Skip to main content

Osia® Smart-app: Vanlige spørsmål


Osia Smart-appen er kompatibel med Osia 2-lydprosessoren.


Se www.cochlear.com/compatibility for en oppdatert oversikt over kompatible Android-smarttelefoner og OS-versjoner.


Ja, i de fleste tilfeller. Appen er verifisert på Android OS-versjonen som er tilgjengelig på utgivelsestidspunktet. Hvis det rapporteres inn at en nyere Android OS-versjon forårsaker problemer, vil vi oppdatere både siden www.cochlear.com/compatibility og appen, og løse problemet så fort som mulig.

For å minimere risikoen for problemer med parkoblingen, tilkoblingen eller appen når du oppdaterer Android OS, anbefaler vi at du enten:

  • logger deg ut av appen og avinstallerer den før du oppdaterer OS, eller
  • logger deg ut av appen, avinstallerer appen og deretter starter smarttelefonen på nytt etter at du har oppdatert OS.

Etter dette installerer og åpner du appen, logger deg på og parkobler til lydprosessoren igjen ved å følge instruksjonene på skjermen.


Ja, du kan parkoble opptil 5 smarttelefoner til lydprosessorene og installere appen på alle. Du kan imidlertid bare koble én smarttelefon om gangen til lydprosessorene.


Tilkoblingen mellom lydprosessoren og smarttelefonen kan gå tapt hvis lydprosessorens batterinivå er lavt eller hvis avstanden mellom smarttelefonen og lydprosessoren er for stor eller blokkert.

Sørg for at lydprosessoren har nok batteri og er innenfor smarttelefonens rekkevidde. Sørg for at Bluetooth er slått på, og start deretter appen og lydprosessoren på nytt. Appen skal automatisk koble seg til igjen.

Når tilkoblingen går tapt, vises alternativet «Start feilsøking». Trykk på alternativet for å starte veiledet feilsøking for å få mer hjelp.


Det er vanskelig å komme med en nøyaktig avstand siden dette avhenger av faktorer som lydprosessorens batterinivå, eventuelle faste gjenstander imellom telefonen og lydprosessoren, og miljøet du befinner deg i.


Batterinivået på lydprosessoren kan være for lavt til å støtte tilkoblingen. Prøv å bytte batteriet. Appen kobles automatisk til igjen.

Når tilkoblingen går tapt, vises alternativet «Start feilsøking». Trykk på alternativet for å starte veiledet feilsøking for å få mer hjelp.

Hvis du fortsetter å oppleve problemer, kan du prøve å fjerne den parkoblede lydprosessoren fra smarttelefonen, og deretter parkoble den igjen. Se mer under «Hvordan fjerner jeg en tidligere parkoblet lydprosessor?»


Du har kanskje mistet tilkoblingen til lydprosessoren. Når tilkoblingen er gjenopprettet, kan du bytte program igjen.


Batteriindikatoren i appen viser det nåværende strømnivået til lydprosessorbatteriet ditt som fullt eller lavt. Lav batteristyrke betyr at den trådløse bruken snart går tapt og at batteriene snart må byttes.

Osia 2-lydprosessoren bruker et sinkluftbatteri, som gir omtrent samme strømnivå til det er nesten tomt og deretter mister effekten raskt. Det er derfor vanskelig for appen å vise et nøyaktig batterinivå før lydprosessoren gir et batterivarsel.


Nei. Appen påvirker ikke forbruket av lydprosessorbatteriet nevneverdig.

I likhet med andre apper bruker denne appen noe av smarttelefonens batteri. For å kunne bruke funksjonen «Finn enhet» i appen må GPS-en være slått på. Du kan slå av GPS-en på smarttelefonen for å spare batteri.


Ja. Hvis du parkobler mobilenheten din med barnets lydprosessor, kan du kontrollere og overvåke den på avstand, men du må være innenfor rekkevidde. Dette gjør det mulig å se batteristatus, justere volum og bytte program uten å måtte berøre lydprosessoren.