Skip to main content

Aplicația Nucleus® Smart: Urmărirea auzului


Procesorul de sunet Nucleus® 7 monitorizează în mod constant mediul de ascultare și este capabil să determine când este prezentă vorbirea. Tabelele de pe ecranul „Timp în vorbire” monitorizează timpul petrecut într-un mediu în care se vorbește. În cazul în care utilizați un accesoriu pentru redare în flux (de ex., un iPhone compatibil), și timpul respectiv este calculat și adăugat „Timpului în vorbire” total.

Timpul petrecut într-un mediu de ascultare se corelează cu progresul realizat în călătoria dvs. auditivă. Obiectivul „Timpului în vorbire” este diferit pentru toată lumea și depinde de vârstă, de situațiile legate de familie și de muncă, precum și de punctul în care vă aflați în călătoria dvs. O modalitate bună de a începe este să vă monitorizați „Timpul în vorbire” timp de o săptămână, apoi să vă stabiliți obiectivul puțin mai sus și să vedeți dacă puteți îmbunătăți situația.

Indicațiile din cadrul aplicației Nucleus Smart vă pot ajuta să vă creșteți „Timpul în vorbire”.


Atunci când asociați procesorul de sunet cu aplicația Nucleus Smart, veți fi întrebat dacă doriți să activați Sincronizare date. Activarea funcției Sincronizare date înseamnă că datele instrumentului Urmărirea auzului sunt sincronizate în spațiul Cochlear din Cloud. Dacă Sincronizare date nu este activată, datele instrumentului Urmărirea auzului sunt stocate doar pe dispozitiv și nu vor fi sincronizate.


„Opririle antenei externe” înseamnă numărul de deconectări ale antenei externe a procesorului de sunet Nucleus 7 de la implantul cohlear într-o anumită zi. Acest număr reflectă toate situațiile în care antena externă a fost îndepărtată în mod deliberat (de ex., în timp ce se schimbau hainele sau în timpul dușului), precum și cazurile în care antena externă a fost deconectată neintenționat (de ex., a ieșit accidental). O „Oprire a antenei externe” poate fi înregistrată și în cazul în care există o problemă cu cablul antenei dvs. externe.

Numărul de „Opriri ale antenei externe” variază pentru toată lumea, deoarece depinde de stilul de viață al fiecăruia. Este o idee bună să vă stabiliți propriul nivel de referință. Ați putea utiliza numărul mediu de „Opriri ale antenei externe” din fiecare săptămână pentru a înțelege care este numărul normal pentru dvs. sau pentru copilul dvs. În mod alternativ, ați putea nota numărul de „Opriri ale antenei externe” într-o zi în care sunteți sigur că nu există niciuna sau există un număr minim de „Opriri ale antenei externe” neintenționate. Puteți utiliza acest nivel de referință pentru a determina dacă numărul de „Opriri ale antenei externe” pe care le observați este mai mare decât de obicei.

Indicațiile din aplicația Nucleus Smart vă pot ajuta cu sugestii pentru a reduce numărul de „Opriri ale antenei externe” pe care le experimentați.


Există posibilitatea pierderii conexiunii dintre procesorul dvs. de sunet Nucleus 7 și dispozitivul dvs. Apple compatibil, ceea ce înseamnă că în această perioadă au fost colectate date insuficiente.

Pentru a preîntâmpina apariția acestui lucru în viitor, asigurați-vă că atât dispozitivul dvs. compatibil iPhone, iPod touch, cât și procesorul de sunet sunt activate, că funcția Bluetooth® este activată și că dispozitivul Apple compatibil este în apropiere (cel puțin o dată dimineața și o dată în timpul nopții).

Rețineți că, pentru ca datele să fie colectate, aplicația Nucleus Smart trebuie să ruleze, însă nu este necesar să fie activă în fundal.


Nu. Trebuie doar să vă asigurați că dispozitivul Apple compatibil și procesorul de sunet Nucleus 7 sunt ambele pornite, sunt aproape unul de celălalt în mod regulat (cel puțin o dată dimineața și o dată în timpul nopții) și că funcția Bluetooth este activată, iar aplicația Nucleus Smart rulează pe dispozitivul Apple compatibil.


Nu. Confidențialitatea dvs. este importantă pentru noi. Procesorul de sunet Nucleus 7 monitorizează mediul înconjurător și detectează vorbirea, însă nu înregistrează sunetul.


ForwardFocus este o funcție de comandă activată de utilizator, care vă permite să auziți mai bine în medii de ascultare solicitante. Poate fi activată sau dezactivată din fila „Program” a aplicației Nucleus Smart.

Dacă este activată, funcția ForwardFocus reduce toate zgomotele care vin din spatele dvs., astfel încât puteți auzi mai bine persoana care vorbește în fața dvs. Trebuie doar să o activați în mediile în care doriți să vă focalizați pe cineva care vorbește în fața dvs. și să o dezactivați atunci când nu este necesară, spre exemplu într-un loc liniștit.


ForwardFocus trebuie să fie activată de specialistul dvs. în audiologie. Contactați Cochlear sau specialistul dvs. în audiologie pentru a afla mai multe.


Sincronizare date este o funcție a aplicației Nucleus Smart care permite sincronizarea datelor de pe procesorul dumneavoastră de sunet în spațiul de stocare Cochlear din Cloud.


Dacă funcția Sincronizare date este activată, datele instrumentului Urmărirea auzului vor fi copiate de rezervă și consolidate de pe toate dispozitivele prin care au fost captate. Acest lucru înseamnă că, dacă pierdeți telefonul, datele dvs. nu vor fi pierdute dacă vă conectați de pe un alt dispozitiv.