vor fi salvate şi consolidate de pe toate dispozitivele prin care au fost capturate datele. Acest lucru înseamnă că în cazul în care vă pierdeţi telefonul, datele dvs. nu vor fi pierdute dacă vă conectaţi de pe alt dispozitiv.


Atunci când asociaţi procesorul dvs. de sunet cu aplicaţia Nucleus Smart, veţi fi întrebat(ă) dacă doriţi să activaţi caracteristica Sincronizare date. Activarea caracteristicii Sincronizare date va însemna sincronizarea datelor dvs. referitoare la Urmărirea auzului în cloud-ul Cochlear. În cazul în care caracteristica Sincronizare date nu este activată, datele referitoare la Urmărirea auzului sunt stocate doar pe dispozitivul dvs. şi nu vor fi sincronizate.