Skip to main content

Aplikacija Nucleus® Smart: Odgovori na česta pitanja


Procesor zvuka Cochlear™ Nucleus 7 kompatibilan je s aplikacijom Nucleus Smart.


Aplikacija Nucleus Smart kompatibilna je s uređajima iPhone 5 (ili novijim modelima) i iPod 6. generacije (ili novijim modelima) na kojima je instaliran sustav iOS 10.0 ili noviji. Nije namijenjena za upotrebu s drugim uređajima Apple.

^Procesor zvuka Cochlear Nucleus 7 kompatibilan je s uređajima iPhone, iPad i iPod touch. Informacije o kompatibilnosti potražite na adresi www.cochlear.com/compatibility. Aplikacija Cochlear Nucleus Smart dostupna je u trgovinama App Store i Google Play. Informacije o kompatibilnosti potražite na adresi www.cochlear.com/compatibility. Apple, logotip Apple, FaceTime, logotip Made for iPad, logotip Made for iPhone, logotip Made for iPod, iPhone, iPad Pro, iPad Air, iPad mini, iPad i iPod touch zaštitni su znakovi tvrtke Apple Inc. registrirani u SAD-u i drugim državama. App Store je uslužni žig tvrtke Apple Inc. registriran u SAD-u i drugim državama.


Aplikacija Nucleus Smart može se besplatno preuzeti na web-mjestu Apple App Store. Dodirnite ikonu App Store, izvršite pretraživanje prema pojmu „Nucleus Smart“ i zatim odaberite preuzimanje aplikacije Nucleus Smart. Napominjemo da aplikacija Nucleus Smart možda nije dostupna za preuzimanje u svim državama i zato se možda neće pojaviti u rezultatima vašeg pretraživanja.


Nakon preuzimanja i instalacije aplikacije Nucleus Smart dodirnite „Pokazni način rada“ kako biste se upoznali s različitim funkcijama i značajkama. On će vam omogućiti istraživanje aplikacije Nucleus Smart i upoznavanje s njezinim radom čak i prije nego primite svoj procesor zvuka Nucleus 7.

Kako biste procesorom Nucleus 7 mogli upravljati pomoću aplikacije Nucleus Smart, trebate se prijaviti s pomoću podataka svojeg Cochlear računa. Ako nemate Cochlear račun, nakon što preuzmete aplikaciju, možete ga izraditi dodirom na "Izradi novi račun" i slijeđenjem uputa na zaslonu.


Procesor zvuka Nucleus 7možete upariti s do pet kompatibilnih uređaja Apple i na sve te uređaje možete instalirati aplikaciju Nucleus Smart. Međutim, istovremeno s procesorima zvuka može biti povezan samo jedan kompatibilan uređaj Apple. 


U pokaznom načinu rada aplikaciju Nucleus Smart možete upotrebljavati bez povezivanja s procesorom zvuka Nucleus 7, radi demonstracije njezina rada ili samo kako biste je isprobali. Pokazni način rada možete omogućiti/onemogućiti u odjeljku „Postavke“ u aplikaciji Nucleus Smart.


Da. Ako kompatibilan uređaj Apple uparite s procesorom zvuka Nucleus 7 koji upotrebljava vaše dijete, možete upravljati procesorom i nadzirati ga, što će vam omogućiti da pratite stanje baterije, da podešavate glasnoću i mijenjate programe bez potrebe da dodirujete procesor zvuka.

Možete i onemogućiti strujanje zvuka na djetetov procesor kako se telefonski pozivi ili glazba ne bi slali na njegov procesor. To možete učiniti na način da u odjeljku Postavke > Općenito > Pristupačnost > Slušni uređaji isključite opciju "Strujanje na slušni uređaj". To će zaustaviti strujanje na djetetov procesor zvuka, ali ćete i nadalje moći upravljati njime s pomoću aplikacije Nucleus Smart.

Ako ne možete podesiti procesore zvuka pomoću aplikacije Nucleus Smart, kompatibilan uređaj Apple možda nije pravilno uparen s procesorom zvuka.

Pogledajte našu animaciju uparivanja za Nucleus 7 kako biste saznali više o postupku uparivanja. Ako ste uspješno izvršili postupak uparivanja, provjerite nalazi li se uređaj unutar preporučenog dometa i nalaze li se u blizini izvori snažnih smetnji. Ako se problem nastavi pojavljivati, obratite se tvrtki Cochlear ili specijalistu za sluh.

 

U gornjem desnom dijelu početnog ekrana aplikacije Nucleus Smart prikazuje se ikona baterije. Ona pokazuje koliko su napunjene baterije. Dodirnite ikonu baterije kako bi se prikazao zaslon „Status“ s podrobnijim prikazom razine napunjenosti baterije procesora zvuka. Taj zaslon prikazuje i jačinu zvuka koja se šalje na procesor zvuka Nucleus 7, kao i indikator statusa procesora zvuka. Kvačica je znak da procesor zvuka Nucleus 7 radi pravilno.


Dvaput pritisnite gumb za početni ekran na kompatibilnom uređaju Apple kako bi se prikazale sve aktivne aplikacije. Povlačenjem prsta ulijevo ili udesno krećite se kroz aplikacije i, ako je aplikacija Nucleus Smart aktivna, pronaći ćete je među pregledima aplikacija. Dodirnite pregled zaslona aplikacije Nucleus Smart kako biste se vratili u aplikaciju i nastavili s njezinom upotrebom. Aplikacija bi uvijek trebala biti aktivna na uređaju Apple kako biste mogli primati upozorenja, pronaći procesor zvuka i upotrebljavati značajke za Praćenje slušanja. Ako trebate zatvoriti aplikaciju radi uklanjanja pogrešaka, ne zaboravite je ponovo otvoriti.


Aplikacija Nucleus Smart prestaje raditi samo ako je prisilno zatvorite. Aplikaciju biste trebali zatvoriti samo radi uklanjanja pogrešaka jer aplikacija mora raditi kako biste mogli upotrebljavati značajke kao što su Traženje mojeg procesora i Praćenje slušanja. Kako biste zatvorili aplikaciju, dvaput pritisnite gumb za početni ekran na kompatibilnom uređaju Apple kako bi se prikazale sve aktivne aplikacije. Krećite se među otvorenim aplikacijama povlačenjem prsta ulijevo ili udesno sve dok ne pronađete pregled aplikacije Nucleus Smart. Kad pronađete zaslon pregleda aplikacije Nucleus Smart, povucite prstom prema gore kako biste zatvorili aplikaciju.


Ako i dalje imate poteškoće ili imate druga pitanja o aplikaciji Nucleus Smart, možete zatražiti savjet i pomoć od lokalnog ureda tvrtke Cochlear na adresi cochlear.com/intl/contact/global-offices.