Skip to main content

Aplikacija Nucleus® Smart: Odgovori na česta pitanja


Procesori zvuka Cochlear™ Nucleus 7 i Kanso 2 kompatibilni su s aplikacijom Nucleus Smart.


Želite li aplikaciju Nucleus Smart upotrebljavati u sustavu Android, na uređaju morate imati instaliran Android 5.0 (Lollipop) ili noviji s podrškom za Bluetooth 4.0 ili noviji protokol. Popis kompatibilnih uređaja potražite na web-mjestu http://www.nucleussmartapp.com/android.

Ako se vaš uređaj ne nalazi na tom popisu, no na njemu su instalirani Android 5.0 i Bluetooth 4.0, aplikacija Nucleus Smart mogla bi raditi, no nećemo vam moći pružiti istu količinu podrške pri uklanjanju pogrešaka.


Aplikacija Nucleus Smart nije namijenjena za upotrebu na tabletima Android.


Aplikacija Nucleus Smart može se besplatno preuzeti u trgovini Google Play. Dodirnite ikonu Trgovine Play, izvršite pretraživanje prema pojmu „Nucleus Smart” i zatim odaberite preuzimanje aplikacije Nucleus Smart. Napominjemo da aplikacija Nucleus Smart možda nije dostupna za preuzimanje u svim državama i zato se možda neće pojaviti u rezultatima vašeg pretraživanja.


Ne. Uređaji Android nemaju ugrađenu podršku za slušne uređaje. Zato na uređaju Android morate imate aplikaciju Nucleus Smart ako ga želite upotrebljavati za upravljanje procesorom zvuka Nucleus 7 i/ili Kanso 2.


Kako biste procesorom Nucleus 7 ili Kanso 2 mogli upravljati s pomoću aplikacije Nucleus Smart, trebate preuzeti aplikaciju Nucleus Smart iz trgovine Google Play i prijaviti se na svoj Cochlear račun. Ako nemate Cochlear račun, nakon što preuzmete aplikaciju, možete ga izraditi dodirom na „Izradi novi račun” i slijeđenjem uputa na zaslonu.


Procesor zvuka Nucleus 7 ili Kanso 2 možete upariti s do pet kompatibilnih uređaja Android i na sve te uređaje možete instalirati aplikaciju Nucleus Smart.
Međutim, istovremeno s procesorom zvuka može biti povezan samo jedan uređaj Android.


Da. Ako kompatibilni uređaj Android uparite s procesorom zvuka Nucleus 7 ili Kanso 2 djeteta, u značajci Praćenje slušanja možete upravljati njihovim uređajem i nadzirati ga. U njoj vam je status baterije, podešavanje glasnoće zvuka i promjena programa nadohvat ruke.


Ako ne možete podesiti procesore zvuka Nucleus 7 ili Kanso 2 pomoću aplikacije Nucleus Smart, kompatibilan uređaj Android možda nije pravilno uparen s procesorom zvuka.

Pogledajte našu animaciju uparivanja kako biste saznali više o postupku uparivanja. Ako ste uspješno izvršili postupak uparivanja, provjerite nalazi li se uređaj unutar preporučenog dometa i nalaze li se u blizini izvori snažnih smetnji. Ako se problem nastavi pojavljivati, obratite se tvrtki Cochlear ili svom audiologu.


Kako biste poništili uparivanje jer, na primjer, želite upotrijebiti rezervne procesore zvuka, otvorite izbornik aplikacije. Dodirnite „Postavke”, „Postavke procesora”, „Poništi uparivanje procesora” te „Da” kada se pojavi skočni okvir. Ako je omogućeno strujanje na procesore, prikazat će se upit o onemogućivanju strujanja. Dodirnite „Da” i slijedite upute kako bi se zaboravili procesori, a zatim dodirnite gumb za povratak kako biste se vratili u aplikaciju Nucleus Smart.


Protokol za strujanje zvuka za slušna pomagala (Audio Streaming for Hearing Aids, ASHA) izvršava se u operativnom sustavu Android, a ne u aplikaciji Nucleus Smart. Za strujanje glazbe i telefonskih poziva možete upotrijebiti kompatibilni telefon Android koji je kompatibilan s najnovijim operativnim sustavom Android.

Popis kompatibilnih uređaja Android na kojima je moguće izravno strujanje zvuka potražite na web-mjestu www.cochlear.com/compatibility.

Ako nemate kompatibilni telefon Android, za bežično strujanje telefonskih poziva i glazbe na procesor zvuka Nucleus 7 ili Kanso 2 možete upotrijebiti uređaj Cochlear Wireless Phone Clip (kopča za telefon).

Kako biste saznali kako možete omogućiti strujanje s kompatibilnog uređaja Android, pogledajte našu animaciju strujanja za Android.

 

Ako mobilni uređaj dijelite s drugom osobom koja ga također želi upotrebljavati za strujanje, prije uparivanja procesora te osobe morat ćete prvo uputiti uređaj da „zaboravi” vaše procesore. To ćete morati učiniti svaki put kada želite upariti procesor te osobe sa svojim telefonom.


U gornjem desnom dijelu početnog ekrana aplikacije Nucleus Smart prikazuje se ikona baterije. Ona pokazuje koliko su napunjene baterije procesora zvuka. Dodirnite ikonu baterije kako bi se prikazao zaslon „Status” s podrobnijim prikazom razine napunjenosti baterije procesora zvuka. Taj zaslon prikazuje i jačinu zvuka koju detektira procesor zvuka Nucleus 7 ili Kanso 2, kao i indikator statusa procesora zvuka. Kvačica je znak da procesor zvuka radi pravilno.


Ako ste izvršili postupak uparivanja, možete pokretni zaslon s obavijestima povući prstom prema dolje i provjeriti prikazuje li aplikacija Nucleus Smart status baterije procesora. Ako ne vidite obavijest, to znači da aplikacija ne radi. Možete je pokrenuti tako da ikonu aplikacije Nucleus Smart pronađete u ladici s aplikacijama (ili na početnom ekranu) i dodirnete je.


Postavke dodira razlikuju se ovisno o proizvođaču, a ako su na pametnom telefonu omogućeni zvukovi dodira, prikazat će se zaslon „Zvukovi dodira”. Slijedite upute na zaslonu kako biste onemogućili Zvukove dodira, a zatim dodirnite gumb za povratak kako biste se vratili u aplikaciju Nucleus Smart. Kada se prikaže zaslon „Postavljanje je dovršeno”, dodirnite „Nastavi”.


Aplikacija Nucleus Smart prestaje raditi samo ako je prisilno zatvorite. Aplikaciju biste trebali zatvoriti samo radi uklanjanja pogrešaka jer aplikacija mora raditi kako biste mogli upotrebljavati značajke kao što su „Pronađi moj procesor” i „Praćenje slušanja”. Kako biste aplikaciju zatvorili, otvorite Postavke, odaberite Aplikacije, na popisu pronađite Nucleus Smart i pritisnite „Prisilno zatvori”.


Ako ste dobili procesor zvuka Nucleus 7 prije srpnja 2018., morat ćete ažurirati programske datoteke procesora zvuka prije nego što ga možete upotrebljavati s uređajem Android. To je obično ažuriranje koje može izvršiti vaš liječnik. Više informacija zatražite od tvrtke Cochlear ili svog audiologa.


Ako i dalje imate poteškoće ili imate druga pitanja o aplikaciji Nucleus Smart, možete zatražiti savjet i pomoć od lokalnog ureda tvrtke Cochlear na adresi cochlear.com/intl/contact/global-offices.