Skip to main content

Nucleus® Smart App: Hooractiviteitentracker


De Nucleus® 7-geluidsprocessor let voortdurend op de luistersituatie en kan vaststellen wanneer er een gesprek te horen is. De grafieken op het scherm 'Tijd in spraak' houden de tijd bij die in een spraakomgeving wordt doorgebracht. Als u een accessoire voor streaming gebruikt (bijvoorbeeld een Cochlear Wireless TV Streamer (tv-streamer)), wordt die tijd ook berekend en opgeteld bij de totale 'Tijd in spraak'.

De tijd die wordt doorgebracht in een luistersituatie komt overeen met de vooruitgang die u boekt in uw luistertraject. Het doel van 'Tijd in spraak' is voor iedereen anders en is afhankelijk van uw leeftijd, gezinssituatie en werkomgeving en van het punt waarop u zich bevindt binnen uw luistertraject. Een goede manier om te beginnen is ongeveer een week lang uw 'Tijd in spraak' bij te houden en vervolgens het doel een beetje hoger in te stellen en te zien of u verbeteringen kunt bereiken.

Tips in de Nucleus Smart App kunnen u helpen uw 'Tijd in spraak' te verhogen.


'Spoelen af' is het aantal keer dat de Nucleus 7-geluidsprocessor op een bepaalde dag werd losgekoppeld van het cochleaire implantaat. Dit aantal staat voor alle keren dat de zendspoel opzettelijk verwijderd werd (bijvoorbeeld tijdens het aankleden of douchen) en ook alle keren dat de zendspoel per ongeluk werd losgekoppeld (bijvoorbeeld door er per ongeluk tegenaan te stoten). 'Spoel af' kan ook worden geregistreerd als er een probleem is met het zendspoelsnoer.

Het aantal 'spoelen af' verschilt per persoon en is afhankelijk van uw levensstijl. Het is een goed idee om uw eigen basislijn vast te stellen. U kunt het gemiddelde aantal 'spoelen af' gedurende een paar weken noteren om een idee te krijgen wat voor u of uw kind normaal is. U kunt ook noteren wat het aantal 'spoelen af' is op een dag waarop u verwacht dat er geen of nauwelijks onbedoelde verwijderde zendspoelen zijn. U kunt deze basislijn gebruiken om vast te stellen of het aantal 'spoelen af' hoger is dan normaal.

Tips in de Nucleus Smart App kunnen u helpen het aantal 'spoelen af' te verminderen.


Mogelijk is de verbinding tussen de Nucleus 7-geluidsprocessor en uw compatibele Android™-apparaat uitgevallen en zijn er in die periode te weinig gegevens verzameld.

Om dit in de toekomst te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat zowel uw compatibele Android-apparaat en de geluidsprocessor zijn ingeschakeld, dat Bluetooth® is geactiveerd en dat uw compatibele Android-apparaat dichtbij is (minstens één keer 's ochtends en één keer 's avonds).

Om gegevens te kunnen verzamelen, moet de Nucleus Smart App wel actief zijn, maar dat mag op de achtergrond zijn.


Nee. U hoeft alleen maar te zorgen dat het compatibele Android-apparaat en de Nucleus 7-geluidsprocessor allebei zijn ingeschakeld en dicht bij elkaar in de buurt zijn (minstens één keer 's ochtends en één keer 's avonds), dat Bluetooth is geactiveerd en de Nucleus Smart App op uw compatibele Android-apparaat draait.


Nee. Uw privacy is belangrijk voor ons. De Nucleus 7-geluidsprocessor let op de omgeving en detecteert spraak, maar neemt geen geluiden op.


Cochlear bewaart geen gegevens van uw hooractiviteitentracker. Deze worden alleen opgeslagen op uw compatibele Android-apparaat.


ForwardFocus is een door de gebruiker geactiveerde bedieningsfunctie waarmee u beter kunt horen in lastige luistersituaties. De functie kan worden in- of uitgeschakeld op het tabblad 'Programma' van de Nucleus Smart App.

Als de functie is ingeschakeld, vermindert ForwardFocus al het lawaai dat van achter u komt, zodat u de persoon vóór u beter kunt verstaan. Schakel deze functie in wanneer u zich wilt richten op wat iemand vóór u zegt en schakel de functie weer uit als extra ondersteuning niet nodig is, zoals in een rustige omgeving.


ForwardFocus moet worden ingeschakeld door uw hoorspecialist. Neem voor meer informatie contact op met Cochlear of uw hoorspecialist.