Skip to main content

Aplicația Nucleus® Smart: Întrebări frecvente


Procesorul de sunet Cochlear™ Nucleus 7 este compatibil cu aplicația Nucleus Smart.


Pentru a putea utiliza aplicația Nucleus Smart pentru Android, dispozitivul dvs. va trebui să ruleze Android 5.0 (Lollipop) sau o versiune ulterioară și să fie compatibil cu Bluetooth 4.0 sau o versiune ulterioară.

Aplicația Nucleus Smart a fost verificată ca fiind compatibilă cu următoarele telefoane inteligente Android.

Fabricant Model
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S8
Huawei P8lite
Google Pixel
LG G6
Lenovo Moto G5
HTC U11

Dacă dispozitivul dvs. nu se regăsește în această listă, dar utilizează Android 5.0 și Bluetooth 4.0, aplicația Nucleus Smart va funcționa în continuare, dar nu veți putea oferi același nivel de asistență în scenariile de depanare.


Aplicația Nucleus Smart nu este concepută pentru utilizare pe tablete.


Aplicația Nucleus Smart poate fi descărcată gratuit din Google Play Store. Atingeți pictograma Play Store, căutați „Nucleus Smart”, iar apoi selectați-o pentru a putea descărca aplicația Nucleus Smart. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că este posibil ca aplicația Nucleus Smart să nu fie disponibilă în toate țările, motiv pentru care s-ar putea să nu apară în rezultatele căutării dvs.


Nu. Dispozitivele Android nu au suport încorporat pentru dispozitivele auditive. Prin urmare, aveți nevoie de aplicația Nucleus Smart pe dispozitivul Android dacă doriți să controlați procesorul de sunet Nucleus 7.


Nu. Puteți utiliza aplicația Nucleus Smart pentru a controla și a monitoriza procesorul de sunet Nucleus 7 de pe dispozitivele Apple și Android compatibile.

„Fabricat pentru iPhone” se referă la faptul că puteți transmite semnalul audio direct către procesorul de sunet de pe dispozitivele Apple compatibile. Pentru transmiterea semnalului audio de pe dispozitivele Android este necesară o clemă wireless pentru telefon Cochlear (Cochlear Wireless Phone Clip).


Sistemul de operare Android încă nu acceptă transmiterea semnalelor audio prin Bluetooth® la energie joasă. Vă puteți bucura de redarea în flux a apelurilor telefonice și a fișierelor de muzică de pe dispozitivul Android către procesorul de sunet Nucleus 7 cu ajutorul clemei wireless pentru telefon Cochlear (Cochlear Wireless Phone Clip).


Pentru a controla procesorul de sunet Nucleus 7 cu aplicația Nucleus Smart, va trebui să descărcați aplicația Nucleus Smart și să vă conectați cu detaliile contului dvs. Cochlear. Dacă nu aveți un cont Cochlear, puteți crea un cont după ce ați descărcat aplicația, atingând „Creare cont nou” și urmând instrucțiunile de pe ecran.


Puteți asocia procesorul de sunet Nucleus 7 cu până la cinci dispozitive Android compatibile și puteți instala aplicația Nucleus Smart pe toate.

Cu toate acestea, puteți conecta simultan doar un singur dispozitiv Android compatibil la procesorul (procesoarele) dvs. de sunet.


Da. Dacă asociați dispozitivul dvs. Android compatibil cu procesorul de sunet Nucleus 7 al copilului dvs., puteți controla și monitoriza procesorul, ceea ce vă permite să vedeți starea bateriei, să reglați volumul și să schimbați programul fără a fi nevoie să atingeți procesorul de sunet.


Dacă nu puteți ajusta procesorul (procesoarele) de sunet utilizând aplicația Nucleus Smart, este posibil ca dispozitivul Android compatibil să nu fi fost asociat corect cu procesorul dvs.

Pentru a afla mai multe despre procesul de asociere, vizionați animația noastră de asociere pentru Nucleus 7 pentru Android. Dacă ați finalizat cu succes procesul de asociere, asigurați-vă că dispozitivul se încadrează în limitele recomandate și că nu există nimic care să cauzeze interferențe excesive. Dacă problema persistă, contactați Cochlear sau specialistul dvs. în audiologie.

 


În partea din dreapta sus a ecranului Acasă al aplicației Nucleus Smart, veți vedea o pictogramă a bateriei. Aceasta va indica gradul de încărcare a bateriilor dvs. Atingeți pictograma bateriei pentru a vedea ecranul „Stare”, care arată o vizualizare mai detaliată a nivelului de încărcare a bateriei procesorului de sunet. Acest ecran ilustrează și nivelul de sunet livrat către procesorul dvs. de sunet Nucleus 7, precum și indicatorul de stare a procesorului de sunet. O bifă indică faptul că procesorul dvs. de sunet Nucleus 7 funcționează corect.


Dacă ați finalizat procesul de asociere, puteți glisa în jos zona gri de notificare și să verificați dacă aplicația Nucleus Smart afișează starea bateriei procesorului (procesoarelor) dvs. Dacă nu vedeți notificarea, înseamnă că aplicația nu funcționează. O puteți porni localizând și atingând pictograma aplicației Nucleus Smart în sertarul pentru navigații (sau pe ecranul Acasă).


Aplicația Nucleus Smart se va opri doar dacă forțați închiderea aplicației. Ar trebui să închideți aplicația doar în scopuri de depanare, deoarece aplicația trebuie să ruleze pentru a utiliza funcții precum „Găsește-mi procesorul” și „Urmărirea auzului”. Pentru a închide aplicația, deschideți Setări, selectați Aplicații, găsiți Nucleus Smart în listă și apăsați „Oprire forțată”.


Dacă ați primit procesorul de sunet Nucleus 7 anterior lunii iulie 2018, firmware-ul procesorului dvs. de sunet va trebuie să fie actualizat înainte de a-l putea utiliza cu un dispozitiv Android. Această actualizare simplă poate fi efectuată de medicul dvs. Contactați Cochlear sau specialistul dvs. în audiologie pentru mai multe informații.


Dacă întâmpinați dificultăți în continuare sau dacă aveți alte întrebări cu privire la aplicația Nucleus Smart, contactați biroul local Cochlear pentru sfaturi și asistență, la adresa cochlear.com/intl/contact/global-offices.