Skip to main content

Aplikacija Nucleus® Smart: Odgovori na česta pitanja


Procesori zvuka Cochlear™ Nucleus 7 i Kanso 2 kompatibilni su s aplikacijom Nucleus Smart.


Aplikacija Nucleus Smart kompatibilna je s uređajima iPhone 5s (ili novijim modelima) i iPod 6. generacije (ili novijim modelima) na kojima je instaliran sustav iOS 11.0 ili noviji. Nije namijenjena za upotrebu s drugim uređajima Apple. Informacije o kompatibilnosti potražite na adresi www.cochlear.com/compatibility.


Aplikacija Nucleus Smart može se besplatno preuzeti u trgovini Apple App Store. Dodirnite ikonu App Store, izvršite pretraživanje prema pojmu „Nucleus Smart” i zatim odaberite preuzimanje aplikacije Nucleus Smart. Napominjemo da aplikacija Nucleus Smart možda nije dostupna za preuzimanje u svim državama i zato se možda neće pojaviti u rezultatima vašeg pretraživanja.


Nakon preuzimanja i instalacije aplikacije Nucleus Smart dodirnite „Pokazni način rada” kako biste se upoznali s različitim funkcijama i značajkama. On će vam omogućiti istraživanje aplikacije Nucleus Smart i upoznavanje s njezinim radom čak i prije nego što primite svoj procesor zvuka Nucleus 7 ili Kanso 2.

Kako biste procesorom zvuka mogli upravljati pomoću aplikacije Nucleus Smart, trebate se prijaviti s pomoću podataka svojeg Cochlear računa. Ako nemate Cochlear račun, nakon što preuzmete aplikaciju, možete ga izraditi dodirom na „Izradi novi račun” i slijeđenjem uputa na zaslonu.


Procesor zvuka Nucleus 7 ili Kanso 2 možete upariti s do pet kompatibilnih uređaja Apple i na sve te uređaje možete instalirati aplikaciju Nucleus Smart. Međutim, istovremeno s procesorom zvuka može biti povezan samo jedan uređaj Apple. 


U pokaznom načinu rada aplikaciju Nucleus Smart možete upotrebljavati bez povezivanja s procesorom zvuka Nucleus 7 ili Kanso 2 radi demonstracije njezina rada ili samo kako biste je isprobali. Pokazni način rada možete omogućiti/onemogućiti u odjeljku „Postavke” u aplikaciji Nucleus Smart.


Da. Ako kompatibilan uređaj Apple uparite s procesorom zvuka Nucleus 7 ili Kanso 2 koji upotrebljava vaše dijete, možete upravljati procesorom i nadzirati ga, što će vam omogućiti da pratite stanje baterije, da podešavate glasnoću i mijenjate programe bez potrebe da dodirujete procesor zvuka.

Možete i onemogućiti strujanje zvuka na djetetov procesor kako se telefonski pozivi ili glazba ne bi slali na njegov procesor. To možete učiniti na način da promijenite postavku „Zvukovna navigacija” za vaš slušni uređaj koja se nalazi pod „Pristupačnost” u odjeljku „Postavke” vašeg uređaja Apple. U postavkama „Zvukovna navigacija” odaberite „Nikada slušni uređaji” za „Zvuk poziva” ili „Zvuk medija” kako biste zaustavili strujanje telefonskih poziva ili medija. To će zaustaviti strujanje na djetetov procesor zvuka, ali ćete i nadalje moći upravljati njime s pomoću aplikacije Nucleus Smart.


Ako ne možete podesiti procesore zvuka pomoću aplikacije Nucleus Smart, kompatibilan uređaj Apple možda nije pravilno uparen s procesorom zvuka.

Pogledajte našu animaciju uparivanja kako biste saznali više o postupku uparivanja. Ako ste uspješno izvršili postupak uparivanja, provjerite nalazi li se uređaj unutar preporučenog dometa i nalaze li se u blizini izvori snažnih smetnji. Ako se problem nastavi pojavljivati, obratite se tvrtki Cochlear.

 

U gornjem desnom dijelu početnog ekrana aplikacije Nucleus Smart prikazuje se ikona baterije. Ona pokazuje koliko su napunjene baterije procesora zvuka. Dodirnite ikonu baterije kako bi se prikazao zaslon „Status” s podrobnijim prikazom razine napunjenosti baterije procesora zvuka. Taj zaslon prikazuje i jačinu zvuka koja se šalje na procesor zvuka Nucleus 7 ili Kanso 2, kao i indikator statusa procesora zvuka. Kvačica je znak da procesor zvuka radi pravilno.


Dvaput pritisnite gumb za početni ekran na kompatibilnom uređaju Apple kako bi se prikazale sve aktivne aplikacije. Povlačenjem prsta ulijevo ili udesno krećite se kroz aplikacije i, ako je aplikacija Nucleus Smart aktivna, pronaći ćete je među pregledima aplikacija. Dodirnite pregled zaslona aplikacije Nucleus Smart kako biste se vratili u aplikaciju i nastavili s njezinom upotrebom. Aplikacija bi uvijek trebala biti aktivna na uređaju Apple kako biste mogli primati upozorenja, pronaći procesor zvuka i upotrebljavati značajke za Praćenje slušanja. Ako trebate zatvoriti aplikaciju radi uklanjanja pogrešaka, ne zaboravite je ponovo otvoriti.


Aplikacija Nucleus Smart prestaje raditi samo ako je prisilno zatvorite. Aplikaciju biste trebali zatvoriti samo radi uklanjanja pogrešaka jer aplikacija mora raditi kako biste mogli upotrebljavati značajke kao što su Pronađi moj procesor i Praćenje slušanja. Kako biste zatvorili aplikaciju, dvaput pritisnite gumb za početni ekran na kompatibilnom uređaju Apple kako bi se prikazale sve aktivne aplikacije. Krećite se među otvorenim aplikacijama povlačenjem prsta ulijevo ili udesno sve dok ne pronađete pregled aplikacije Nucleus Smart. Kad pronađete zaslon pregleda aplikacije Nucleus Smart, povucite prstom prema gore kako biste zatvorili aplikaciju.


Ako i dalje imate poteškoće ili imate druga pitanja o aplikaciji Nucleus Smart, možete zatražiti savjet i pomoć od lokalnog ureda tvrtke Cochlear na adresi cochlear.com/intl/contact/global-offices.


Aplikacija Nucleus Smart za Apple Watch povezuje se s aplikacijom Nucleus Smart koja je pokrenuta na kompatibilnom uređaju iPhone, a ne povezuje se izravno s procesorom zvuka Nucleus 7 ili Kanso 2. Aplikacija Nucleus Smart mora biti pokrenuta na kompatibilnom uređaju iPhone kako bi aplikacija Nucleus Smart za Apple Watch mogla raditi.

Apple Watch upotrebljava Bluetooth® za uparivanje s uređajem iPhone, a aplikacija Nucleus Smart za Apple Watch komunicira s aplikacijom Nucleus Smart putem ove Bluetooth veze.

Kada se postavke procesora zvuka Nucleus 7 ili Kanso 2 promijene u aplikaciji Nucleus Smart za Apple Watch, te će se postavke odmah primijeniti u aplikaciji Nucleus Smart na uređaju iPhone.


Minimalno kompatibilni watchOS (operativni sustav uređaja Apple Watch) je verzija 6.

Informacije o kompatibilnosti nalaze se na www.cochlear.com/compatibility

Kompatibilnost aplikacije Nucleus Smart za Apple Watch s aplikacijom Nucleus Smart trenutno je dostupna u SAD-u i odabranim zemljama. Za više informacija o dostupnosti kontaktirajte Cochlear.


Ako iPhone izgubi vezu s procesorom zvuka Nucleus 7 ili Kanso 2, neće se moći kontrolirati putem aplikacije Nucleus Smart za Apple Watch.

Od vas će se tražiti da otvorite aplikaciju Nucleus Smart na svom uređaju iPhone kako biste ponovno uspostavili vezu s vašim procesorom zvuka.


Kako biste kontrolirali procesor zvuka Nucleus 7 ili Kanso 2 s pomoću aplikacije Nucleus Smart za Apple Watch, morate biti prijavljeni u aplikaciju Nucleus Smart.


Aplikacija Nucleus Smart za Apple Watch pokrenuta je u SAD-u i Latinskoj Americi u rujnu 2019. godine.

Korisnici aplikacije Nucleus Smart u državama osim ovih neće moći koristiti aplikaciju Nucleus Smart za Apple Watch. Dostupnost na drugim tržištima ovisit će o lokalnim rokovima za plasiranje proizvoda.