Skip to main content

Osia® Smart alkalmazás Gyakran ismételt kérdések


Az Osia Smart alkalmazás az Osia 2 beszédprocesszorral kompatibilis.


Az iPhone- és Apple Watch-típusok, valamint az iOS verziók kompatibilitásának naprakész információit a www.cochlear.com/compatibility oldalon találja.


Igen, a legtöbb esetben. Az alkalmazás működése az indításakor elérhető iOS rendszeren igazolt. Ha egy újabb iOS verzió által okozott bármilyen problémáról jelentést kapunk, törekedni fogunk az alkalmazás frissítésére és a probléma mielőbbi megoldására.

Az iOS frissítésekor a párosítás, a kapcsolat vagy az alkalmazás problémáinak minimalizálása érdekében a következőket javasoljuk:

  • Jelentkezzen ki az alkalmazásból, szüntesse meg a beszédprocesszor párosítását, és távolítsa el az alkalmazást az iOS frissítése előtt, vagy
  • jelentkezzen ki az alkalmazásból, szüntesse meg a beszédprocesszor párosítását, távolítsa el az alkalmazást, majd indítsa újra iPhone készülékét az iOS frissítése után.

Ezután párosítsa a beszédprocesszort, majd töltse le és telepítse az alkalmazást (lásd alább a további utasításokat), és jelentkezzen be újra a korábbi adatokkal.


Igen, akár 5 iPhone készüléket is párosíthat a beszédprocesszor(ok)hoz, és az alkalmazást mindre telepítheti. Egyszerre azonban csak egy iPhone eszközhöz csatlakoztathatja a beszédprocesszor(oka)t.


Az alkalmazás képernyőjén utasítások jelennek meg a csatlakozással kapcsolatos problémák megoldásáról. Győződjön meg róla, hogy a legfrissebb iOS-t használja (hacsak a Cochlear mást nem közöl a www.cochlear.com/compatibility weboldalon). Javasoljuk, hogy az iOS frissítése előtt szüntesse meg a beszédprocesszor párosítását, majd a frissítés után párosítsa újra.

Továbbá, ha az alkalmazás indításakor az iPhone készülékről hangot sugároz a beszédprocesszorra, problémákat tapasztalhat a csatlakozás során. H a hangsugárzás közben az alkalmazás a háttérben fut, nem valószínű, hogy gondot okoz.


A beszédprocesszor és az iPhone közötti kapcsolat megszakadhat, ha a beszédprocesszor elemének töltöttségi szintje alacsony, vagy ha az iPhone és a beszédprocesszor közötti távolság túl nagy vagy akadályozva van.

Győződjön meg arról, hogy a beszédprocesszor eleme megfelelően fel van töltve, és a mobileszköz hatótávolságán belül van. Ellenőrizze, hogy a Bluetooth be van-e kapcsolva, majd indítsa újra az alkalmazást. Az alkalmazásnak automatikusan újra kell csatlakoznia.

Ha a kapcsolat megszakad, megjelenik a „Hibaelhárítás indítása” lehetőség. Érintse meg az Irányított hibaelhárítás elindításához, amely további segítséget nyújt Önnek.


Nehéz megadni a pontos távolságot, mivel ez olyan tényezőktől függ, mint a beszédprocesszor elemének töltöttségi szintje, a közöttük lévő szilárd tárgyak és az adott környezet.


Előfordulhat, hogy a beszédprocesszor elemének töltöttségi szintje túl alacsony a kapcsolat támogatásához. Próbálja meg kicserélni az elemet. Az alkalmazás automatikusan újracsatlakozik.

Ha a kapcsolat megszakad, megjelenik a „Hibaelhárítás indítása” lehetőség. Érintse meg az Irányított hibaelhárítás elindításához, amely további segítséget nyújt Önnek.

Ha továbbra is problémákat tapasztal, próbálja meg leválasztani a párosított beszédprocesszort az iPhone készülékről, majd párosítsa újra. További tudnivalókat a „Hogyan távolíthatom el a korábban párosított beszédprocesszort?” című részben talál.


Amikor hangot sugároz iPhone készülékéről, a beszédprocesszorok automatikusan egy hangsugárzásos programra váltanak. A hallássegítő programhoz való visszatéréshez állítsa le a hangsugárzó műveletet.


Előfordulhat, hogy megszakadt a kapcsolat a beszédprocesszorral. Ha a kapcsolat helyreáll, ismét válthat programot.


Az Apple Watch interfész gyors hozzáférést biztosít az olyan alapvető funkciókhoz, mint a program módosítása vagy a hangerő beállítása. Egyszerűen csúsztassa az ujját balra vagy jobbra egy program kiválasztásához, válasszon ki egy Kedvencet, vagy aktiválja a vezeték nélküli kiegészítőkről történő hangsugárzást. A Crown gombbal növelje vagy csökkentse a hangerőt, vagy némítsa az eszközt a hangerő 0-ra állításával.

Az Apple Watch olyan értesítéseket is megjelenít, mint a beszédprocesszor elemének töltöttségére vonatkozó figyelmeztetések.


Az alkalmazás elemindikátora a beszédprocesszor elemének aktuális töltöttségi szintjét mutatja, amely lehet teljes vagy alacsony. Az alacsony elemtöltöttség azt jelenti, hogy a vezeték nélküli működés nemsokára megszakad, és az elemeket hamarosan ki kell cserélni.

Az Osia 2 beszédprocesszor cink-levegő elemet használ, amely a lemerülésközeli állapotig majdnem ugyanolyan szintű teljesítményt biztosít, majd nagyon gyorsan veszít a teljesítményéből. Ezért amíg a beszédprocesszor nem küld az elemmel kapcsolatos figyelmeztetést, az alkalmazás nehezen tudja pontosan megjeleníteni az elem töltöttségi szintjét.


Nem. Az alkalmazás nem befolyásolja jelentősen a beszédprocesszor elemének merülését.

Az alkalmazás futtatása valamennyire meríti az iPhone akkumulátorát, csakúgy mint a többi alkalmazás. Az alkalmazás „Eszköz keresése” funkciójának használatához be kell kapcsolnia a GPS-t. A töltöttség megőrzéséhez kikapcsolhatja a GPS funkciót az iPhone készüléken.


Igen. Ha párosítja mobileszközét a gyermek beszédprocesszorával, távolról vezérelheti és felügyelheti azt, de hatótávolságon belül kell lennie. Ekkor a beszédprocesszor megérintése nélkül is megtekintheti az akkumulátor állapotát, beállíthatja a hangerőt és programot válthat.