Skip to main content

Nucleus® Smart App: Hooractiviteitentracker


De Nucleus 7- en Kanso 2-geluidsprocessor letten voortdurend op de luistersituatie en kunnen vaststellen wanneer er een gesprek te horen is. De grafieken op het scherm 'Tijd in spraak' houden de tijd bij die in een spraakomgeving wordt doorgebracht. Als u een accessoire voor streaming gebruikt (bijvoorbeeld een compatibele iPhone), wordt die tijd ook berekend en opgeteld bij de totale 'Tijd in spraak'.

De tijd die wordt doorgebracht in een luistersituatie komt overeen met de vooruitgang die u boekt in uw luistertraject. Het doel van 'Tijd in spraak' is voor iedereen anders en is afhankelijk van uw leeftijd, gezinssituatie en werkomgeving en van het punt waarop u zich bevindt binnen uw luistertraject. Een goede manier om te beginnen is ongeveer een week lang uw 'Tijd in spraak' bij te houden en vervolgens het doel een beetje hoger in te stellen en te zien of u verbeteringen kunt bereiken.

Tips in de Nucleus Smart App kunnen u helpen uw 'Tijd in spraak' te verhogen.


Wanneer een zendspoel van de Nucleus 7- of Kanso 2-geluidsprocessor is losgekoppeld van uw implantaat, wordt dit weergegeven als ‘Spoel af’. ‘Spoel af’ verwijst naar het aantal keren dat uw geluidsprocessor op een bepaalde dag is losgekoppeld, zowel opzettelijk (bijvoorbeeld omdat u zich omkleedt of een douche neemt), als niet opzettelijk (d.w.z. per ongeluk losgekoppeld). ‘Spoel af’ kan ook worden geregistreerd als er een probleem is met het zendspoelsnoer van uw Nucleus 7-geluidsprocessor.

Het aantal van 'Spoel af' verschilt per persoon en is afhankelijk van uw levensstijl. Het is een goed idee om uw eigen basislijn vast te stellen. U kunt het gemiddelde van 'Spoel af' gedurende een paar weken noteren om een idee te krijgen wat voor u of uw kind normaal is. U kunt ook noteren wat het aantal keren 'Spoel af' is op een dag waarop u verwacht dat er geen of nauwelijks onbedoelde verwijderde zendspoelen zijn. U kunt deze basislijn gebruiken om vast te stellen of het aantal van 'Spoel af’ hoger is dan normaal.

Tips in de Nucleus Smart App kunnen u helpen het aantal keren ‘Spoel af’ te verminderen.


Mogelijk is de verbinding tussen de Nucleus 7- of Kanso 2-geluidsprocessor en uw compatibele Apple-apparaat uitgevallen en zijn er in die periode te weinig gegevens verzameld.

Om dit in de toekomst te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat zowel uw compatibele iPhone of iPod touch en de geluidsprocessor zijn ingeschakeld, dat Bluetooth® is geactiveerd en dat uw compatibele Apple-apparaat dichtbij is (minstens één keer 's ochtends en één keer 's avonds).

Om gegevens te kunnen verzamelen, moet de Nucleus Smart App wel actief zijn, maar dat mag op de achtergrond zijn.


Nee. U hoeft alleen maar te zorgen dat het compatibele Apple-apparaat en de Nucleus 7- of Kanso 2-geluidsprocessor allebei zijn ingeschakeld en dicht bij elkaar in de buurt zijn (minstens één keer ’s ochtends en één keer ’s avonds), dat Bluetooth is geactiveerd en de Nucleus Smart App op het compatibele Apple-apparaat draait.


Nee. Uw privacy is belangrijk voor ons. De Nucleus 7- en Kanso 2-geluidsprocessor letten op de omgeving en detecteren spraak, maar nemen geen geluiden op.


ForwardFocus is een door de gebruiker geactiveerde bedieningsfunctie waarmee u beter kunt horen in lastige luistersituaties. De functie kan worden in- of uitgeschakeld op het tabblad 'Programma' van de Nucleus Smart App.

Als de functie is ingeschakeld, vermindert ForwardFocus al het lawaai dat van achter u komt, zodat u de persoon vóór u beter kunt verstaan. Schakel deze functie in wanneer u zich wilt richten op wat iemand vóór u zegt en schakel de functie weer uit als extra ondersteuning niet nodig is, zoals in een rustige omgeving.

ForwardFocus moet worden ingeschakeld door uw hoorspecialist. Neem voor meer informatie contact op met Cochlear of uw hoorspecialist.


Datasynchronisatie is een functie van de Nucleus Smart App waarmee gegevens van uw geluidsprocessor kunnen worden gesynchroniseerd met de Cochlear Cloud.

Als Datasynchronisatie is ingeschakeld, wordt er een back-up gemaakt van de gegevens van uw hooractiviteitentracker. Deze gegevens worden samengevoegd vanaf alle apparaten waarmee de gegevens zijn vastgelegd. Dit betekent dat uw gegevens niet verloren gaan als u uw telefoon verliest. U hoeft zich dan alleen maar vanaf een ander apparaat aan te melden.


Wanneer u uw geluidsprocessor koppelt met de Nucleus Smart App, wordt u gevraagd of u Datasynchronisatie wilt inschakelen. Door de functie Datasynchronisatie in te schakelen, worden de gegevens van uw hooractiviteitentracker gesynchroniseerd met de Cochlear Cloud. Als Datasynchronisatie niet is ingeschakeld, worden de gegevens van de Hooractiviteitentracker alleen opgeslagen op uw toestel en worden ze niet gesynchroniseerd.