Skip to main content

Aplikacija Nucleus® Smart: Odgovori na česta pitanja


Procesor zvuka Cochlear™ Nucleus 7 kompatibilan je s aplikacijom Nucleus Smart.


Kako biste mogli upotrebljavati aplikaciju Nucleus Smart za Android, na uređaju treba biti instaliran Android 5.0 (Lollipop) ili novija verzija te uređaj treba podržavati Bluetooth 4.0 ili noviju verziju.

Potvrđeno je da je aplikacija Nucleus Smart kompatibilna s pametnim telefonima Android navedenima u nastavku.

Proizvođač Model
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S8
Huawei P8lite
Google Pixel
LG G6
Lenovo Moto G5
HTC U11

Ako se vaš uređaj ne nalazi na tom popisu, no na njemu su instalirani Android 5.0 i Bluetooth 4.0, aplikacija Nucleus Smart mogla bi raditi, no nećemo vam moći pružiti istu količinu podrške pri uklanjanju pogrešaka.


Aplikacija Nucleus Smart nije namijenjena za upotrebu na tabletima.


Aplikacija Nucleus Smart može se besplatno preuzeti na web-mjestu Google Play Store. Dodirnite ikonu Play Store, izvršite pretraživanje prema pojmu "Nucleus Smart" i zatim odaberite preuzimanje aplikacije Nucleus Smart. Napominjemo da aplikacija Nucleus Smart možda nije dostupna za preuzimanje u svim državama i zato se možda neće pojaviti u rezultatima vašeg pretraživanja.


Ne. Uređaji Android nemaju ugrađenu podršku za slušne uređaje. Zato na uređaju Android morate imate aplikaciju Nucleus Smart ako ga želite upotrebljavati za upravljanje procesorom zvuka Nucleus 7.


Ne. Aplikacijom Nucleus Smart možete upravljati procesorom zvuka Nucleus 7 i nadzirati ga s kompatibilnih uređaja Apple i Android.

"Made for iPhone" znači da zvuk može strujati izravno na procesor zvuka s kompatibilnih uređaja Apple. Kako bi zvuk strujao s uređaja Android, potreban je Cochlear Wireless Phone Clip (kopča za telefon).


Operativni sustav Android i dalje ne podržava izravno strujanje zvuka putem tehnologije Bluetooth® Low Energy. Telefonske pozive i glazbu možete bežično strujati s uređaja Android na procesor zvuka Nucleus 7 s pomoću Cochlear Wireless Phone Clip (kopča za telefon).


Kako biste procesorom Nucleus 7 mogli upravljati s pomoću aplikacije Nucleus Smart, trebate preuzeti aplikaciju Nucleus Smart i prijaviti se na svoj Cochlear račun. Ako nemate Cochlear račun, nakon što preuzmete aplikaciju, možete ga izraditi dodirom na "Izradi novi račun" i slijeđenjem uputa na zaslonu.


Procesor zvuka Nucleus 7možete upariti s do pet kompatibilnih uređaja Android i na sve te uređaje možete instalirati aplikaciju Nucleus Smart.

Međutim, istovremeno s procesorima zvuka može biti povezan samo jedan uređaj Android.


Da. Ako kompatibilan uređaj Android uparite s procesorom zvuka Nucleus 7 koji upotrebljava vaše dijete, možete upravljati procesorom i nadzirati ga, što će vam omogućiti da pratite stanje baterije, da podešavate glasnoću i mijenjate programe bez potrebe da dodirujete procesor zvuka.


Ako ne možete podesiti procesore zvuka s pomoću aplikacije Nucleus Smart, kompatibilan uređaj Android možda nije pravilno uparen s procesorom zvuka.

Pogledajte našu animaciju uparivanja za Nucleus 7 za Android kako biste saznali više o postupku uparivanja. Ako ste uspješno izvršili postupak uparivanja, provjerite nalazi li se uređaj unutar preporučenog dometa i nalaze li se u blizini izvori snažnih smetnji. Ako se problem nastavi pojavljivati, obratite se tvrtki Cochlear ili specijalistu za sluh.

 

 

U gornjem desnom dijelu početnog ekrana aplikacije Nucleus Smart prikazuje se ikona baterije. Ona pokazuje koliko su napunjene baterije. Dodirnite ikonu baterije kako bi se prikazao zaslon "Status" s podrobnijim prikazom razine napunjenosti baterije procesora zvuka. Taj zaslon prikazuje i jačinu zvuka koja se šalje na procesor zvuka Nucleus 7, kao i indikator statusa procesora zvuka. Kvačica je znak da procesor zvuka Nucleus 7 radi pravilno.


Ako ste izvršili postupak uparivanja, možete pokretni zaslon s obavijestima povući prstom prema dolje i provjeriti prikazuje li aplikacija Nucleus Smart stanje baterije procesora. Ako ne vidite obavijest, to znači da aplikacija ne radi. Možete je pokrenuti tako da ikonu aplikacije Nucleus Smart pronađete u ladici s aplikacijama (ili na početnom ekranu) i dodirnete je.


Aplikacija Nucleus Smart prestaje raditi samo ako je prisilno zatvorite. Aplikaciju biste trebali zatvoriti samo radi uklanjanja pogrešaka jer aplikacija mora raditi kako biste mogli upotrebljavati značajke kao što su "Pronađi moj procesor" i "Praćenje slušanja". Kako biste aplikaciju zatvorili, otvorite Postavke, odaberite Aplikacije, na popisu pronađite Nucleus Smart i pritisnite "Prisilno zatvori".


Ako ste dobili procesor zvuka Nucleus 7 prije srpnja 2018., morat ćete ažurirati ugrađenu programsku podršku procesora zvuka prije nego što ga možete upotrebljavati s uređajem Android. To je obično ažuriranje koje može izvršiti vaš liječnik. Više informacija zatražite od tvrtke Cochlear ili specijalista za sluh.


Ako i dalje imate poteškoće ili imate druga pitanja o aplikaciji Nucleus Smart, možete zatražiti savjet i pomoć od lokalnog ureda tvrtke Cochlear na adresi cochlear.com/intl/contact/global-offices.