Skip to main content

Meer informatie over uw Cochlear™-account


Uw Cochlear-account is een persoonlijk account dat u gebruikt om toegang te krijgen tot diensten van Cochlear. Hiermee kunt u zich aanmelden bij de online diensten van Cochlear met behulp van een e-mailadres en een wachtwoord. U hebt een Cochlear-account nodig om toegang te krijgen tot diensten van Cochlear, zoals de Cochlear Osia Smart-app.

Door een Cochlear-account aan te maken, kan Cochlear u de middelen, diensten en ondersteuning bieden voor meer contact en mogelijkheden tijdens uw hoortraject met de Osia 2-geluidsprocessor. Cochlear kan u dan ook op de hoogte houden van updates met betrekking tot iOS of Android™ en de Osia Smart-app.


Als u een Cochlear-product hebt gekocht in de online winkel of in het verleden een online dienst van Cochlear hebt gebruikt, hebt u mogelijk al een Cochlear-account. Mogelijk kunt u hetzelfde e-mailadres en wachtwoord gebruiken om u aan te melden bij de Osia Smart-app. Als u wilt controleren of u een Cochlear-account hebt, neem dan contact op met de klantenservice van Cochlear in uw regio.


Als u nog geen Cochlear-account hebt (u hebt dus nog geen toegang tot andere online diensten van Cochlear met een e-mailadres en wachtwoord), kunt u een account aanmaken door in de Osia Smart-app ‘Nieuwe account aanmaken’ te selecteren

Als u een volwassen gebruiker bent, selecteert u de optie ‘Ja, dat ben ik’.

U moet het volgende doen:

  1. Uw naam, geboortedatum en e-mailadres opgeven.
  2. Een uniek wachtwoord aanmaken voor uw Cochlear-account.

Als u de ouder/verzorger van de gebruiker bent, selecteert u de optie 'Ik ben de ouder of verzorger'.

U moet het volgende doen:

  1. Uw naam, geboortedatum en e-mailadres opgeven.
  2. De naam en geboortedatum van de gebruiker opgeven waarvoor u zorgdraagt.
  3. Een uniek wachtwoord aanmaken voor uw Cochlear-account.

Nadat u uw gegevens hebt verzonden, krijgt u een e-mail met een link om uw Cochlear-account te activeren. Als u geen e-mail ontvangt, controleert u de map met spam of ongewenst e-mails. Als u uw e-mail opent vanaf uw mobiele apparaat en op de activeringslink klikt, wordt de Osia Smart-app automatisch geopend en kunt u zich aanmelden met uw e-mailadres en wachtwoord. Als u uw e-mailaccount opent vanaf een desktopcomputer, moet u op de activeringslink klikken en vervolgens uw mobiele apparaat gebruiken om u aan te melden bij de Osia Smart-app.


Uw privacy is belangrijk voor ons. We zorgen ervoor dat de privacy van uw persoonlijke informatie wordt beschermd conform de toepasselijke wetgeving omtrent privacy en gegevensbescherming. Uw persoonlijke gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. Ga voor meer informatie naar cochlear.com/privacy.


Als u het e-mailadres dat u hebt gebruikt niet meer weet, neem dan contact op met de klantenservice van Cochlear via cochlear.com/customer-service

Als u uw wachtwoord niet meer weet, selecteert u eerst 'Ik heb een Cochlear-account' en vervolgens 'Wachtwoord vergeten?' op de inlogpagina. Voer uw e-mailadres in en u ontvangt per e-mail instructies over hoe u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen.


Als u nog steeds problemen ondervindt of andere vragen hebt over uw Cochlear-account, kunt u voor advies en hulp contact opnemen met uw plaatselijke Cochlear-kantoor via cochlear.com/customer-service.